Sporturi

Novak Djokovic, mereu surprinzător. Cum vrea sârbul să câștige un nou titlu la Australian Open

12.02.2021 | 20:24
Novak Djokovic mereu surprinzator Cum vrea sarbul sa castige un nou titlu la Australian Open
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic apelează la metode de pregătire neconvenționale în tentativa de a-și apăra titlul la Australian Open. Ultima postare pe Instagram, îl prezintă în timpul unui antrenament de yoga aeriană.

De-a lungul timpului Djokovic, liderul clasamentului mondial în circuitul profesionist masculin, a surprins prin metodele de pregătire alese.

ADVERTISEMENT

De altfel, specialiștii susțin că Novak Djokovic este combinația perfectă între forță fizică, putere mentală și viteză.

Sfidează gravitația

Staff-ul lui Djokovic nu lasă nimic la voia întâmplării, atunci când vine vorba de pregătirea sportivului. Sârbul a cucerit anul trecut pentru a opta oară turneul de la Melbourne și are de gând să-și păstreze supremația de la Antipozi.

ADVERTISEMENT

Când nu este pe teren, Djokovic se retrage în sală unde efectuează ședințe de pregătire mentală, în care luptă și cu forța gravitațională.

”Omidă, gata să devină fluture. Yoga aeriană. Întindere antigravitațională. Cel mai bun om păianjen din toate timpurile, care lucrează la flexibilitate”, a fost mesajul lui Djokovic care însoțește ultima postare pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Băi în gheață, ciclismul, sau sumo nu lipsesc din antrenamentele lui Nole

Liderul clasamentului mondial și-a surprins de-a lungul vremii, atât fanii, cât și rivalii din circuitul profesionist, cu metodele lui de pregătire.

Antrenamentele sârbului sunt nu doar diversificate, ci și extrem de provocatoare. Uneori, Nole apelează la ciclism pentru a-și menține condiția fizică ireproșabilă.

ADVERTISEMENT

Alte postări ale tenismenului născut la Belgrad, îl înfățișează făcând băi în ape înghețate, sau chiar lupte de sumo.

ADVERTISEMENT