Sporturi

Novak Djokovic, între statutul de lider mondial și omul din afara terenului. Inamic al vaccinării și adept al vindecării holistice

06.07.2020 | 14:17
Novak Djokovic intre statutul de lider mondial si omul din afara terenului Inamic al vaccinarii si adept al vindecarii holistice
ADVERTISEMENT

Tabloidul The Sun îi face un amplu portret liderului mondial ATP, sârbul Novak Djokovic, subliniind meritele incontestabile ale acestuia în sportul alb, unde are în palmares 17 succese în turnee de Grand Slam.

Dar dincolo de imaginea jucătorului greu de ucis pe teren The Sun face o radiografie a tot ceea ce s-a scris în ultimele luni despre omul Novak Djokovic, un real inamic al vaccinării, inclusiv împotriva coronavirusului și un adept înfocat al științelor spirituale și al vindecării holistice.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic se află într-unul dintre cele mai delicate momente nu doar ale carierei sale, ci și din viață, pentru că pentru prima dată s-a văzut pus la zid, aproape crucificat, mai întîi după ce a îndrăznit să se opună ideii de vaccinare și apoi vorbind cu un maestru spiritual despre felul în care o apă toxică se poate transforma în una benefică, folosind doar puterea gândului.

Novak Djokovic, campion pe teren, contestat pentru ideile sale în afara sportului

Iar colac peste pupăză, excelenta sa inițiativă de a da viață tenisului după pandemie, organizând un circuit de turnee în spațiul ex-iugoslav, la Belgrad și apoi la Zadar, urmând Sarajevo, dar acesta fost anulat, s-a întors ca un bumerang împotriva sa. Pentru că atât el cât și soția, plus alți jucători din circuit (Borna Coric, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki) au fost testați pozitiv la COVID 19 și acum stau în carantină.

ADVERTISEMENT

Multe nume din sportul alb, cel mai vehement fiind tocmai cel mai controversat sportiv ca atitudine, australianul Nick Kyrgios, au reacționat vehement împotriva lui Djoko, pentru că la turneul de la Belgrad nu s-au purtat măști, în tribune au fost 4000 de oameni, nici o formă de distanțare socială, iar seara, în club sârbul și ceilalți jucători au petrecut fără nici o urmă de protecție sanitară.

Se cere înlăturarea lui din funcția de președinte al sindicatului jucătorilor din ATP

Însă imaginea de mare campion și de lider al tenisului masculin, Djokovic fiind președintele Sindicatului jucătorilor din ATP, a fost serios aruncată în aer de poziția sa împotriva vaccinării, de ideile și conexiunea cu anumiți maeștri spirituali, cu care a comunicat live pe Instagram și care au produs multă rumoare și reacții adverse pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt cei care susțin că sârbul e dus cu capul și că nu se mai justifică în nici un fel poziția sa de șef al jucătorilor din ATP, fiind un exemplu negativ pentru aceștia.

A refuzat ani buni o operație la urmăr, crezând că se va vindeca prin puterea gândului

Djokovic a avut de ani buni o problemă medicală, care la un moment dat l-a împiedicat foarte mult să mai poată juca la potențialul său, o problemă serioasă la urmăr. Medicul i-a recomandat intervenția chirurgicală, același lucru spunând și antrenorul său, fostul număr 1 mondial, americanul Andre Agassi.

ADVERTISEMENT

Sârbul însă a preferat mult timp să urmeze sfatului spaniolului Pepe Imaz, fost jucător de tenis, devenit între timp un guru spiritual și să aștepte ca vindecarea holistică să îi repare de la sine umărul. În cele din urmă, în 2018 Djokovic a renunțat la această soluție și a mers să facă operația, după care problema de la umăr a fost înlăturată definitiv.

ADVERTISEMENT