Sport

Novak Djokovic e obligat să plătească cheltuielile de judecată, după ce a pierdut apelul! Câţi bani trebuie să dea Australiei

Novak Djokovic a pierdut apelul de duminică dimineaţă şi va fi deportat din Australia. Judecătorii au decis şi că sârbul va trebuie să plătească cheltuielile de judecată.
16.01.2022 | 11:25
Novak Djokovic e obligat sa plateasca cheltuielile de judecata dupa ce a pierdut apelul Cati bani trebuie sa dea Australiei
ADVERTISEMENT

Procesul dintre Novak Djokovic şi Australia a ajuns la final duminică dimineaţă, când judecătorii au decis deportarea tenismenului de 34 de ani. Acesta a mai primit o interdicţie de trei ani pe teritoriul australian şi este obligat să achite cheltuielile de judecată.

Novak Djokovic trebuie să plătească cheltuieli de judecată. Câţi bani va scoate din buzunar

Novak Djokovic e bun de plată după ce a pierdut apelul, astfel că va trebui să achite 500.000 de dolari drept cheltuieli de judecată. Decizia a fost anunţată de judecătorul James Allsop, cel care a prezidat completul de judecată şi a prezentat soluţia finală în acest caz.

ADVERTISEMENT

Anterior, după primul proces care fusese câştigat, luni, de Novak Djokovic, Australia era cea care trebuia să plătească cheltuieli de judecată. Atunci, Justin Quill, partener al cunoscutei firme de avocatură “Thomson Geer Lawyers”, susţinuse că statul australian trebuie să achite aproape 500.000 de dolari.

“250.000 de dolari este costul pentru avocaţii guvernului, iar echipa legală a lui Novak Djokovic va primi câteva sute de mii de dolari. Ne apropiem de 500.000 de dolari, asta fără varianta unui apel”, spunea Justin Quill.

ADVERTISEMENT

Acum, pentru că a pierdut apelul, Novak Djokovic trebuie să plătească costul pentru avocaţii guvernului. În plus, la această sumă se vor adăuga şi onorariile pentru echipa legală care l-a apărat în această perioadă.

Novak Djokovic, out de la Australian Open 2022. Ce şanse are să joace în 2023

Novak Djokovic va rata Australian Open 2022, unde era cap de serie numărul 1. În locul sârbului, pe tabloul principal, a intrat Salvatore Caruso, din postura de lucky-loser, iar acesta se va duela, luni, cu Miomir Kecmanovic.

ADVERTISEMENT

Pe lângă deportare şi plata cheltuielilor de judecată, Novak Djokovic a primit şi o interdicţie de intrare în Australia pentru următorii trei ani. Cu toate acestea, sârbul ar putea să joace la ediţia de anul viitor de la Australian Open.

Novak Djokovic poate să aplice pentru viza de intrare în Australia, iar decizia de aprobare este la discreţia autorităţilor. Astfel, tenismenul de 34 de ani are şanse să primească viza dacă circumstanţele sunt în interesul statului.

ADVERTISEMENT

Cum a reacţionat Novak Djokovic după ce a pierdut apelul

La scurt timp după ce judecătorii au anunţat verdictul final, Novak Djokovic a transmis un comunicat de presă cu o primă reacţie la decizia de duminică dimineaţă.

Vreau să fac o scurtă declaraţie după decizia de azi a Curţii. Vreau să-mi iau puţin timp pentru a mă odihni şi recupera înainte de a oferi mai multe comentarii. Sunt extrem de dezamăgit de această decizie. Respect decizia Curţii şi voi coopera cu autorităţile în vederea deportării. Sunt stânjenit de faptul că atenţia, în ultimele săptămâni, a fost îndreptată doar spre mine.

Sper ca de acum atenţia să fie îndreptată spre jocul şi turneul pe care îl iubesc. Vreau să le urez succes jucătorilor, oficialilor turneului, voluntarilor şi fanilor. În final vreau să le mulţumesc familiei, prietenilor, echipei, fanilor şi compatrioţilor mei pentru sprijinul acordat. Aţi fost o sursă de putere”, a fost reacţia lui Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT