Sporturi

Novak Djokovic o apără pe Serena Williams: „Arbitrul a împins-o la limită!”

10.09.2018 | 14:44
Novak Djokovic o apara pe Serena Williams Arbitrul a impinso la limita

Novak Djokovic îi ia apărarea Serenei Williams, după toată drama de la finala US Open, pierdută de Serena în fața lui Naomi Osaka, scor 6-2, 6-4.

La conferința de presă ce a urmat finalei câștigate de „Nole” la US Open, în fața lui Juan Martin del Potro, scor 6-3, 7-6, 6-3, sârbut a fost întrebat de jurnaliștii americani ce părere are despre scandalul în care a fost implicată sportiva americană în finala feminină. Djokovic a răspuns:

“În primul rând, o ador pe Serena. Chiar mi-a părut rău pentru ea. A fost greu și pentru arbitru, îmi închipui. Trebuie să îl compătimesc, fiindcă toată lumea a fost pusă într-o situație foarte ciudată. Multă emoție. Serena a plâns, Naomi a plâns. A fost foarte, foarte dur. Dar opinia mea personală este că arbitrul nu ar fi trebuit să o împingă pe Serena până la limită, mai ales într-o finală de Grand Slam. Poate a schimbat – de fapt, chiar a schimbat cursul jocului. A făcut, în opinia mea, un lucru care nu era necesar. Toți trecem prin emoții, mai ales când lupți pentru un titlu de Grand Slam. Dar, la fel cum a reacționat și Serena la final, cred că Osaka merita să aibă momentul ei. Serena inspiră pe toată lumea, e atât de dedicată sportului, m-a inspirat și pe mine, dar și pe alți bărbați și femei din toatăp lumea”, a explicat Djokovic, conform USA Today.

Novak Djokovic o apără pe Serena Williams, după ce s-a certat la rândul său cu Carlos Ramos

Novak Djokovic i-a luat apărarea Serenei Williams după ce a avut la rândul său mai multe experiențe negative cu arbitrul iberic Carlos Ramos.  În 2018, la Wimbledon, arbitrul din Portugalia l-a avertizat pe Novak Djokovic cu un “code violation”, după ce sârbul a lovit cu racheta de pământ. De acolo a început un dialog dur între cei doi. Nu a fost însă prima dată când Carlos Ramos şi Novak Djokovic s-au contrat. Aceştia au avut ceva de împărţit şi în 2017, la Roland Garros, în timpul meciului jucat de sârb cu Diegpo Schwartzman. “Nole” a încasat un nou “code violation”, după care a urmat iarăși un schimb de replici între ei. ponturi pariuri

De ce s-a certat Serena Williams cu arbitrul Carlos Ramos

Serena Williams și-a ieșit din fire în timpul finalei de la US Open, pierdută în fața lui Naomi Osaka, scor 2-6, 4-6. Totul a plecat de la indicațiile pe care Serena le-a primit în timpul meciului de la antrenorul Patrick Mourtagolu, practică interzisă clar de regulamentele WTA. Serena s-a simţit insultată şi a spus pe teren că s-a simţit ca o trişoare: “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a strigat Serena la Carlos Ramos.

Apoi, în game-ul 5 din setul secund, Williams a primit un al doilea avertisment pentru că a aruncat cu racheta, ceea ce înseamnă un punct de penalizare. La schimbul dintre terenuri, la scorul de 4-3, Williams a mai primit un al treilea avertisment pentru că l-a insultat pe arbitrul de scaun: ”Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, a fost replica pentru Ramos. De această dată avertismentul a însemnat game penalty. I s-a oferit un game niponei, care astfel a ajuns să conducă, 5-3. Decizia arbitrului de scaun a fost definitivă şi ireversibilă.

După această finală, o parte din presa de peste ocean l-a acuzat pe Ramos pentru faptul că este „sexist” sau chiar „rasist”. Cu toate acestea, specialiștii îi dau dreptate arbitrului iberic. ”Arbitrul a procedat ca la carte. Nu avea ce să facă pentru că totul a fost clar ca lumina zilei. Coaching-ul a fost clar, momentul în care Serena a aruncat racheta a fost foarte clar, iar în momentul în care cataloghezi un arbitru drept hoţ, este foarte clar că vei fi penalizat. Deci totul a fost foarte clar şi foarte corect, în opinia mea”, a spus Andrei Bardan, arbitru român cu atestat internațional, pentru FANATIK.RO.