Sport

Novak Djokovic va fi detronat de rusul Daniil Medvedev de pe locul 1 ATP. Prima reacție a jucătorului sârb

Novak Djokovic a revenit pe teren, după scandalul expulzării din Australia, şi a câştigat primul meci de la ATP Dubai. Care sunt scenariile prin care Daniil Medvedev îl va detrona de pe locul 1.
24.02.2022 | 23:15
Novak Djokovic va fi detronat de rusul Daniil Medvedev de pe locul 1 ATP Prima reactie a jucatorului sarb
Daniil Medvedev şi Novak Djokovic se luptă, de la distanţă, pentru locul 1 ATP
ADVERTISEMENT
24-02-2022
21:49

Novak Djokovic a transmis pe twitter un mesaj de felicitare pentru Daniil Medvedev

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (1 ATP, cs 1) a fost învins în sferturile turneului de la Dubai, de cehul Jiri Vesely (123 ATP, venit din calificări) cu 6-4, 7-6 (4) și va pierde locul 1 ATP.

Începând cu 28 februarie, rusul va deveni al 27-lea lider ATP din istorie, primul fiind românul Ilie Năstase. După meciul cu Vesely, Nole l-a felicitat pe ceh. „Felicitări, Jiri Vesely! Ai făcut un meci mare. Îți doresc succes în continuare”, ascris el pe twitter.

La câteva minute, a revenit cu un mesaj, de această dată pentru cel care-l va înlocui la șefia ATP. „Felicitări, de asemenea, și unui foarte merituos Daniil Medvedev, care va deveni număr 1 ATP”, a transmis Djokovic.

De fiecare dată când pierd un meci, este o ocazie ratată. Mă enervează să pierd. Dar joc cu un alt jucător care vrea să câștige și nu se poate impune decât unul. Dar a doua zi mai e un capitol. Am pierdut multe meciuri și nu îmi rămân în cap ca la început.

Încă mă simt bine, fizic sunt bine. Corpul răspunde și își revine și de aceea sunt motivat să continui să concurez”, a declarat Djokovic, conform mundodeportivo.com.

24-02-2022
17:58

Novak Djokovic a fost învins la Dubai și va pierde șefia ATP

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (1 ATP, cs 1) a fost învins în sferturile turneului de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.949.665 de dolari de cehul Jiri Vesely (123 ATP, venit din calificări) cu 6-4, 7-6 (4).

Meciul a durat 2 ore, iar în urma acestui rezultat Djokovic va pierde, de luni, șefia clasamentului ATP.

El va fi detronat de Daniil Medvedev, care va juca în sferturi la Acapulco împotriva japonezului Yoshihito Nishioka. Rusul va deveni al 27-lea lider ATP din istorie, primul fiind românul Ilie Năstase.

Tenisul masculin ar putea avea un nou lider mondial din această săptămână, în care Daniil Medvedev are şansa să-l detroneze pe Novak Djokovic. Absenţa de la Australian Open 2022 începe să se simtă în clasamentul ATP, unde sârbul a pierdut 2.000 de puncte, cele obţinute pentru trofeul din 2021.

Urmează o luptă de la distanţă pentru locul 1 ATP. Scenariile prin care Daniil Medvedev îl poate depăşi pe Novak Djokovic

Novak Djokovic a mutat primul, câştigător, după ce l-a învins pe Lorenzo Musetti, scor 6-3, 6-3, în turul 1 de la ATP Dubai. E rândul lui Daniil Medvedev să mute, care are avantajul că deja a urcat pe locul 1 în clasamentul live. Rusul joacă la ATP Acapulco şi va intra pe teren abia în noapte de marţi spre miercuri.

ADVERTISEMENT

Acum, diferenţa dintre cei doi este de doar 15 puncte în favoarea lui Daniil Medvedev, care mai poate adăuga încă 45 de puncte în cazul unui succes în meciul cu Benoit Paire. Rusul este sigur de un lucru, câştigarea trofeului la Acapulco îi va aduce şi locul 1, indiferent de parcursul lui Novak Djokovic.

Un prim scenariu prin care Novak Djokovic rămâne numărul 1 mondial este cel în care Daniil Medvedev ar fi eliminat în turul 1, iar sârbul atinge faza sferturilor de finală la ATP Dubai. În acest context, rusul ar rămâne cu 8.435 de puncte, iar liderul mondial ar ajunge la 8.465 de puncte.

ADVERTISEMENT

Cum ajunge Daniil Medvedev numărul 1 ATP

  • este eliminat în turul 1 la Acapulco (8.435 puncte), iar Djokovic pierde în turul 2 la Dubai (8.420 puncte)
  • este eliminat în turul 2 la Acapulco (8.480 puncte), iar Djokovic pierde în sferturi la Dubai (8.465 puncte)
  • este eliminat în sferturi la Acapulco (8.525 puncte), iar Djokovic pierde tot în aceeaşi fază la Dubai (8.465 puncte)
  • este eliminat în semifinale la Acapulco (8.615 puncte), iar Djokovic pierde în aceeaşi fază la Dubai (8.555 puncte)
  • pierde finala la Acapulco (8.735 puncte), iar Djokovic nu câştigă turneul la Dubai (8.675 puncte)
  • câştigă turneul la Acapulco (8.935 puncte) şi nu mai contează dacă Djokovic se impune în finala de la Dubai (8.875 puncte)

Cum rămâne Novak Djokovic numărul 1 ATP

  • ajunge în sferturi la Dubai (8.465 puncte), iar Medvedev pierde în turul 1 la Acapulco (8.435 puncte)
  • ajunge în semifinale la Dubai (8.555 puncte), iar Medvedev pierde în sferturi la Acapulco (8.525 puncte)
  • pierde finala la Dubai (8.675 puncte), iar Medvedev pierde în semifinale la Acapulco (8.615 puncte)
  • câştigă turneul la Dubai (8.875 puncte), iar Medvedev pierde finala la Acapulco (8.735 puncte)
ADVERTISEMENT

Daniil Medvedev poate reedita finala cu Rafael Nadal, de la Australian Open 2022

Daniil Medvedev a fost la un pas să câştige Australian Open 2022, după ce în finală l-a condus pe Rafael Nadal cu 2-0 la seturi. Ibericul a întors soarta meciului şi s-a impus în decisiv, moment în care a devenit jucătorul de tenis cu cele mai multe turnee de Mare Şlem câştigate.

Acum, la ATP Acapulco, Daniil Medvedev şi Rafael Nadal s-ar putea reîntâlni, în semifinale. Cei doi sunt pe aceeaşi parte de tablou, iar parcursul, până în penultimul act, ar urma să fie unul lejer pentru ambii jucători.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Novak Djokovic după prima victorie din 2022

Novak Djokovic l-a învins fără prea mari probleme pe Lorenzo Musetti, iar la finalul meciului de la Dubai a oferit primele declaraţii, pe teren. Sârbul a admis că a avut câteva greşeli în joc, dar şi-a lăudat adversarul, un jucător de 19 ani, beneficiar al unui wild-card.

“A trecut ceva timp de când n-am jucat și nu puteam să găsesc un loc mai bun pentru a reveni. A fost o experiență fantastică, m-ați primit cu căldură și vă mulțumesc din tot sufletul.

Am avut un moment cu câteva erori neforțate, ceva necaracteristic pentru mine, dar am reușit să trec peste și să câștig în minim de seturi contra unui jucător foarte talentat. A bătut puțin și vântul dar, una peste alta, a fost o experiență plăcută”, a spus Novak Djokovic.

După victoria cu Lorenzo Musetti, Novak Djokovic se va duela cu jucătorul care va câştiga meciul dintre Karen Khachanov şi Alex de Minaur, care se va disputa marţi.

Pentru calificarea în turul 2 de la ATP Dubai, Novak Djokovic şi-a asigurat un cec în valoare de 40.875 de dolari. Câştigătorul turneului va pleca acasă mai bogat cu 523.740 de dolari, premiu de cinci ori mai mare decât cel oferit la turneul feminin, unde Simona Halep s-a oprit în semifinale.

ADVERTISEMENT