Sport

Novak Djokovic, detalii despre participarea la US Open și interdicția de a intra în SUA fără vaccin: „Îmi doresc enorm să merg, dar nu depinde de mine”

Novak Djokovic (35 de ani) a fost actorul principal în cel mai mare scandal din sport în 2022, când i s-a interzis prezența la Australian Open. Sârbul ar putea rata acum și US Open, pentru că nu se vaccinează anti-COVID.
26.06.2022 | 11:28
Novak Djokovic detalii despre participarea la US Open si interdictia de a intra in SUA fara vaccin Imi doresc enorm sa merg dar nu depinde de mine
Novak Djokovic vrea să participe cu orice preț la US Open! Ce spune despre posibilitatea vaccinării anti-COVID-19: „Nu depinde de mine”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic (locul 3 ATP) își periclitează cariera pentru că nu vrea să se vaccinează anti-COVID-19. Din acest motiv, sârbul a fost interzis la Australian Open 2022 și deportat din țară. Istoria s-ar putea repeta al US Open, Grand Slam programat în perioada 29 august – 11 septembrie.

Novak Djokovic a vorbit despre posibilitatea de a participa la US Open

În ciuda scandalului prin care a trecut la „Antipozi”, sârbul a rămas ferm pe poziții și a susținut în continuare că nu are de gând să se vaccineze anti-COVID-19, chiar dacă acesta va fi motivul pentru care nu va putea participa la turnee

ADVERTISEMENT

La Wimbledon, următorul Grand Slam al anului, va fi prezent și Novak Djokovic, care a vorbit despre ultimul turneu important din 2022, cel din Statele Unite ale Americii. La fel ca australienii, americanii nu îi primesc nici ei în țară pe cei nevaccinați.

„După cum știți și voi, la acest moment nu am voie să întru în Statele Unite. Trebuie să aștept și să văd. Îmi doresc enorm să merg, dar momentan acest lucru este imposibil. Nu pot face nimic, nu deinde de mine.

ADVERTISEMENT

Totul este în mâna guvernului din Statele Unite și dacă lasă oameni nevaccinați să între în țară sau nu”, a declarat Novak Djokovic, potrivit Dailymail.

Sârbul a fost întrebat din nou despre decizia sa de nu a se vaccina anti-COVID-19 și dacă există vreo șansă să se răzgândească. Al treilea jucător al lumii a răspuns prompt, fără să lase loc de interpretări: „Nu!”.

ADVERTISEMENT

Sârbul este principalul favorit la Wimbledon

Wimbledon începe luni, 27 iunie, iar principalul favorit al turneului britanic este Novak Djokovic. Sârbul este campionul en-titre și are cucerite nu mai puțin de șase titluri pe iarba londoneză.

În runda inaugurală, sârbul va da peste un adversar facil. Este vorba de sud-coreeanul Soonwoo Kwonm, locul 75 ATP.

ADVERTISEMENT

În sferturi, Novak Djokovic l-ar putea întâlni pe Andy Murray, iar în finală, dacă nu apar surprize, Rafael Nadal, câștigătorul primelor două Grand Slamuri din 2022, ar urma să fie adversarul sârbului.

ADVERTISEMENT