Sporturi

Novak Djokovic îi dedică victoria din finala Australian Open 2020 lui Kobe Bryant: „A fost un mentor pentru mine!”

02.02.2020 | 15:22
Novak Djokovic ii dedica victoria din finala Australian Open 2020 lui Kobe Bryant A fost un mentor pentru mine
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a reușit să câștige finala de la Australian Open 2020 în fața lui Dominic Thiem, după o finală spectaculoasă și plină de dramatism, 3-2 (6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4). Este al 8-lea trofeu pe care sârbul îl cucerește la Australian Open și al 17-lea la toate competițiile de Grand Slam. Djokovic i-a dedicat victoria lui Kobe Bryan, cel care i-a fost un adevarat mentor.

Novak Djokovic îi dedică victoria lui Kobe Bryant

Novak Djokovic a ținut să atragă atenția asupra a ceea ce se întâmplă în afara tenisului și a subliniat că viața este mult mai importantă, chiar dacă s-a bucurat pentru câștigarea Australian Open 2020: „Vreau să-l felicit pe Dominic, a fost foarte aproape de a câștiga. Ai mult timp la dispoziție să câștigi multe astfel de trofee. Vreau să mulțumesc echipei mele, familiei mele și fratelui meu care a venit tocmai din Serbia pentru a mă vedea.

ADVERTISEMENT

Cum a spus și Dominic mai devreme, sunt alte lucruri mai importante în viață decât banii și titlurile. Asutralia, moartea lui Kobe Bryant, unul din mentorii mei…s-au întâmplat multe lucruri”.

  • 32 de ani a împlinit Novak Djokovic pe 22 mai

Dominic Thiem: „Am simțit că mi-a lipsit puțin să câștig”

Dominic Thiem a mărturisit că a simțit că poate să câștige partida, dar la final a menționat că dezastrele din Australia ar trebui să fie în centrul atenției: „Felicitări lui Novak pentru titlul câștigat! Este o performanță ieșită din comun și a dus tenisul masculin la un cu totul alt nivel. Am simțit că mi-a lipsit puțin să câștig, dar asta este.

ADVERTISEMENT

Sunt multe alte lucruri mai importante în viață, cu ceea ce s-a întâmplat în Australia. Sper ca toți australienii să se refacă repede după acest dezastru. Le mulțumesc fanilor pentru tot suportul pe care mi l-au acordat”.

  • 26 de ani a împlinit Dominic Thiem pe 3 septembrie