Sport

Veste devastatoare pentru Novak Djokovic! ATP a confirmat că la Roland Garros vor juca numai cei vaccinați

Guvernul francez a adoptat definitiv legea care impune un certificat de vaccinare pentru mai multe activități, inclusiv asistarea la competiţiile sportive, astfel că Novak Djokovic nu va putea participa la Roland Garros.
19.01.2022 | 14:10
Veste devastatoare pentru Novak Djokovic ATP a confirmat ca la Roland Garros vor juca numai cei vaccinati
ADVERTISEMENT
19-01-2022
12:24

Anunțul ATP: Jucătorii nevaccinaţi nu vor putea participa la turnee în Franţa

Asociația Jucătorilor de tenis Profesioniști (ATP) a transmis un comunicat tuturor jucătorilor, prin intermediul căruia le-a adus la cunoștință că trebuie să fie complet vaccinați pentru a participa la al doilea turneu de Mare Șlem al anului, Roland Garros, organizat între 16 mai și 5 iunie.

Jucătorii nevaccinați nu vor putea participa la turneele din Franța. Jucătorii vor trebui să fie vaccinați complet pentru a putea concura sau să aibă un certificat medical care îi scutește de la vaccinare din motive medicale”, informează lequipe.fr.

Potrivit ATP, există încă unele îndoieli cu privire la jucătorii care s-au vindecat recent de Covid-19, dacă „vor avea voie să concureze, cu excepția cazului în care au primit cel puțin o doză sau două de vaccin.

Solicităm clarificări de la Federația Franceză de Tenis, precum și de la guvernul francez înainte de a vă oferi o actualizare de îndată ce noi informații devin disponibile”, se mai precizează în comunicatul ATP.

Restricțiile sunt valabile începând cu 24 ianuarie, zi în care debutează turneul challenger de la Quimper.

Cel mai probabil, Novak Djokovic va lipsi și de la Roland Garros, după ce faimosul tenismen sârb nu a putut participa la Australian Open, din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Novak Djokovic nu va participa la Roland Garros

Guvernul francez a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru mai multe activități, printre care se numără și participarea la competițiile sportive.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă că, în mod normal, Novak Djokovic nu va putea participa nici la Roland Garros.

Printr-o postare pe Twitter, Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat de vaccinare, „în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini”.

În urmă cu 10 zile, înainte ca legea să fie adoptată, Roxana Mărăcineanu spunea că Novak Djokovic va putea participa la Roland Garros, chiar dacă nu se va vaccina, acesta urmând să intre în bula sanitară.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, critic la adresa lui Novak Djokovic

În urma deportării lui Novak Djokovic din Australia, Ilie Năstase a avut un discurs critic la adresa sportivului sârb, deoarece a ales să zboare în Australia, deși știa regulile care se impun pentru a intra în această țară.

„El a riscat, a zburat acolo ca să i se refuze. El știa foarte bine care erau condițiile. De ce ceilalți au făcut ce li s-a spus? Acum, nu știm ce discuții a avut el cu organizatorii.

ADVERTISEMENT

Probabil că organizatorii l-au dorit foarte mult, pentru că, prin participarea sa, turneul are valoare mai mare.

Poate au fost discuții prin telefon între el și organizator. E o problemă și asta cu formularul. Am înțeles că staff-ul lui l-a completat. Nu este normal! Nu vreau să fiu de partea nimănui.

ADVERTISEMENT

Probabil că el își dorea să fie cel mai bun tenismen din toate timpurile, ca turnee câștigate. Acum, sunt la egalitate toți trei.

O să fie greu să mai meargă la Australian Open, dar, dacă l-ai câștigat de nouă ori, cred că nu mai e o problemă”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT