ADVERTISEMENT
Sporturi

Novak Djokovic condamnă protocolul de organizare de la US Open! “Sunt organizate nunţi în hotel”

Autor: Eduard Dimiean | 05.09.2020 | 20:54
Novak Djokovic condamnă protocolul de organizare de la US Open!
Novak Djokovic condamnă protocolul de organizare de la US Open! "Ce fel de izolare este asta?" Sursa foto: Hepta

Vineri partida dintre Adrian Mannarino și Alexander Zverev a fost învăluită într-o confuzie totală, Novak Djokovic pornind un atac direct către normele impuse de organizatorii US Open.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost amânat 3 ore după lungi dispute între Mannarino și organizatorii turneului, din cauza unei decizii conform căreia jucătorul de origine franceză, clasat pe locul 38 în lume ATP, ar fi trebuit să rămână în carantină până săptămâna viitoare, în camera de hotel.

Acesta intrase în contact cu Benoit Paire, depistat pozitiv la testarea Covid-19, iar conform normelor impuse de Departamentul Sănătății acesta era obligat să rămână în izolare.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic critic la adresa condițiilor impuse: “Nu se respectă normele de izolare în interiorul hotelului”

Liderul mondial ATP, Novak Djokovic, în calitate de de președinte al Consiliului Jucătorilor din ATP, a intervenit prompt pentru a găsi o soluție în tot haosul produs.

Acesta a condamnat condițiile impuse declarând că nu se respectă protocolul de siguranță nici măcar în interiorul hotelului:

ADVERTISEMENT

“Într-unul din hotelurile în care sunt cazați jucători, se organizează nunți iar o bună parte din el este deschis. Ce fel de izolare este asta? Este o situație stranie. Sper ca jucătorii să învețe din cele întâmplate și să devenim mai puternici împreună după cele întâmplate.”

Nu a fost tocmai o misiune ușoară pentru sârb să îi convigă pe organizatori să aprobe desfășurarea partidei, Djokovic fiind nevoit să apeleze chiar la înalți oficiali din statul New York

ADVERTISEMENT

“ATP și USTA nu au avut nici o putere asupra deciziei. Am încercat să apelez la persoane din conducerea statului New York, inclusiv la guvernator. Știam că venim în Statele Unite și astfel de lucruri se pot întâmpla. Nu sunt deloc mulțumit de cum s-a gestionat situația.”

Meciul disputat până la urmă s-a încheiat cu victoria lui Zverev după 4 seturi.

O situație similară s-a petrecut la începutul turneului atunci când doi jucători, respectiv Guido Pella și Hugo Dellien au fost plasați în carantină, decizie care i-a împiedicat pe jucători să își continue parcursul la turneul american.

ADVERTISEMENT

Consiliul jucătorilor ATP este asociația care se va ocupa în continuare de apărarea drepturilor oricărui jucător aflat în competițiile ATP.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!