Sport

Ratează Novak Djokovic următoarele trei ediţii de Australian Open?! Cum poate scăpa de interdicţie

Novak Djokovic a pierdut apelul pentru redobândirea vizei şi va fi deportat din Australia. Sârbul a primit o interdicţie pentru următorii trei ani, dar ar putea să participe la Australian Open 2023.
16.01.2022 | 10:51
Rateaza Novak Djokovic urmatoarele trei editii de Australian Open Cum poate scapa de interdictie
Novak Djokovic ar putea să participe la Australian Open 2023, în ciuda interdicţiei pe trei ani
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic ratează şansa să câştige al zecelea titlu la Australian Open, după ce pierdut apelul de duminică şi judecătorii au decis deportarea jucătorului. În plus, tenismenul de 34 de ani a primit o interdicţie de trei ani, însă ar putea să participe la Australian Open 2023.

Cum poate să participe Novak Djokovic la Australian Open 2023

Australian Open 2022 este un vis interzis pentru Novak Djokovic, însă sârbul are şanse să fie pe teren la ediţia de anul viitor. Interdicţia de intrare în Australia este la discreţia autorităţilor, astfel că jucătorul poate să aplice pentru viză în viitor.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic ar putea să primească viza pentru 2023 dacă circumstanţele sunt în interesul Australiei. Singurul impediment ar fi dacă protocolul medical ar impune în continuare obligativitatea vaccinării pentru jucătorii care vor să participe la turneu.

Până la ediţia de anul trecut, un lucru este sigur. Australian Open va avea un nou campion în 2022, după ce sârbul nu va putea să-şi apere pe teren trofeul câştigat la ediţia din 2021.

ADVERTISEMENT

După decizia de duminică, locul lui Novak Djokovic pe tabloul principal de la Australian Open 2022 a fost luat de Salvatore Caruso, jucător care va participa din postura de lucky-loser. Acesta se va duela, luni, cu Miomir Kecmanovic.

Novak Djokovic, nouă trofee câştigate la Australian Open

Dacă ar fi câştigat apelul, Novak Djokovic ar fi participat pentru a 18-a oară la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori până în prezent. De altfel, sârbul deţine recordul de trofee câştigate la primul turneu de Mare Şlem din calendar.

ADVERTISEMENT

Primul succes a venit în 2008, când l-a învins în finală pe Jo-Wilfried Tsonga. Era primul turneu de Mare Şlem pe care Novak Djokovic îl câştiga în carieră.

Între 2011 şi 2013, Novak Djokovic a câştigat de trei ori consecutiv turneul din Australia. După o surpriză imensă în 2014, când era eliminat de Stanislas Wawrinka în sferturi, sârbul a cucerit din nou trofeul în 2015 şi 2016.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a câştigat ultimele trei ediţii de la Australian Open (2019, 2020 şi 2021), iar turneul de la Antipozi devenise o adevărată casă pentru tenismenul de 34 de ani.

Pe lângă trofeele câştigate, de remarcat este faptul că Novak Djokovic a suferit doar 8 înfrângeri în cele 90 de meciuri jucate la Australian Open, având aici cel mai bun procentaj de victorii (91%) la turneele de Mare Şlem.

Se amână visul Marelui Şlem

Pe lângă faptul că ratează Australian Open 2022, Novak Djokovic trebuie să aştepte încă un an pentru realizarea marelui său vis, câştigarea tuturor celor patru turnee de Mare Şlem.

De-a lungul carierei, Novak Djokovic a avut două mari ocazii să realizeze Marele Şlem. În 2015, sârbul a pierdut surprinzător finala de la Roland Garros, în faţa lui Stan Wawrinka. Şase ani mai târziu, în 2021, Nole câştigase deja Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, dar s-a împiedicat de Daniil Medvedev în finala de la US Open.

ADVERTISEMENT