Novak Djokovic o apără pe Serena Williams: „Arbitrul a împins-o la limită!”

Eduard Nicolae Popa   
în Tenis
10/09/2018, 14:44
Novak Djokovic o apără pe Serena Williams: „Arbitrul a împins-o la limită!” GALERIE FOTO
Novak Djokovic o apără pe Serena Williams, după finala cu scandal de la US Open

Novak Djokovic îi ia apărarea Serenei Williams, după toată drama de la finala US Open, pierdută de Serena în fața lui Naomi Osaka, scor 6-2, 6-4.

La conferința de presă ce a urmat finalei câștigate de „Nole” la US Open, în fața lui Juan Martin del Potro, scor 6-3, 7-6, 6-3, sârbut a fost întrebat de jurnaliștii americani ce părere are despre scandalul în care a fost implicată sportiva americană în finala feminină. Djokovic a răspuns:

“În primul rând, o ador pe Serena. Chiar mi-a părut rău pentru ea. A fost greu și pentru arbitru, îmi închipui. Trebuie să îl compătimesc, fiindcă toată lumea a fost pusă într-o situație foarte ciudată. Multă emoție. Serena a plâns, Naomi a plâns. A fost foarte, foarte dur. Dar opinia mea personală este că arbitrul nu ar fi trebuit să o împingă pe Serena până la limită, mai ales într-o finală de Grand Slam. Poate a schimbat – de fapt, chiar a schimbat cursul jocului. A făcut, în opinia mea, un lucru care nu era necesar. Toți trecem prin emoții, mai ales când lupți pentru un titlu de Grand Slam. Dar, la fel cum a reacționat și Serena la final, cred că Osaka merita să aibă momentul ei. Serena inspiră pe toată lumea, e atât de dedicată sportului, m-a inspirat și pe mine, dar și pe alți bărbați și femei din toatăp lumea”, a explicat Djokovic, conform USA Today.

Novak Djokovic o apără pe Serena Williams, după ce s-a certat la rândul său cu Carlos Ramos

Novak Djokovic i-a luat apărarea Serenei Williams după ce a avut la rândul său mai multe ponturi pariuri

De ce s-a certat Serena Williams cu arbitrul Carlos Ramos

Serena Williams și-a ieșit din fire în timpul finalei de la US Open, pierdută în fața lui Naomi Osaka, scor 2-6, 4-6. Totul a plecat de la indicațiile pe care Serena le-a primit în timpul meciului de la antrenorul Patrick Mourtagolu, practică interzisă clar de regulamentele WTA. Serena s-a simţit insultată şi a spus pe teren că s-a simţit ca o trişoare: “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a strigat Serena la Carlos Ramos.

Apoi, în game-ul 5 din setul secund, Williams a primit un al doilea avertisment pentru că a aruncat cu racheta, ceea ce înseamnă un punct de penalizare. La schimbul dintre terenuri, la scorul de 4-3, Williams a mai primit un al treilea avertisment pentru că l-a insultat pe arbitrul de scaun: ”Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, a fost replica pentru Ramos. De această dată avertismentul a însemnat game penalty. I s-a oferit un game niponei, care astfel a ajuns să conducă, 5-3. Decizia arbitrului de scaun a fost definitivă şi ireversibilă.

După această finală, o parte din presa de peste ocean l-a acuzat pe Ramos pentru faptul că este „sexist” sau chiar „rasist”. Cu toate acestea, specialiștii îi dau dreptate arbitrului iberic. ”Arbitrul a procedat ca la carte. Nu avea ce să facă pentru că totul a fost clar ca lumina zilei. Coaching-ul a fost clar, momentul în care Serena a aruncat racheta a fost foarte clar, iar în momentul în care cataloghezi un arbitru drept hoţ, este foarte clar că vei fi penalizat. Deci totul a fost foarte clar şi foarte corect, în opinia mea”, a spus Andrei Bardan, arbitru român cu atestat internațional, pentru FANATIK.RO.

Închide ×