Sport

Cum arată dosarul de 268 de pagini al lui Novak Djokovic! Detalii inedite şi motivarea revocării vizei. Document

Novak Djokovic se luptă din nou în instanţă pentru a-şi recupera viza de intrare în Australia. Înainte de decizia finală, autorităţile australiene au pus la dispoziţie întreg dosarul cazului.
15.01.2022 | 11:33
Cum arata dosarul de 268 de pagini al lui Novak Djokovic Detalii inedite si motivarea revocarii vizei Document
ADVERTISEMENT

Sâmbătă dimineaţă, Novak Djokovic a început ultima bătălie legală pentru a rămâne în Australia, după startul audierilor în urma revocării vizei de către Alex Hawke, ministrul Imigraţiei. Cu această ocazie, FANATIK îţi prezintă întreg dosarul de 268 de pagini din acest caz.

Dosarul de 268 de pagini al cazului Novak Djokovic versus Australia

Apelul lui Novak Djokovic, în urma revocării vizei, este judecat de Tribunalul Federal din Austrlia, iar dosarul acestui caz este unul stufos, cu 268 de pagini.

ADVERTISEMENT

În primele pagini din dosar sunt prezentate mail-urile trimise de autorităţi către echipa legală a lui Novak Djokovic, după ce viza acestuia a fost revocată de Alex Hawke. Conform documentelor, sârbul a primit viza pe 18 noiembrie 2021 şi era valabilă până pe 5 aprilie 2022.

Motivarea revocării vizei este expusă de Alex Hawke prin mai multe subpuncte, cele mai importante fiind acelea că Novak Djokovic este considerat un risc pentru sănătatea australienilor, dar şi că jucătorul a desconsiderat regulile pentru prevenirea infectării cu COVID-19.

ADVERTISEMENT
  • Prezenţa domnului Djokovic în Australia poate reprezenta un risc pentru sănătatea comunităţii australiene, deoarece poate stimula sentimentul antivaccinare, ducând la refuzul altor persoane nevaccinate să se vaccineze, alte persoane nevaccinate fiind convinse şi mai tare să nu se vaccineze şi/sau o reducere a utilizării dozei booster;
  • Există dovezi care sugerează că domnul Djokovic a arătat, în trecut, o aparentă desconsiderare faţă de necesitatea de a se izola după primirea unui rezultat pozitiv al testului COVID-19.

În continuarea dosarului, de-a lungul a 20 de anexe, sunt prezentate diferite documente oficiale, dar şi ştiri de pe diverse site-uri care au legătură cu acest caz.

ADVERTISEMENT

POŢI CITI AICI ÎNTREG DOSARUL LUI NOVAK DJOKOVIC

Avocaţii lui Djokovic au apelat şi la un sondaj de opinie realizat de o publicaţie din Australia

Prima anexă prezintă scrisoarea trimisă de firma “Hall & Wilcox”, pe 11 ianuarie, către Alex Hawke, la scurt timp după ce judecătorul Kelly a decis ca Novak Djokovic să iasă din detenţie. Răspunsul ministrului al Imigraţiei apare în motivarea pentru revocarea vizei, decizie luată pe 14 ianuarie.

Tot în această anexă, avocaţii sârbului au folosit şi un sondaj de opinie al unei publicaţii din Australia, în care 60% dintre cei care au răspuns considerau că tenismenul ar trebui să aibă dreptul să participe la Australian Open 2022.

ADVERTISEMENT

Declaraţia oficială a agentului lui Novak Djokovic: “Îmi cer scuze, sunt tulburată şi jenată de această eroare”

De asemenea, în anexe a fost folosită întreaga stenogramă a audierii lui Novak Djokovic pe aeroportul din Melbourne, înainte să fie reţinut şi plasat în detenţie. FANATIK a prezentat cele mai importante bucăţi din această stenograme, după ce tenismenul sârb a câştigat primul proces.

Într-o altă anexă din dosar a fost introdus formularul de călătorie, despre care Novak Djokovic a susţinut că a fost completat greşit de agentul său. Mai mult decât atât, în această secţiune a fost introdusă şi scutirea medicală primită de jucătorul sârb din partea guvernului statului Victoria.

Testele efectuate de Novak Djokovic în Serbia, prin care atestă infectarea, de pe 16 decembrie, dar şi negativizarea, pe 22 decembrie, au fost prezentate, alături de o scrisoare oficială trimisă de Verica Jovanovic, directorul Institului de Sănătate Publică din Serbia.

O altă anexă importantă este cea a declaraţiei date de agentul lui Novak Djokovic, al cărui nume nu a fost dezvăluit, însă, din formulare, s-a putut afla că este o femeie.

  • În prezent sunt agentul domnului Novak Djokovic, funcţie pe care deţin de 11 ani;
  • Ca parte a muncii pentru domnul Djokovic, mă ocup de aranjamentele pentru călătorii. În ianuarie 2022 am fost implicată în aranjamentele de călătorie ale domnului Djokovic în Australia, pentru participarea la Australian Open 2022;
  • Pe 1 ianuarie 2022 am completat şi trimis formularul de călătorie în numele domnului Novak Djokovic;
  • La întrebarea 2, legată de alte călătorii în străinătate, am răspuns cu “nu”. A fost o greşeală. Nu am verificat cu domnul Djokovic corectitudinea informaţiilor;
  • Recent mi-a fost adus la cunoştinţă că domnul Djokovic a călătorit în Spania pe sau în jurul datei de 28 decembrie 2021;
  • Eroarea mea a fost accidentală şi neintenţionată. Recunosc importanţa şi corectitudinea răspunsurilor într-un formular atât de important. Îmi cer scuze, sunt tulburată şi jenată de această eroare.

În ultima anexă, Novak Djokovic a prezentat întreg planul de călătorie în Australia, pentru Australian Open 2022, dar şi documentele oferite la intrarea în ţară, printre care testele COVID-19 din luna decembrie şi scutirea medicală primită.

ADVERTISEMENT