Sport

Novak Djokovic, criză de nervi înainte de eliminarea din semifinalele JO! Alexander Zverev a izbucnit în lacrimi după victoria carierei. Video

Încercarea lui Djokovic de a realiza Golden Slam a ajuns la final după ce visul său de a câștiga aurul olimpic a fost spulberat de un Alexander Zverev în formă de zile mari.
30.07.2021 | 14:29
Novak Djokovic criza de nervi inainte de eliminarea din semifinalele JO Alexander Zverev a izbucnit in lacrimi dupa victoria carierei Video
ADVERTISEMENT

O seară ce părea sa fie una de vis pentru Novak Djokovic s-a transformat într-un mare coșmar. Sârbul a pierdut cu Alexander Zverev scor 6-1/3-6/1-6 după ce acesta a avut set și break în setul secund.

De acolo, Novak Djokovic a mai câștigat doar un singur game până la final, iar Alexander Zverev va juca finala turneului olimpic împotriva lui Karen Hacianov.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic ratează Golden Slam

Înfrângerea a fost una amară pentru Djokovic, care spera să rămână în cursă pentru a deveni singurul jucător de tenis masculin care a câștigat toate cele patru titluri de Grand Slam și aurul olimpic în același an.

Totuși, sârbul ar putea să încheie anul cu 4 titluri de mare slam dacă acesta reușește să se impună la US Open, dar această înfrangere va rămâne una greu de digerat, având în vedere că aurul olimpic e singurul titlu care îi lipsește din palmares.

ADVERTISEMENT

Singura jucătoare care se poate lăuda cu un Golden Slam rămâne Steffi Graf. Aceasta a reușit să câștige toate cele 4 titluri de mare slam și implicit medalia olimpică supremă. Acest record datează încă din 1988 și nici în ziua de azi nimeni nu a reușit să îl egaleze.

Revenire spectaculoasă pentru Zverev

Alexander Zverev a început în atac meciul, fiind ofensiv și acesta a reușit să își procure o minge de break încă din primul game. Din acel moment defensiva lui Djokovic și-a arătat valoarea, iar acesta a început să acopere terenul foarte bine datorită deplasării sale stânga-dreapta care l-a consacrat.

ADVERTISEMENT

După acel game, în care Zverev a avut minge de break, liderul mondial a început să preia controlul câștigând 5 game-uri din 6 jucate și a reușit să se impună în primul set cu 6-1, după doar 37 de minute de joc.

În actul al doilea, cei doi au mers cap la cap cu serviciul în primele 4 game-uri, până la 2-2, moment în care Djokovic a fost primul care a „spart” serviciul adversarului și a reușit să se distanțeze la 3-2.

ADVERTISEMENT

În acel moment, toată lumea se aștepta ca acel game să fie game-ul care îl va duce pe sârb spre câștigarea meciului, dar totul s-a întâmplat exact pe dos. Zverev a început să trimită din ce în ce mai multe „bombe” în terenul advers, iar germanul avea să câștige 4 game-uri la rând.

Djokovic, criză de nervi în decisiv

În setul trei, germanul Zverev a fost primul care a mutat decisiv reușind primul break-ul încă din primul game. Momentul care a făcut diferența în meci a fost cel de al doilea game, unde Djokovic a avut 4 șanse de a își lua break-ul înapoi, dar Zverev a jucat impecabil momentele cheie și-a reușit să pună două game-uri diferență între el și sârb.

După acel game, numărul unu mondial avea să se prăbușească atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. La scorul de 0-30 în game-ul trei, Djokovic a avut o ieșire nervoasă. Acesta nu a mai suportat greșelile făcute și și-a vărsat frustarea după un punct pierdut foarte ușor

Zverev a mai reușit încă un break, profitând astfel de nesiguranța celui care a câștigat 20 de tiluri de mare slam, și a reușit să ducă scorul la 3-0, respectiv 4-0 după un game de serviciu câștigat fără probleme.

Zverev, lacrimi de fericire la finalul partidei

După ce germanul a reușit o serie uimitoare de 8 game-uri consecutive, Djokovic a reușit și el să puncteze pe tabelă, oprindu-i astfel seria lui Zverev, dar deja era prea târziu. Alexander Zverev a câștigat și ultimele 2 game-uri, reușind astfel un 6-1 la care nimeni nu se aștepta, mai ales după cum începuse meciul.

La finalul partidei, Zverev a izbucnit în lacrimi nereușind să își stăpânească emoțiile. Victoria din semifinală înseamnă implic o medalie câștigată la Jocurile Olimpice. Germanul a câștigă a treia oară în nouă meciuri cu Djokovic, însă aceasta va fi, fără îndoială, cea mai importantă dintre victoriile sale.

Germanul, finalist la US Open anul trecut, are acum oportunitatea celui mai important rezultat al carierei în finala cu Karen Khachanov, rusul care l-a eliminat în două seturi pe Pablo Carreno Busta. Novak rămâne angrenat în semifinalele de la dublu mixt, unde va căuta aurul alături de Nina Stojanovic.

 

ADVERTISEMENT