Sport

Novak Djokovic, interzis în continuare în SUA. Ratează turneele de Masters de la Indian Wells și Miami

În ciuda faptului că problemele legate de Covid-19 au început să se diminueze în întreaga lume, Novak Djokovic are în continuare interzis în SUA din cauza faptului că nu este vaccinat.
10.03.2022 | 08:30
Novak Djokovic interzis in continuare in SUA Rateaza turneele de Masters de la Indian Wells si Miami
În ciuda faptului că problemele legate de Covid-19 au început să se diminueze în întreaga lume, Novak Djokovic are în continuare interzis în SUA din cauza faptului că nu este vaccinat. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Americanii nu au renunțat deocamdată la toate restricțiile, astfel că sârbul este nevoit să renunțe la participarea la turneele Masters de la Indian Wells și Miami.

SUA i-a interzis lui Novak Djokovic să joace la Indian Wells și Miami

Se spera că Novak Djokovic va putea călători în SUA pentru cele două competiții importante din luna martie, dar autoritățile sanitare americane au menținut încă măsura ca nicio persoană nevaccinată împotriva Covid-19 să nu pătrundă în țară, astfel că fostul lider ATP a primit interzis.

ADVERTISEMENT

”Deși am fost listat automat pentru tragerile la sorți de la Indian Wells și Miami Open, știam că va fi puțin probabil să pot călători. CDC (n.r. – Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) a confirmat că reglementările nu se vor schimba, așa că nu voi putea juca în SUA. Mult succes celor care joacă în aceste turnee grozave”, a scris Djokovic pe Twitter.

Sârbul a pierdut poziția de lider în clasamentul ATP la finalul lunii februarie, locul său fiind luat de rusul Daniil Medvedev. Și asta după ce Djokovic a fost învins în sferturile turneului de la Dubai.

ADVERTISEMENT

Italia încă îl respinge, Franța îi deschide porțile

Novak Djokovic a fost în centrul unui imens scandal la începutul anului, atunci când autoritățile australiene au decis să-l expulzeze din țară pentru că nu este vaccinat și astfel sârbul a ratat primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Cu toate interdicțiile aflate încă în vigoare în anumite țări, fostul lider mondial a primit și o veste bună. Autoritățile din Franța au decis suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva Covid-19 începând cu 14 martie, ceea ce îi permite lui Djokovic să participe la turneul de la Roland Garros, programat să se desfășoare în perioada 22 mai – 5 iunie.

ADVERTISEMENT

În schimb, italienii sunt încă indeciși în ceea ce privește situația lui Nole. După ce ministrul Sportului din Italia, Valentina Vezzali, a spus că Djokovic poate veni la turneul de la Roma în anumite condiții, președintele CONI, Giovanni Malago, s-a opus cu fermitate unei asemenea variante.

În timpul turneului de la Dubai, Novak Djokovic a explicat de ce a ales să nu se vaccineze, dar nu a respins cu fermitate folosirea serului împotriva coronavirusului. El chiar a precizat că în viitor ar putea să-și schimbe opinia și să decidă să se vaccineze.

ADVERTISEMENT