Sporturi

Novak Djokovic, în mijlocul unor mari controverse. Ce crede despre apa poluată și mâncarea stricată

19.05.2020 | 08:59
Novak Djokovic in mijlocul unor mari controverse Ce crede despre apa poluata si mancarea stricata
ADVERTISEMENT

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului,  se află în mijlocul unor mari controverse create pe Instagram. Djokovic a apărut deja nu cu mult timp în urmă cu o teorie contra vaccinării şi de atunci au început primele critici la adresa sa.

Novak Djokovic este împotriva vaccinării

Sârbula avut un dialog pe Instagram cu Chervin Jafarieh, un adept al vindecării alternative, care are o firmă numită CYMBIOTIKA, una care vinde suplimente alimentare fără chimicale, după cum susţine deţinătorul ei.

ADVERTISEMENT

Scopul discuției lor era de a împărtăși cu fanii ce înțelege Djokovic prin detoxifierea naturală a corpului. Dacă s-ar fi menţinut doar în aceste limite, poate că totul ar fi fost acceptabil.

Au discutat despre felul în care gândurile omului schimbă structura moleculară a apei

Însă dialogul a deviat spre lucruri mult mai dificil de acceptat şi de înţeles, legate de puterea gândului care modifică structura apei.

ADVERTISEMENT

„Cunosc anumiți oameni care, prin încărcătura energetică, au reușit să transforme prin puterea rugăciunii cea mai toxică mâncare sau apa poluată în cea mai vindecătoare, pentru că apa reacționează.  Oamenii de știință au demonstrat printr-un experiment că moleculele reacționează în funcție de emoțiile noastre”

E adeptul teoriei japonezului Emoto Masaru

Novak Djokovic şi invitatul său sunt adepţii teoriei specialistului japonez în medicină alternativă Emoto Masaru, autorul uneia dintre cele mai bine vândute cărţi în lume, „Mesajul ascuns al apei”.

ADVERTISEMENT

Djokovic a fost atacat de un anume Ben Rothenberg, ziarist specializat mai mult pe tenis, care spune că Djokovic continuă să ofere spaţii pe platforma sa la toţi pseudosavanţii şi care dă verdictul că emoţiile oamenilor nu pot niciodată schimba structura moleculară a apei.

Atacat virulent de jurnalişti din SUA

Un alt jurnalist american, Jon Wertheim, îi atrage atenţia sârbului asupra personajelor cu care intră în contact.  „În timp de pandemie, când teoriile conspirației sunt în prim-plan, când unii încurajează consumul de înălbitor și razele ultraviolete sunt văzute ca având efecte benefice trebuie să aibă grijă ce mesaje transmite.

ADVERTISEMENT

Sunt tot felul de consecințe. Am fost dezamăgit să văd acel dialog. Există o mare responsabilitate care vine la pachet cu faptul că ești numărul unu în lume, iar una dintre ele este să respecți știința și adevărul obiectiv” 

Desfiinţat de fosta jucătoare Mary Carillo

Americanca Mary Carillo, fostă jucătoare de tenis, în vârstă de 63 de ani, acum comentoatoare la NBC, a spus la Tennis Channel: „Nu e o surpriză pentru mine că Novak vorbește în acest mod. Dar mi se pare periculos ceea ce face el. Sunt foarte tulburată de faptul că el și celălalt tip susțin că pot schimba apa toxică în potabilă”.

Novak Djokovic este cunoscut drept un adept al vindecării fără ajutor medical şi al practicii  meditației. În 2018, când a avut probleme la cot, a evitat multă vreme să ajungă la o intervenţie chirurgicală.  Mulți l-au criticat pe Nole pentru că a renunțat la oameni din staff pentru a asculta sfaturile lui Pepe Ilmaz, antrenor de tenis care folosește o abordare spirituală a sportului.

ADVERTISEMENT