Sport

Novak Djokovic, campion pentru a şaptea oară la Wimbledon! L-a învins pe Nick Kyrgios şi a ajuns la 21 de trofee de Mare Şlem

FANATIK vă oferă amănunte despre meciul Novak Djokovic - Nick Kyrgios, programat în finala masculină a turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon.
10.07.2022 | 11:26
Novak Djokovic campion pentru a saptea oara la Wimbledon La invins pe Nick Kyrgios si a ajuns la 21 de trofee de Mare Slem
Novak Djokovic e campionul Wimbledon 2022 după ce l-a învins pe Nick Kyrgios
ADVERTISEMENT
10-07-2022
13:01

Novak Djokovic - Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3) în finala de la Wimbledon 2022

4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3): Novak Djokovic se impune în tie-break-ul setului 4 şi câştigă trofeul la Wimbledon pentru a şaptea oară. Sârbul a ajuns la 21 de turnee de Mare Şlem câştigate şi l-a depăşit pe Roger Federer, care avea 20. În acest top, lider este Rafael Nadal, care a cucerit 22 de trofee.

4-6, 6-3, 6-4, 6-6: Setul 4 a ajuns în tie-break, după ce ambii jucători au servit fără greşeală.

4-6, 6-3, 6-4, 4-5: Djokovic va servi pentru a rămâne în primul set.

4-6, 6-3, 6-4, 3-3: Continuă echilibrul în setul 4, unul în care ambii jucători au servit perfect.

4-6, 6-3, 6-4, 1-2: Setul 4 începe sub același scenariu, fiecare jucător reușind să-și facă serviciul.

4-6, 6-3, 6-4: Sârbul servește bine și își pune în cont setul 3.

4-6, 6-3, 5-4: Djokovic face break-ul la momentul oportun și va servi pentru set.

4-6, 6-3, 3-3: Cei doi jucători merg cap la cap.

4-6, 6-3, 1-2: Un nou start de set echilibrat, cu servicii făcute, dar nu fără emoții.

4-6, 6-3: Nole salvează patru mingi de break și egalează situația la seturi.

4-6, 4-2: Djokovic își ridică nivelul și face primul său break din finală.

4-6, 2-1: La fel ca și în startul meciului, cei doi își fac serviciul în setul secund.

4-6: Kyrgios joacă la cel mai înalt nivel și își trece în cont primul set.

4-5: Djokovic trage cu dinții, dar australianul va servi pentru a lua setul.

2-4: Kyrgios este primul care rupe ritmul, face break și are prima șansă la câștigarea setului inaugural.

2-1: Finala începe sub semnul echilibrului, fiecare jucător reușind să-și facă serviciul.

A început finala masculină de la Wimbledon 2022.

Meciul Novak Djokovic – Nick Kyrgios are loc duminică, 10 iulie, cu începere de la ora 16:00, în cadrul finalei masculine a turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon. Multiplu campion pe iarba londoneză, sârbul este mare favorit, dar australianul spune că este pregătit pentru cel mai important moment din viaţa şi din cariera lui.

Unde se joacă meciul Novak Djokovic – Nick Kyrgios

Întâlnirea Novak Djokovic – Nick Kyrgios se dispută duminică, 10 iulie, de la ora 16:00, pe terenul Central al complexului de la All England Club, în finala turneului de Grand Slam pe iarbă Wimbledon 2022. Nu mai există încă de acum trei luni nici un bilet nevândut la finala masculină, aşa încât va fi o atmosferă deosebită.

ADVERTISEMENT

După finala la simplu masculin va avea loc ultimul joc al acestei ediţii, de la ora 18:00, sau după, dacă meciul băieţilor va avea prelungiri. Este vorba de finala probei feminine de dublu, în care se vor duela pentru trofeu perechile Mertens-Zhang şi Krejcikova-Siniakova, adică primele două dubluri de pe lista capilor de serie.

Cine transmite la TV partida Novak Djokovic – Nick Kyrgios

Partida Novak Djokovic – Nick Kyrgios se joacă duminică, 10 iulie, de la ora 16:00, pe terenul Central al complexului de la Wimbledon, în finala masculină a turneului de Grand Slam pe iarbîă şi va putea  fi urmărită la TV în exclusivitate şi în direct pe canalul Eurosport 1. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Londra continuă să fie o vreme frumoasă şi aşa va mai fi cel puţin o saptămână de acum înainte, fără ploi, ceea ce i-a mirat foarte tare pe britanici, obişnuiţi cu multe ploi în timpul verii. Vor fi 28 de grade la ora startului partidei, la limita unei stări general bune pentru jucători, pragul de dinainte de caniculă.

Djokovic a fost mult timp un duşman al lui Kyrgios

Pe lângă replica mai mult ca sigur foarte dârză din teren a lui Kyrgios, Djokovic va avea de înfruntat şi ostilitatea unei importante părţi a tribunelor, pentru că vor fi  foarte mulţi australieni la meci, pregătiţi să creeze o atmosferă de mare tensiune pentru campionul sârb în speranaţa că al lor compatriot va da marea lovitură.

ADVERTISEMENT

De altfel între cei doi finalişti nu a existat multă vreme o relaţie bună, australianul atacându-l în mai multe rânduri pe Djokovic pe diferite teme, dar se pare că, din fericire, în ultima perioadă există o schimbare de atitudine din partea lui Kyrgios, care a dus la îmbunătăţirea considerabilă a relaţiilor.

Cote la pariuri la jocul Djokovic – Kyrgios

Casele de pariuri nu îl văd pe Nick Kyrgios să aibă vreo şansă în finală. Cotele agenţiilor pentru succesul sârbului sunt joase, între 1,25-1,30, iar pentru jucătorul de la Antipozi ajung la 4,40-4,50. Un singur set dacă reuşeşte să ia Kyrgios este o cotă de 1,40, iar la două seturi luate cota ajunge la 2,00.

ADVERTISEMENT

Şi este destul de ciudat acest mod de a cota finala, pentru că paradoxul întâlnirilor directe este evident. În sensul în care nu s-au jucat decât două meciuri, ambele în 2017 şi, surpriză, pe hard, la Indian Wells şi apoi la Acapulco învingător a fost Kyrgios şi încă nu oricum, victorii la scorul de 2-0! Cu alte cuvinte Djokovic nu are până acum set luat lui Kyrgios!

ADVERTISEMENT