Sporturi

Novak Djokovic pierde finala Mastersului de la Paris! Khachanov întrerupe seria sârbului de 22 de meciuri fără eșec

04.11.2018 | 19:14
Novak Djokovic pierde finala Mastersului de la Paris Khachanov intrerupe seria sarbului de 22 de meciuri fara esec

Novak Djokovic pierde finala Mastersului de la Paris. Sârbul nu i-a putut face față puternicului Karen Khachanov, 22 de ani, cel care se află la primul său titlu de Masters din carieră. Rusul s-a impus în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4, și va urca pe locul 11 în clasamentul ATP la următoarea actualizare, care avea loc luni, 5 noiembrie. De asemenea, Khachanov devine a doua rezervă la Turneul Campionilor. Vezi toate detaliile despre meciurile de la ATP Masters Paris accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din Franţa.

Djokovic a început meciul perfect și a preluat repede conducerea cu break, scor 3-1. Khachanov a răspuns imediat și a câștigat chiar următorul game pe serviciul sârbului. Apoi a reușit să închidă prima manșă cu un nou break, reușit chiar în game-ul 12. În setul doi, Khachanov a servit perfect și nu i-a lăsat lui Nole nici măcar o minge de break. Rusul a câștigat în game-ul trei pe serviciul lui Nole și a fructificat chiar prima minge de meci pe care a avut-o. 6-4 în setul doi.

Novak Djokovic pierde finala Mastersului de la Paris! Va trece pe primul loc înainte de Turneul Campionilor

Novak Djokovic își încheie o serie incredibilă de 22 de victorii consecutive, dar finala pe care a jucat-o la Paris este suficientă pentru a-l readuce pe primul loc în clasamentul ATP după o pauză de doi ani. Cu 600 de puncte, pe care le încasează de la Mastersul francez, Novak Djokovic ajunge la 8.045 de puncte. Pe locul doi este Rafael Nadal, care nu a participat la turneul de la Paris și rămâne cu 7480 de puncte.

Chiar între cei doi se va da și duelul pentru locul 1 la final de 2018, în funcție de rezultatele care se vor înregistra la Turneul Campionilor, competiție la care câștigătorul poate aduna un maximum de 1.500 de puncte. Pentru victoria de la Paris, Karen Khachanov va încasa un cec de 973480 de mii de euro, în vreme ce Nole va primi doar 477.315 de euro.