Sport

Novak Djokovic i-a scris unui rival din ATP, în mijlocul scandalului din Australia: “Nu se aștepta să spun asta”

Novak Djokovic nu a uitat să-i mulțumească lui Nick Kyrgios pentru susținerea arătată. Australianul a făcut public mesajul transmis de liderul mondial al ierarhiei ATP.
15.01.2022 | 18:09
Novak Djokovic ia scris unui rival din ATP in mijlocul scandalului din Australia Nu se astepta sa spun asta
ADVERTISEMENT

Criticat din toate părțile pentru faptul că încearcă să evolueze la Australian Open deși nu este vaccinat, Novak Djokovic are un aliat surpriză în persoana lui Nick Kyrgios. Acesta și-a exprimat public nemulțumirea față de modul în care autoritățile australiene au ales să gestioneze situația, iar reacția sârbului nu s-a lăsat prea mult așteptată.

Novak Djokovic, mesaj pentru Nick Kyrgios. Ce i-a spus liderul ATP australianului

Într-un interviu acordat recent, Kyrgios i-a înțepat pe Nadal și Tsitsipas pentru afirmațiile extrem de dure făcute pe marginea subiectului și a militat pentru participarea lui Nole la primul Grand Slam al anului, dezvăluind mesajul prin care acesta a ținut să-i mulțumească pentru susținerea arătată.

ADVERTISEMENT

Oameni precum Tsitsipas și Nadal mă enervează. Evident că toată lumea are o părere acum. Și e în regulă, până la un punct. Imaginaţi-vă doar ce simte Novak Djokovic.

Și el este om. Cu toții îl tratăm ca pe Novak Djokovic, nu ca pe o ființă umană. Probabil vrea un pic de susţinere de la noi, ceilalți jucători. Şi l-a primit de la mine. Voi purta pentru el un tricou cu sloganul ‘Let’s go’ (n.r. – Haide!), la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Novak m-a contactat personal pe Instagram. Mi-a scris: ‘Mulțumesc că sunteți alături de mine’. Nu se aștepta să ies în presă și să spun tot ce am spus. Aproape se simte ca un extraterestru, deși este om. Când l-am susținut prima dată pe Novak am primit un milion de mesaje de genul: ‘Cum poți să faci asta?’. Le-am spus tuturor că l-am înțeles”, a declarat australianul, potrivit Fox Sport.

„Djokovic este tratat ca o armă de distrugere în masă”

Apoi, Nick Kyrgios și-a îndreptat tirul asupra lui Alex Hawke, ministrul Imigrației – cel care i-a anulat viza lui Novak Djokovic, în ciuda faptului că instanța îi dăduse câștig de cauză – și a reprezentanților mass-media, acuzați că au provocat un scandal cu scopul de a diviza populația.

ADVERTISEMENT

Acest personaj Hawke a spus că Djokovic este o aminințare pentru comunitate. Nu, nu este. Dar este tratat ca o armă de distrugere în masă. El doar joacă tenis.

Știu prin ce au trecut oamenii din Melbourne în ultimii doi ani și le înțeleg furia pentru faptul că nu este vaccinat și a venit cu o scutire medicală, chiar înțeleg.

ADVERTISEMENT

Indiferent de ce ar face Novak, ei spune doar ‘dați-l afară din țara noastră’. Acum, mass-media își îndreaptă toată furia asupra lui, dar nu a făcut nimic nimănui.

El vrea doar să joace tenis. Sunt de acord că sportul aduce oamenii împreună, dar mass-media ne-a divizat. A distrus Australian Open. Nu mai este sport. Ce naiba facem? Lăsați-l să joace!”, a mai spus Nick Kyrgios, în încheierea pledoariei sale.

Întors în centrul de carantinare în care a stat și în primele cinci zile după reținerea pe aeroport, Novak Djokovic așteaptă acum verdictul recursului formulat de avocați la decizia de expulzare. Potrivit jurnaliștilor de la Antipozi, audierea finală va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 00:30 a României.

ADVERTISEMENT