Sporturi

Novak Djokovic, declarații tari după titlul la US Open 2018. Propunere inedită pentru fani: “Un meci de fotbal”

10.09.2018 | 03:26
Novak Djokovic declaratii tari dupa titlul la US Open 2018 Propunere inedita pentru fani Un meci de fotbal
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic este campionul de la US Open 2018, după ce a reușit să treacă în trei seturi de Juan Martin Del Potro, scor 6-3, 7-6 (4), 6-3. Este al treilea succes la New York pentru jucătorul sârb și al 14-lea titlu de Grand Slam din cariera lui Nole, care astfel îl egalează pe Pete Sampras. De asemenea, încasează cel mai mare premiu din istoria tenisului, 3,8 milioane de dolari. Declarații tari ale li Nole după finala de la New York. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

La finalul partidei, Novak Djokovic a ținut să îl încurajeze pe Juan Martin Del Potro, adversarul său din finală, a mulțumit celor care l-au susținut, i-a felicitat și pe argentinieni și a vorbit despre vara sa incredibilă, cu titluri la Wimbledon, Cincinnati și US Open, într-un moment în care puțină lume l-ar fi văzut atât de sus, atât de repede după ce a suferit o operație la cot imediat după Australian Open 2018.

ADVERTISEMENT
Novak Djokovic ține strâns trofeul de la New York, pe care l-a câștigat pentru a treia oară
Novak Djokovic a câștigat US Open 2018, al treilea titlu la New York pentru el, al 14-lea de Grand Slam al carierei

Novak Djokovic, declarații după finala câștigată la US Open 2018. Propunere inedită pentru fani

“Această perioadă vine cu ajutorul familiei. Am avut un an greu, cu acea operație la cot. Deci înțeleg prin ce a trecut Juan Martin. Trebuie să înveți din aceste momente. Speram ca Pete Sampras să fie și el prezent la această finală, dar sper să ne vedem pe teren în curând. Vreau să îl felicit pe Martin, sunt convins că va lupta în continuare pentru trofee. Atmosfera a fost extraordinară, creată atât de fanii sârbi cât și de argentinieni. Propun un meci de fotbal între ei”, a declarat Novak Djokovic.

De partea cealaltă, Juan Martin Del Potro a vorbit despre emoțiile pe care le-a trăit din postura de finalist la New York, după ce reușea să câștige US Open în 2009. De atunci au fost perioade foarte complicate pentru argentinian, care a fost scos ani la rând din circuit din cauza unor repetate probleme medicale.

ADVERTISEMENT

“Mi-e greu să vorbesc acum. Susținerea fanilor mă ajută enorm, dar mi-a fost greu în acest meci. Sunt fericit pentru Novak. Am fost mult timp departe de tenis, nu am renunțat niciodată. Așa că mă bucur că am jucat din nou o finală aici. Sunt mândru de mine. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut din Argentina. E un turneu aparte, special pentru mine”, a declarat Juan Martin Del Potro.