Sport

Novak Djokovic, detronat din postura de lider ATP de Alcaraz sau Tsitsipas! Se poate întâmpla la Indian Wells sau Miami

Novak Djokovic poate pierde locul întâi în clasamentul ATP în fața lui Carlos Alcaraz sau Stefano Tsitsipas la Indian Wells sau Miami.
06.03.2023 | 19:36
Novak Djokovic detronat din postura de lider ATP de Alcaraz sau Tsitsipas Se poate intampla la Indian Wells sau Miami
Novak Djokovic ratează turneele de la Indian Wells și Miami și ar putea pierde locul 1 ATP. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic se menține pe primul în clasamentul mondial, însă sârbul va avea de tras din greu pentru a-și păstra în continuare poziția fruntașă, însă lucrurile nu depind de el!

Novak Djokovic, în pericol să piardă primul loc în detrimentul lui Alcaraz sau Tsitsipas

Novak Djokovic nu va participa la următoarele două turnee ATP importante, de la Indian Wells și Miami, așa că starul tenisului mondial are șanse mari să fie detronat în clasament de principalii săi urmăritori: Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas.

ADVERTISEMENT

Cele două turnee din Statele Unite ale Americii sunt primele ATP Masters 1000 din acest an, însă din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva COVID-19, Novak Djokovic nu poate intra pe teritoriul american.

Astfel, Carlos Alcaraz și Stefano Tsitsipas vor fi capi de serie numărul 1, respectiv 2, la Indian Wells și au șanse mari să îl depăseașcă pe Djokovic în clasament dacă vor avea un parcurs bun.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz poate reveni pe primul loc dacă va câștiga Indian Wells

Carlos Alcaraz trebuie neapărat să își apere cele 1.000 de puncte cucerite anul trecut la turneul din California, când a ajuns până în semifinale. În cazul în care va câștiga Indian Wells, noul star al tenisului mondial va reveni pe primul loc, pe care l-a pierdut chiar în favoarea lui Novak Djokovic.

Urmașul lui Rafael Nadal trebuie însă să își rezolve problemele de sănătate. Alcaraz acuză deja de mai mult timp niște probleme musculare și ar putea risca o accidentare mai gravă.

ADVERTISEMENT

Dacă totul merge bine pentru el, Alcaraz va fi din nou numărul 1 ATP pe data de 20 de martie sau 3 aprilie, dacă va câștiga la Miami ori Indian Wells.

Cum poate ajunge Stefano Tsitsipas pe primul loc

Stefano Tsitsipas nu poate fi noul număr unu mondial indiferent de performanța pe care o va realiza la Indian Wells. Australianul de origine greacă are de apărat 45 de puncte la Indian Wells, în timp ce la Miami are 90 de puncte.

ADVERTISEMENT

Astfel, Tsitsipas are nevoie de un titlu și o finală la Indian Wells și Miami pentru a reuși să îi depășească în clasament pe Novak Djokovic și Carlos Alcaraz pe 3 aprilie, o misiune extrem de dificilă.

ADVERTISEMENT