Sport

Novak Djokovic îl învinge pe Stefanos Tsitsipas și ia primul trofeu în 2022! Iga Swiatek s-a impus în finala feminină de la Roma

Novak Djokovic și-a intrat în ritm după un început de an dificil și a câștigat la Roma primul său titlu din 2022. Turneul feminin a fost dominat autoritar de Iga Swiatek.
15.05.2022 | 20:49
Novak Djokovic il invinge pe Stefanos Tsitsipas si ia primul trofeu in 2022 Iga Swiatek sa impus in finala feminina de la Roma
Novak Djokovic și-a intrat în ritm după un început de an dificil și a câștigat la Roma primul său titlu din 2022. Turneul feminin a fost dominat autoritar de Iga Swiatek. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Învins săptămâna trecută în semifinale la Madrid de noul puști minune ale tenisului, spaniolul Carlos Alcaraz, Nole și-a luat revanșa cu vârf și îndesat în capitala Italiei.

Novak Djokovic și Iga Swiatek, campioni la Roma

A fost o săptămână magnifică pentru Novak Djokovic și Iga Swiatek la Roma, ambii având evoluții entuziasmante chiar înainte de începerea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP și-a intrat în mână pe zgura de la Foro Italico și l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 4, scor 6-0, 7-6 (5), după o oră şi 36 de minute.

Novak Djokovic Roma Iga Swiatek

Novak Djokovic este cel mai în vârstă campion de la Roma, el având 34 de ani, 11 luni şi 23 de zile. Sârbul s-a mai impus în capitala Italiei de cinci ori, în 2008, 2011, 2014, 2015 şi 2020.

ADVERTISEMENT

Cu această victorie, liderul clasamentului ATP a ajuns la 87 de titluri în carieră, dintre care 38 sunt la turnee ATP Masters 1000. Mai mult, Djokovic pune o presiune imensă pe adversarii săi pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Swiatek scrie istorie în circuitul feminin

Pe tabloul feminin, poloneza Iga Swiatek și-a continuat marșul triumfal și a câștigat al optulea turneu din carieră și al cincilea consecutiv, după cele de la Doha, Indian Wells, Miami și Stuttgart.

ADVERTISEMENT

Liderul WTA a trecut fără emoții în finală de tunisianca Ons Jabeur, câștigătoarea de săptămâna trecută de la Madrid, scor 6-2, 6-2, după o oră și 23 de minute. Swiatek, în vârstă de 20 de ani, a ajuns la 28 de victorii consecutive.

Novak Djokovic Roma Iga Swiatek

Poloneza a devenit a patra jucătoare din 2000 încoace având cinci sau mai multe turnee câștigate la rând. Ea se alătură unei liste selecte, alături de Venus Williams (2000), Justine Henin (2007-2008) și Serena Williams (2013).

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek devine doar a doua jucătoare care se impune la cel puțin patru turnee WTA 1000 într-un singur sezon (Doha, Indian Wells, Miami și Roma), după ce Serena Williams a câștigat cinci astfel de titluri în 2013.

ADVERTISEMENT