Sporturi

U Olimpia Cluj, înfrângere șocantă în Liga Campionilor / Rapid a învins-o pe U Cluj cu 1-0

19.11.2020 | 22:23
U Olimpia Cluj infrangere socanta in Liga Campionilor  Rapid a invinso pe U Cluj cu 10
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Dezastru pentru Olimpia Cluj în UEFA Women’s Champions League

UPDATE, 19 noiembrie, ora 22:30 / Echipa de fotbal feminin Universitatea Olimpia Cluj, campioana României, a fost învinsă pe teren propriu cu 0-1 de campioana Georgiei, KSK Lanchkhtui. Meciul a fost disputat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor la feminin, iar rezultat ul este un adevărat șoc. Victoria georgienelor era cotată cu 18,50 la casele de pariuri, în timp ce victoria româncelor avea o infimă cotă de 1,04!

ADVERTISEMENT

Rapid – U Cluj 1-0 în Liga 2

UPDATE, 19 noiembrie, ora 22:25 / Rapid a învins-o pe Universitatea Cluj cu 1-0, după golul marcat de tânărul Rareș Ilie în minutul 54. Giuleștenii egalează trei echipe (Gloria Buzău, Metaloglobus și Viitorul Pandurii Târgu Jiu) aflate pe loc de play-off în Liga 2 și îi depășesc chiar pe cei de la U Cluj, clasați pe șapte!


Trei cazuri de COVID-19 la Hermannstadt

UPDATE, 19 noiembrie, ora 18:35 / FC Hermannstadt a anunțat pe site-ul oficial că au fost depistate trei cazuri pozitive de coronavirus în lotul echipei. Cu trei zile înaintea meciului cu Astra Giurgiu, sibienii sunt puși astfel într-o situație dificilă, iar DSP Sibiu a început o anchetă epidemiologică oficială.

ADVERTISEMENT

„În urma testării COVID-19, efectuată în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare, trei dintre fotbaliștii noștri au fost depistați pozitiv. Aceștia se află acum în izolare și respectă toate recomandările specialiștilor D.S.P.Sibiu, care au început o anchetă epidemiologică în acest caz. Toți ceilalți fotbaliști, precum și stafful FCH, au primit rezultate negative la testarea COVID-19.

Potrivit legislației și a protocolului sanitar anti-Covid 19, impus de autorități și comisiile sanitare de specialitate, cluburile și asociațiile cu profil sportiv nu au dreptul să facă publică identitatea unui membru al echipei depistat pozitiv/ infectat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Mai presus de fotbal și de orice altceva este sănătatea, oameni buni. Rămâneți vigilenți în lupta cu acest virus blestemat, fiindcă exact asta vom face și noi! Să ne revedem cu bine!”, este anunțul sibienilor.


Andrea Cannavaro a semnat cu Lazio

UPDATE, 19 noiembrie, ora 13:20 / Andrea Cannavaro (16 ani), fiul fostului Balon de Aur (2006), a semnat cu Lazio, după cum informează lequipe.fr. Înainte de a ajunge sub comanda lui Simone Inzaghi, fiul lui Fabio Cannavaro a fost legitimat chiar la echipa tatălui său, Guangzhou Evergrande.

Fabio Cannavaro este considerat unul dintre cei mai buni fundași din istorie. El jucat pentru Napoli, Parma, Inter, Juventus, Real Madrid şi Al-Ahli. La echipa națională a bifat 136 de selecții, câștigând cu Italia Cupa Mondială în 2006.


UEFA vrea să mute locul de disputare al meciului Midtjylland – Liverpool

UPDATE, 19 noiembrie, ora 10:55 / Partida Midtjylland – Liverpool, programată la 9 decembrie în ultima etapă a fazei grupelor Champions League, s-ar putea juca pe teren neutru, după ce Danemarca se află într-o situație delicată privind pandemia de coronavirus.

Conform Daily Mail, UEFA ia în considerare ca întâlnirea să nu aibă loc la Herning, iar varianta optimă ar fi Signal Iduna Park, stadionul Borussiei Dortmund. Acest lucru ar însemna revenirea lui Jurgen Klopp pe legendara arenă unde a antrenat timp de șapte sezoane.

În Danemarca s-a descoperit recent o nouă tulpină a noului coronavirus, care ar fi mult mai periculoasă decât cea inițială. Ca atare, majoritatea țărilor europene au impus măsuri de prevenție mai aspre în cazul persoanelor care vin din această țară. Anglia nu face excepție și regulile prevăd că orice persoană care ajuge în Albion din Danemarca trebuie să stea 14 zile în carantină, iar sportivii de performanță nu sunt scutiți.


Gol fabulos în Liga 3

UPDATE, 19 noiembrie, ora 08:49 / Un gol absolut fantastic a fost marcat de Robert Asăvoaie în partida pe care echipa sa, Știința Miroslava, a câștigat-o, cu scorul de 4-0, în fața formației CSM Pașcani, în Liga 3.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani, crescut de Poli Iași, a reușit să înscrie cu o foarfecă de generic TV de la 16 metri.


Juan Domingo Roldan, răpus de coronavirus

UPDATE, 19 noiembrie, ora 08:43 / Fostul mare pugilist argentinian Juan Domingo Roldan, de trei ori challenger la titlul mondial, a murit la vârsta de 63 de ani din cauza complicațiile în urma infectării cu Covid-19.

Conform L’Equipe, fostul sportiv era internat din 12 noiembrie la terapie intensivă în Cordoba, provincia sa natală, din cauza unei pneumonii, dar suferea și de alte boli.

Supranumit ”Ciocanul” datorită forței sale, Roldan a pierdut toate cele trei lupte pentru titlul mondial în fața unor pugioliști americani: în 1984 în fața lui Marvin Hagler, în 1987 în fața lui Thomas Hearns și în 1988 în fața lui Michael Nunn. Din 75 de lupte la profesioniști, el a câștigat 67 (47 prin KO), a pierdut cinci, două s-au terminat la egalitate și una a fost fără decizie.


Mohamed Salah, testat din nou pozitiv cu coronavirus

UPDATE, 18 noiembrie, ora 19:30 / Sky Sports anunță că Federația Egipteană de Fotbal a confirmat că Mohamed Salah, de la Liverpool, a fost din nou testat pozitiv cu coronavirus. El s-ar fi infectat la nunta fratelui său, când a dansat alături de zecile de invitați fără să respecte vreo regulă de distanțare socială. Salah va rata cu certitudine meciul lui Liverpool de sâmbătă, contra lui Leicester și nu se știe când se va putea întoarce în Anglia. Cel mai devreme, el ar putea pleca luni, în data de 23 noiembrie, însă ar putea fi forțat să rămână în Egipt până va putea prezenta un test cu rezultat negativ. Oricum, la revenirea în Anglia, vedeta de pe Anfield Road va trebui să stea 10 zile în izolare și ar putea rata și partidele cu Atalanta (UCL) și Brighton (Premier League).

Gloria Buzău – Fotbal Comuna Recea 2-0, restanță în Liga 2

UPDATE, 18 noiembrie, ora 12:52 / Gloria Buzău a învins cu 2-0 (2-0) pe Fotbal Comuna Recea, într-un meci restant din Liga 2. Golurile au fost marcate în prima repriză, de Tucaliuc (minutul 26 din penalty) și de Roșu (minutul 29). În urma acestei victorii, Gloria Buzău a urcat pe locul 4 în clasament, în timp ce Fotbal Comuna Recea a rămas pe 17.


Sergio Ramos rămâne la Real Madrid

UPDATE, 18 noiembrie, ora 12:52 / Fundașul Sergio Ramos, aflat în ultimul an de contract cu Real Madrid și curtat de mai multe cluburi importante din Europa, a decis să rămână în continuare pe Santiago Bernabeu.

Conform postului de radio Cadena Ser, fotbalistul a ajuns la un acord cu președintele Florentino Perez pentru prelungirea înțelegerii pe încă doi ani, până în vara lui 2023. Oficialii clubului madrilen i-au propus iniţial o prelungire cu un an a contractului său, însă Sergio Ramos a refuzat.

În final, însă, Florentino Perez a acceptat să facă o excepţie în privinţa regulii de a nu prelungi pe mai mult de un sezon contractele jucătorilor trecuţi de 30 de ani, oferindu-i un acord pe doi ani, pe care fundaşul urmează să-l semneze după ce vor fi puse la punct şi ultimele detalii.


CM al cluburilor va avea loc în Qatar

UPDATE, 18 noiembrie, ora 10:33 / FIFA a anunțat pe site-ul oficial că turneul final al Campionatului Mondial al cluburilor, care ar fi trebuit să aibă loc în decembrie, a fost amânat pentru februarie 2021.

”Cupa Mondială a Cluburilor FIFA 2020 va avea loc în Qatar, în perioada 1-11 februarie 2021”, a anunţat FIFA. Până în acest moment singurele echipe care se știu că vor participa la CM al cluburilor sunt Bayern Munchen, câștigătoarea Ligii campionilor, și Al Duhail, campioana țării gazdă.

De asemenea, forul mondial a anulat turneele finale ale CM U20 și U17 de fotbal feminin, care a fi trebuit să aibă loc în 2020. Gazdele acestor competiții, Costa Rica și, respectiv, India, au primit organizarea pentru edițiile din 2022.


Unirea Slobozia – CSM Slativa va fi decis la ”masa verde”

UPDATE, 18 noiembrie, ora 09:32 / Partida Unirea Slobozia – CSM Slatina, restanță din etapa a 11-a din Liga 2, și care a fost reprogramată pentru astăzi de la ora 14:00, nu se va mai disputa deoarece oaspeții au trei jucători infectați cu coronavirus.

Întâlnirea ar fi trebuit să se joace ințial la 7 noiembrie, dar a fost amânat după ce la Unirea Slobozia a fost un focar de Covid-19. Conform site-ului liga2.prosport.ro, meciul va fi câștigat la ”masa verde” de CSM Slatina, deoarece regulamentul FRF prevede că un meci amânat din cauza coronavirusului poate fi reprogramat o singură dată, în cazul nedisputării la reprogramare urmând a fi decis împotriva echipei din cauza căreia s-a amânat prima dată.

În aceste condiții, miercuri, de la ora 14:00, nu se va mai disputa decât întâlnirea Gloria Buzău – Comuna Recea, tot restanță din etapa a 11-a.


Rezultate din preliminariile sud-americane pentru CM 2022

UPDATE, 18 noiembrie, ora 08:33 / Echipele naționale ale Braziliei și Argentinei au câștigat meciurile disputate în deplasare, în etapa a patra a preliminariilor sud-americane pentru CM 2022, și sunt pe primele locuri în clasament.

  • Ecuador – Columbia 6-1 (Arboleda 7, Mena Delgado 9, Estrada Martinez 32, Arreaga 39, Plata 78, Estupinan 90+1 / J. Rodriguez 45+1 pen.) – VEZI VIDEO
  • Venezuela – Chile 2-1 (Mago 9, Rondon 81 / Vidal 15) – VEZI VIDEO
  • Paraguay – Bolivia 2-2 (Romero 19 pen., 72 / Moreno 41) – Cespedes 45) – VEZI VIDEO
  • Uruguay – Brazilia 0-2 (Arthur 33, Richarlison 45) – VEZI VIDEO
  • Peru – Argentina 0-2 (Gonzalez 17, Martinez 28) – VEZI VIDEO

cm2

Echipele clasate pe primele patru locuri se califică direct la Campionatul Mondial din 2022, în timp ce formația de pe locul cinci va fi nevoită să joace un baraj.


Fanii din Anglia speră la o revenire pe stadioane în decembrie

UPDATE, 17 NOIEMBRIE, ORA 21:29 /  Fanii din Anglia speră la o revenire pe stadioane încă din luna decembrie. Departamentul pentru Cultură și Sport lucrează la un proiect, în regim de urgență, care să permită suporterilor accesul pe stadioane încă dinaintea sărbătorilor de iarnă. Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, privește cu încredere această opțiune, o redeschidere a arenelor sportive fiind caracterizată ca și o “prioritate personală”.


Samuel Eto’o, aproape de o revenire în iarbă

UPDATE, 17 noiembrie, ora 20:55 / Samuel Eto’o ar putea reveni în activitate, după ce s-a retras în septembrie 2019. Cel care a făcut anunţul este preşedintele lui Racing Murcia, un club de liga a treia spaniolă: „Şansele de a semna un contract sunt de 50%. Vom şti săptămâna viitoare dacă putem să îl luăm. Avem investitori din Mexic şi din Emirate care pot susţine financiar această operaţiune. Avem deja un plan B“.

Pentru Eto’o ar fi al şaselea club spaniol din carieră, după Real Madrid, Leganes, Espanyol, Mallorca şi Barcelona. Camerunezul a mai jucat şi pentru Inter, Everton, Chelsea, Anji, Sampdoria, Antalyaspor, Konya Spor şi Qatar SC.


Un tânăr de 17 ani îi face concurență lui Jordi Alba la FC Barcelona

UPDATE, 17 noiembrie, ora 18:35 / Alejandro Balde, un fundaș stânga de 17 ani, a fost promovat de Ronald Koeman la prima echipă a Barcelonei și îi va face concurență lui Jordi Alba. Balde este considerat unul dintre cei mai importanți jucători pentru viitorul clubului de pe Camp Nou, iar fostul junior de la Espanyol a evoluat pentru toate naționalele de juniori ale Spaniei. The Sun notează că Balde ar putea debuta la FC Barcelona chiar în meciul din viitoarea etapă din La Liga, cu Atletico Madrid.


Un campion olimpic a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră

UPDATE, 17 noiembrie, ora 17:00 / Conseslus Kipruto (25 de ani), campion olimpic și mondial, dar și dublu câștigător la 3000 de metri obstacole, ar putea primi 20 de ani de închisoare pentru că a fost acuzat că a întreținut relații intime cu o minoră.

Multiplu medaliat la Campionatele Mondiale, dar și la Jocurile Olimpice, Kipruto a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fată de 15 ani. Sportivul a fost reținut, însă a ieșit pe cauțiune luni deoarece a spus că este nevinovat pentru toate acuzațiile care i se aduc.


Crişul Chişineu Criş s-a retras din campionatul naţional de handbal feminin

UPDATE, 17 noiembrie, ora 14:02 / Echipa Crişul Chişineu Criş s-a retras din campionatul naţional de handbal feminin, după doar 6 etape. Noul Consiliu de Administraţie a votat pentru retragerea formaţiei din Liga Florilor.

„Din păcate, bugetul oraşului nu suportă susţinerea echipei de handbal în Liga Florilor. S-a discutat cu nişte firme private pentru sponsorizare, dar aportul acestora nu ar fi fost unul foarte mare, tot pe bugetul local ar fi rămas greul. Ştim că domnul primar Flavius Chereji a promis public că va susţine şi mai departe echipa de handbal, dar când a făcut acele declaraţii nu ştia exact ce presupune asta din punct de vedere financiar. Ştim că imaginea oraşului ar putea avea de suferit, dar nu avem de ales“, a precizat noul preşedinte al CA, Sebastian Mann.

Echipa de fotbal a clubului nu a suferit aceeaşi soartă şi va continua în campionatul Ligii 3.


 

Christian Obodo a fost răpit de persoane înarmate în Nigeria

UPDATE, 17 noiembrie, ora 09:31 / Fostul internațional nigerian Christian Obodo a fost răpit duminică, pentru o perioadă scurtă de timp, de persoane înarmate în orașul Warri. Conform AFP, doi bărbați înarmați au pătruns în mașina lui Obodo și l-au obligat să conducă mai multe ore. La un moment dat, răpitorii i-au cerut să oprească și au coborât din mașină pentru a discuta cu un complice, care îi urmărea, moment în care fotbalistul a demarat în trombă și a scăpat. “Nu am fost rănit şi nu mi s-a furat nimic”, a declarat fostul fotbalist.

Interesant este faptul că Obodo a mai fost răpit o dată în urmă cu 8 ani, în aceeași regiune, când i s-a cerut o răscumpărare de 190.000 de dolari. A fost salvat atunci după o intervenție în forță a Poliției.

De-a lungul carierei, Christian Obodo a jucat și în Liga 1, în perioada 2016-2017, la Concordia Chiajna și Pandurii Târgu Jiu. Mai are în palmares prezențe la Perugia, Udinese, Fiorentina și Apollon Smyrnis, iar pentru naționala Nigeriei a adunat 21 de selecții și 4 goluri.


Robert Glință a reușit alte două recorduri

UPDATE, 17 noiembrie, ora 08:22 / Înotătorul Robert Glință a reușit, luni, să stabilească noi recorduri naționale în probele de 50 m spate și 100 m spate, din Ungaria, de la Budapesta, în bazin de 25 de metri, în cadrul competiției International Swimming League (ISL).

Românul a fost cel mai bun în cursa din semifinale și a scos timpul de 49 sec 64/100. Pe poziția secundă s-a clasat Stewart Coleman din America, 49 sec 66/100. Pe trei au fost Guilherme Basseto din Brazilia și Ryan Murphy din America, ambii cu 49 sec 81/100. Glință a reușit să stabilească cel de-al treilea său record național la 100 m spate în nici două săptămâni.


Ioan Niculae nu a scăpat de Covid-19

UPDATE, 16 noiembrie, ora 23:27 / Patronul echipei Astra Giurgiu, Ioan Niculae, și soția sa au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, conform sport.ro.

Gruparea de la Dunăre a trecut în ultima perioadă printr-un adevărat focar de Covid-19, având nu mai puțin de 27 de cazuri la prima și a doua echipă.


Luis Suarez are coronavirus

UPDATE, 16 noiembrie, ora 22:21 / Federația Uruguayană de Fotbal a anunțat că atacantul Luis Suarez are coronavirus și nu va putea juca în meciul cu Brazilia din preliminarrile sud-americane pentru CM 2022.

Împreună cu Suarez au mai fost depistați pozitiv portarul Rodrigo Munoz și o persoană din delegație. Pe lângă partida cu Brazilia, atacantul lui Atletico Madrid va rata și întâlnirea din la Liga cu FC Barcelona, fosta sa formație.


EHF a amânat jocul partida Dortmund – SC Râmnicu Vâlcea

UPDATE, 16 noiembrie, ora 21:22 / Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a anunţat că EHF ar fi amânat meciul cu Borussia Dortmund, din 22 noiembrie, după ce formaţia germană a fost obligată să intre în carantină de propriile autorităţi, în urma partidei cu Gyor, unde sunt mai multe testări pozitive.

”Jocul cu formaţia Borussia, programat în acest weekend nu se va mai disputa. Din cauza cazurilor pozitive Covid-19 în cadrul echipei din Gyor (ultimul adversar al celor de la Borussia Dortmund), echipa germană a fost instruită de autorităţile sanitare din Germania pentru a aplica protocolul în vigoare, anume pentru a intra imediat in carantină.

Ca urmare a informaţiilor disponibile la momentul prezent, nu există o alternativă pentru Federatia Europeană de Handbal decât să amâne acest joc”, arată SCM Râmnicu Vâlcea pe pagina de Facebook.

Partida era programată în 22 noiembrie, în deplasare. SCM Râmnicu Vâlcea mai are trei meciuri amânate din motive pandemice: cu Podravka, turul cu Borussia şi cel cu Buducnost.


Dortmund refuză să îl bage în carantină pe Haaland

UPDATE, 16 noiembrie, ora 19:10. Naționala Norvegiei nu a primit acceptul de a zbura la București pentru meciul cu România din cauza unui caz pozitiv de COVID-19 în echipă. Astfel, vedetele au plecat la echipele lor de club.

Deși în Norvegia i s-a impus lui Erling Haaland o carantină de 10 zile, Borussia Dortmund se opune și consideră că starul norvegian nu trebuie izolat, în condițiile în care testele sale au arătat că este negativ la noul coronavirus. Dortmund a dat un răspuns tranșant: “Pe pământ german se aplică legile germane”, specificând faptul că dacă Haaland va fi testat negativ, va fi în lot pentru meciul cu Herta de sâmbătă.


Paul Pogba, nemulțumit de situația de la Manchester United

UPDATE, 16 noiembrie, ora 15:57 / Paul Pogba nu trece prinr-o perioadă foarte bună la echipa de club, însă a rămas printre titularii naționalei Franței. După succesul din Liga Națiunilor, scor 1-0, contra Portugaliei, partidă în care a fost integralist, francezul a lăsat să se înțeleagă că nu e fericit la echipa de club.

”E un moment cu care nu m-am mai confruntat niciodată în cariera mea. Eram obișnuit să joc mereu, să am ritm, s-a schimbat totul deodată. Acum, în schimb, simt că-mi revin, îmi redescopăr forma sportivă. Să joc la națională este ca și cum aș deschide o fereastră. E ca o gură de aer proaspăt. Avem o echipă fantastică aici, toți suntem fericiți când venim la națională, suntem bucuroși întotdeauna să ne revedem, ne simțim bine și pe teren”.


Două cazuri de coronavirus la naționala de baschet a României

UPDATE, 16 noiembrie, ora 13:30 / Doi baschetbaliști de la naționala României au fost depistați pozitiv la coronavirus, anunță baschet.ro. Ambii sportivi au fost transportați cu ambulanța la domicilii, din cantonament. Unul dintre baschetbaliști are simptome ușoare, în vreme ce al doilea prezintă dureri în gât și musculare.

Ambii sportivi vor sta în carantină timp de 14 zile la domiciliu. Cel mai probabil au luat virusul în timpul turneelor din Cupa României.

Astăzi, tot lotul care se află în București va fi supus din nou testelor pentru coronavirus. Pe 20 noiembrie li se va face un nou test, înainte să plece în Spania.


Javier Mascherano spune adio fotbalului

UPDATE, 16 noiembrie, ora 09:58 / Javier Mascherano a spus, duminică, că se va retrage din fotbal. Apărătorul din Argentina are 36 de ani.Jucătorul s-a apucat de fotbal la River Plate, după care a ajuns la Corinthans, în Brazilia, și mai apoi la Wes Ham United.

El a evoluat și pentru Liverpool (139 de partide și două reușite) și FC Barcelona (334 de jocuri și un gol). După ce a plecat de la spanioli, în urmă cu doi ani, a trecut pe la Hebei China Fortune și Estudiantes La Plata.

“Vreau să mulţumesc acestui club care mi-a dat posibilitatea să-mi închei cariera în Argentina. Este timpul să-mi închei cariera din cauza lucrurilor care mi s-au întâmplat în ultimele luni pe plan personal şi după ce m-am gândit la asta în tot acest timp. Cel mai bine este să termin astăzi. Mi-am făcut treaba sută la sută, am dat tot ce am avut mai bun din mine”, a declarat el.


Legendarul portar Ray Clemence a murit la 72 de ani

UPDATE, 15 noiembrie, ora 17:46 / Legendarul portar al echipei naționale a Angliei și al formației FC Liverpool, Ray Clemence, a murit la vârsta de 72 de ani, conform publicației The Independent.

Clemence a câștigat cu Liverpool de trei ori Cupa Campionilor Europeni, de două ori Cupa UEFA, o dată Supercupa Europei, de cinci ori titlul, câte o dată Cupa și Cupa Ligii Angliei și de cinci ori Supercupa Angliei. El mai are în palmares o Cupă, o Supercupă a Angliei și Cupa UEFA cu Tottenham Hotspur. Clemence a aduna 61 de selecții la naționala Angliei.


Joan Mir, campion mondial în premieră la MotoGP

UPDATE, 15 noiembrie, ora 16:30 / Pilotul spaniol Juan Mir (Suzuki) a câştigat primul său titlu de campion mondial la MotoGP, la vârsta de 23 de ani, cu o etapă înaintea finalului sezonului.

Conform L’Equipe, Mir a ocupat locul 7, duminică, în a doua cursă de la Valencia, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de MotoGP şi, cu 171 de puncte, nu mai poate fi ajuns în fruntea clasamentului piloţilor. El este urmat de italianul Franco Morbidelli, cu 142 de puncte, şi de spaniolul Alex Rins, cu 138 de puncte. Suzuki, cu 309 puncte, este campioană mondială la constructori, fiind urmată de Petronas Yamaha, 230, şi KTM, 209.

Spaniolul, campion mondial în Moto3, în 2017, este în MotoGP din 2019, iar anul trecut a ocupat locul 12 în ierarhia piloţilor. În actualul sezon, el a trimufat doar într-o cursă, etapa trecută, la MP al Europei, desfăşurat tot pe circuitul Ricardo Tormo de la Valencia, şi a fost de trei ori pe locul 2 şi de alte trei ori pe locul 3.


Lewis Hamilton a câştigat al şaptelea titlu mondial în Formula 1

UPDATE, 15 noiembrie, ora 14:42 / Lewis Hamilton este noul şi vechiul campion mondial din Formula 1. Pilotul britanic a terminat pe prima poziţie în Marele Premiu al Turciei şi şi-a adjudecat cel de-al şaptelea titlu mondial, cu trei etape înainte de finalul sezonului 2020. El a egalat recordul deţinut de Michael Schumacher.

Tot în acest sezon, Hamilton a doborât şi recordul în ceea ce priveşte numărul de victorii din Marele Circ, record ce aparţinea aceluiaşi Michael Schumacher.


Eden Hazard s-a infectat cu cronavirus

UPDATE, 14 noiembrie, ora 22:10 / Selecționerul echipei naționale a Belgiei, Roberto Martinez, a anunțat că starul Eden Hazard are coronavirus și nu va fi prezent la partidele din Liga Națiunilor.

”În ceea ce privește situația lui Eden Hazard, lucrăm cu departamentul medical al clubului Real Madrid și el nu este încă disponibil, nu poate călători. Este încă pozitiv, deci nu va fi disponibil pentru meciurile cu Anglia și Danemarca”, a declarat antrenorul într-o conferință de presă, conform As.


Marian Drăgulescu, încă un titlu naţional la sărituri, la aproape 40 de ani

UPDATE, 14 noiembrie, ora 21:10 / Gimnastul Marian Drăgulescu a obţinut încă un titlu naţional la proba sa favorită, sărituri, cu o lună înainte să împlinească vârsta de 40 de ani.

Podiumul finalelor din cadrul Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică masculină a fost ocupat după cum urmează:

  • Individual-compus: Andrei Groza (Dinamo Bucureşti), Robert Paşca (CSM Reşiţa), Răzvan Marc (CSM Bistriţa);
  • Sol – Emilian Neagu (CSM Bistriţa), Robert Paşca (CSM Reşiţa), Răzvan Marc (CSM Bistriţa);
  • Cal cu mânere: Eduard Gavrilă (Steaua Bucureşti), Andrei Groza (Dinamo Bucureşti), Robert Paşca (CSM Reşiţa);
  • Inele: Andrei Groza (Dinamo Bucureşti), Emilian Neagu (CSM Bistriţa), Roland Modoianu (Steaua Bucureşti);
  • Sărituri: Marian Drăgulescu (Steaua Bucureşti), Andrei Muntean (Dinamo Bucureşti), Robert Paşca (CSM Reşiţa);
  • Paralele: Robert Paşca (CSM Reşiţa), Andrei Groza (Dinamo Bucureşti), Vlad Cotuna (Steaua Bucureşti);
  • Bară fixă: Răzvan Marc (CSM Bistriţa), Andrei Groza (Dinamo Bucureşti), Robert Paşca (CSM Reşiţa)

Selecţionerul Islandei a demisionat

UPDATE, 14 noiembrie, ora 19:26 / Selecţionerul Islandei, Erik Hamren, a demisionat după ce în urmă cu două zile nordicii au pierdut barajul pentru Euro în faţa Ungariei, scor 1-2.

Federaţia islandeză a anunţat că partidele de duminică şi de marţi din Liga Naţiunilor, cu Danemarca şi cu Anglia, vor fi ultimele pentru Islanda cu Hamren pe banca tehnică.

Erik Hamren a condus naţionala islandeză în 26 de partide şi are un palmares de nouă victorii, cinci remize şi 12 înfrângeri. În acest an, Islanda nu a câştigat niciuna din cele patru partide din Liga Naţiunilor. Printre adversarii din acest an s-a numărat şi România, pe care Islanda a învins-o cu scorul de 2-1 în semifinalele barajului pentru Euro.


Lance Stroll, primul pole position din carieră

UPDATE, 14 noiembrie, ora 17:24 / Pilotul canadian al echipei Racing Point, Lance Stroll, va porni de pe prima poziţie a grilei de start în Marele Premiu al Turciei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, cursă găzduită de Istanbul.

Pentru Stroll este primul pole position în Formula 1. ”Nu am cuvinte, sunt şocat. Este unul dintre cele mai importante momente din cariera mea, visam la astfel de momente, este ceva special”, a declarat canadianul.

Pe locul doi în calificările care au fost perturbate de ploaie s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Sergio Perez (Racing Point). Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), care are şansa să câştige pentru a şaptea oară (a patra oară consecutiv) titlul mondial şi să egaleze recordul lui Michael Schumacher, a încheiat calificările pe locul şase.


Victorii pentru Scoţia şi Irlanda în Autumn Nations Cup

UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:50 / Scoţia a învins Italia cu 28-17, la rugby, în Autumn Nations Cup. Italienii au condus cu 11-7 la pauză, dar scoţienii au reuşit să câştige repriza secundă cu 21-6 şi s-au impus, instalându-se pe primul loc în grupa B. Cel de-al doilea meci al grupei, Franţa – Fiji a fost amânat din cauza problemelor cu bolnavii COVID din lotul asiaticilor.

În cealaltă grupă, Irlanda a demolat Ţara Galilor, 32-9, după ce la pauză conducea cu 16-6. Ultimul meci al grupei este cel dintre Anglia şi Georgia.


Djokovic a glumit pe seama bucuriei lui Ronaldo

UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:14 / Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a postat pe rețelele de socializare un video în care imită bucuria lui Cristiano Ronaldo de după marcarea unui gol.

La postarea de pe Twitter, sârbul l-a întrebat pe starul portughez cum i-a ieșit, iar atacantul lui Juventus Torino i-a răspuns imediat: ”Nu-i rău, frate”.


Focar de Covid-19 la naționala Ucrainei

UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:12 / Cinci cazuri pozitive cu noul coronavirus au fost înregistrate la naţionala Ucrainei înaintea meciului cu Germania, din Liga Naţiunilor.

Cele cinci persoane infectate sunt patru fotbalişti: Andrei Iarmolenko, Serghei Sidorchiuk, Viktor Kovalenko şi Viktor Tsigankov, şi un membru al stafului Vadim Komardin. Totuşi, Ucraina are 17 fotbalişti disponibili, astfel că va putea juca meciul cu Germania, din Liga Naţiunilor, programat sâmbătă.


Marcelo Brozovic are coronavirus

UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:11 / Mijlocaşul croat Marcelo Brozovic a fost testat pozitiv cu Covid-19, la două zile după ce Domagoj Vida, căpitanul Croaţiei, a jucat o repriză cu Turcia, înainte de a afla că este infectat cu noul coronavirus.

Croaţii au efectuat noi teste joi, iar în rândul delegaţiei au fost descoperite două cazuri, unul fiind al fotbalistului de la Inter Milano. Astfel, mijlocaşul de 27 de ani nu va evolua în meciurile din Liga Naţiunilor cu Suedia şi Portugalia.


Argentina a învins Noua Zeelandă la rugby pentru prima oară

UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:08 / Reprezentativa de rugby a Argentinei a obținut o victorie istorică în fața selecţionatei Noii Zeelande. ”Pumele” s-au impus în premieră în fața ”All Blacks”, la cel de-al 30-lea meci direct.

Argentinienii s-au impus cu scorul de 25-15. Meciul a avut loc Sydney, în a treia etapă din Rugby Championship.


Trică și-a completat staff-ul la Turris

UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:06 / Noul antrenor al echipei Turris Turnu Măgurele, Eugen Trică, și-a completat staff-ul tehnic cu Laurentiu Diniţă şi Răzvan Stanca.

Laurentiu Diniţă, fost fotbalist, în varsta de 45 ani, a antrenat echipe precum Concordia Chiajna, ACS Berceni, Dinamo II Bucureşti, CS Baloteşti, Sportul Snagov. Răzvan Stanca, în vârstă de 40 ani, fost portar la Pandurii Târgu Jiu, a mai evoluat la echipe precum Sportul Studenţesc, Farul Constanţa, CS Mioveni, Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT