Sport

Novak Djokovic le ia apărarea sportivilor ruşi, interzişi la Wimbledon: “Sunt copil al războiului!”

Novak Djokovic a reacţionat după ce sportivii ruşi şi bieloruşi au fost interzişi la Wimbledon din cauza războiului din Ucraina. Liderul mondial nu este de acord cu această măsură.
21.04.2022 | 08:51
Novak Djokovic le ia apararea sportivilor rusi interzisi la Wimbledon Sunt copil al razboiului
Novak Djokovic, într-o conferinţă de presă. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liderul mondial Novak Djokovic a luat atitudine după ce organizatorii de la Wimbledon au anunţat că sportivii din Rusia şi Belarus nu vor putea participa la această ediţie a turneului din cauza războiului.

Novak Djokovic le ia apărarea sportivilor ruşi, interzişi la Wimbledon: “Sunt copil al războiului”

Sârbul a transmis un mesaj prin care îşi exprimă dezacordul faţă de această decizie, în condiţiile în care jucătorii de tenis din Rusia şi Belarus nu au nicio vină în conflictul izbucnit în Ucraina:

ADVERTISEMENT

“Voi condamna întotdeauna războiul. Știu, pentru că sunt copil al războiului, câte traume emoționale lasă și că oamenii sunt cei care suferă cel mai mult.

În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon pentru că jucătorii nu au nimic de-a face cu ea”, este mesajul lui Nole Djokovic.

ADVERTISEMENT

ATP nu e de acord cu decizia organizatorilor: “Discriminarea bazată pe naționalitate constituie o încălcare a acordului nostru cu Wimbledon”

Nici ATP nu este de acord cu decizia luată de organizatorii de la All England Club. Forul susţine că este o discriminare pe baza naţionalităţii şi în acest fel se elimină meritul sportiv:

”Considerăm că decizia de a exclude jucătorii din Rusia și din Belarus de la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon este nedreaptă și poate crea un precedent dăunător sportului.

ADVERTISEMENT

Discriminarea bazată pe naționalitate constituie o încălcare a acordului nostru cu Wimbledon, care transmite că accederea pe tablou se face doar pe baza clasamentului ATP.

Sportul nostru e mândru că funcționează pe principiile meritului și corectitudinii, care spun că jucătorii concurează individual pentru a-și câștiga locul la turnee pe baza clasamentului ATP”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Nume importante care vor lipsi de la Wimbledon

În urma deciziei vor fi juctori importanţi atât pe tabloul masculin, cât şi pe cel feminin, care vor absenta. Cele mai notabile care nu vor participa pe tabloul masculin sunt: Daniil Medvedev, 2 ATP, Andrey Rublev, 8 ATP, Karen Kachanov, 26 ATP, sau Aslan Karatsev, 30 ATP.

La feminin absentează: Aryna Sabalenka, 4 WTA, Anastasia Pavlyuchenkova, 15 WTA, Victoria Azarenka, 18 WTA, Daria Kasatkina, 26 WTA, Veronika Kudermetova, 29 WTA, Liudmila Samsonova, 31 WTA, Ekaterina Alexandrova, 39 WTA, sau Aliaksandra Sasnovich, 50 WTA.

ADVERTISEMENT