Sport

În așteptarea unei decizii, Novak Djokovic și-a aflat traseul la Australian Open 2022. Cum arată tabloul masculin

După victoria obținută în procesul cu statul australian, Novak Djokovic e hotărât să își duc la bun sfârșit misiunea pentru care a mers la „Antipozi”. Liderul mondial e favorit la câștigarea Australian Open 2022.
13.01.2022 | 07:59
In asteptarea unei decizii Novak Djokovic sia aflat traseul la Australian Open 2022 Cum arata tabloul masculin
ADVERTISEMENT
13-01-2022
06:00

Djokovic întâlnește un compatriot în primul tur

În așteptarea deciziei ministrului Imigrării care ar putea să-i anuleze viza, Novak Djokovic a fost cap de serie numărul 1 la traferea la sorți a tabloului de la Australian open 2022 și urmează să joace în runda inaugurală cu conaționalul său Miomar Kecmanovic.

În fazele finale, sârbul ar putea da peste italianuil Matteo Berrettini în sferturi și spaniolul Rafael Nadal sau germanul Alexander Zverev în semifinale. Pe partea cealaltă de tablou se află rușii Daniil Medvedev și Andrey Rublev, grecul Stefanos Tsitsipas și norvegianul Casper Ruud.

În acest moment, Novak Djokovic poate să participe la primul Grand Slam al anului, decizie salutată cu aplauze de ATP. Totuși, liderul mondial nu este încă sigur că poate juca la „Antipozi”.

Deși „Nole” a început deja pregătire pentru turneul programat în perioada 17-30 ianuarie, Ministrul pentru Imigrări, Alex Hawke, ar putea, legal, să îi anuleze din nou viza sârbului înainte de Australian Open 2022.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, favorită la casele de pariuri să câștige Australian Open

În ciuda scandalului „planetar” în care a fost actor principal, Novak Djokovic este favoritul caselor de pariuri la câștigarea Grand Slam-ului de la Melbourne. „Nole” are o cotă de 2,50 să se impună pentru a zecea oară la „Antipozi”.

În această ierarhie, liderul ATP este urmat de Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii, care are o cotă de 2,80. Podiumul este întregit de Alexander Zverev. Neamțul, care a câștigat Turneul Campionilor, are o cotă de 4,00.

ADVERTISEMENT

Marele rival al lui „Nole”, Rafael Nadal, este doar al patrulea în topul favoriților. Spaniolul are cota 12,00 să cucerească Australian Open 2022.

Djokovic, care este totodată și campionul en-titre, s-a impus la „Antipozi” la edițiile din 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui „Nole” pentru fani

Novak Djokovic a început pregătirile pentru turneul de la Melbourne și îi ține la curent pe fani cum decurg antrenamentele prin intermediul rețelelor de socializare.

În timp ce așteaptă decizia finală, liderul ATP a postat o fotografie prin care le-a mulțumit tuturor susținătorilor săi.

ADVERTISEMENT

„Sunt încântat și recunoscător că judecătorul a revocat decizia de anulare a vizei mele. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân aici și să încerc să câștig Australian Open. Rămân concentrat pe asta.

Am venit aici pentru a juca unul dintre cele mai importante turnee în fața unor fani minunați.

Pentru moment, nu pot spune mai multe, dar MULȚUMESC tuturor pentru că mi-ați fost alături în situația asta și m-ați încurajat să rămân puternic”, a transmis Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT