Sporturi

Novak Djokovic, în izolare la Marbella. Liderul mondial urma să pregătească sezonul european de zgură

17.03.2020 | 20:36
Novak Djokovic in izolare la Marbella Liderul mondial urma sa pregateasca sezonul european de zgura
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic se află în izolare, la Marbella, din cauza pandemiei de coronavirus care a lovit Europa în ultimele săptămâni. Liderul clasamentului ATP a mers în Spania după anularea turneelor de la Indian Wells și Miami pentru a pregăti sezonul european de zgură, care este, de asemenea, în pericol.

Novak Djokovic, în izolare la Marbella

Tenisul mondial a fost suspendat până la sfârșitul lunii aprilie din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Competiția de la Indian Wells, de categorie Masters 1000, a fost primul anulat de Covid-19, decizie urmată de anunțul ATP, prin care se atestă că nici turneele de la Miami, Houston sau Barcelona nu se vor mai juca în perioada stabilită inițial.

După decizia ATP de a anula turneele pentru o perioadă de șase săptămâni, Novak Djokovic a revenit în Europa, la Marbella, unde obișnuiește să pregătească sezonul european de zgură, dar situația din Spania, a doua cel mai afectată țară de pandemie, l-a obligat să intre în izolare.

ADVERTISEMENT

Liderul mondial se află în Spania alături de familie, iar în următoarele zile, până când situația din Spania nu se va îmbunătăți, nu va putea face antrenamente normale.

Novak Djokovic, neînvins în 2020

Novak Djokovic a avut un început de sezon perfect. Liderul mondial a disputat 18 partide și s-a impus de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

În ianuarie, Djokovic a contribuit în mare măsură la triumful Serbiei în ATP Cup, iar la începutul lunii februarie a câștigat trofeul în primul turneu de Grand Slam al anului, în Australia.

Turneul de la Dubai a fost ultimul la care Novak Djokovic a participat până la suspendarea circuitului din cauza pandemiei de coronavirus, iar sârbul s-a impus pe hardul din Emiratele Arabe Unite, singurul meci în care a cedat un set fiind cel din semifinale, cu Gael Monfils.

ADVERTISEMENT
  • 18 meciuri a jucat și câștigat Novak Djokovic în 2020
  • 17 titluri de Mare Șlem are Djokovic