LIVE Actualizat 10-01-2022
13:04

Prima reacţie a lui Novak Djokovic: “Vreau să joc!” Familia lui Nole acuză: “N-au crezut că cineva dintr-o ţară mică ar putea fi cel mai bun în acest sport burghez al lor!” Video

Familia lui Novak Djokovic a susţinut luni o conferinţă de presă. Djordje, fratele lui Nole, a anunţat că jucătorul s-a antrenat după ce a câştigat procesul.
10.01.2022 | 14:48
Prima reactie a lui Novak Djokovic Vreau sa joc Familia lui Nole acuza Nau crezut ca cineva dintro tara mica ar putea fi cel mai bun in acest sport burghez al lor Video
ADVERTISEMENT
10-01-2022
13:04

Conferinţa de presă a familiei Djokovic

UPDATE, ora 15:30: Djordje Djokovic a anunţat că Novak Djokovic nu va participa la această conferinţă de presă, aşa cum apăruse informaţia prima dată. 

Conferinţa de presă s-a terminat în momentul când un jurnalist a întrebat ce făcea Novak Djokovic la o zi după ce a fost testat pozitiv la COVID-19.

UPDATE, ora 15:17: Novak Djokovic nu a intrat încă în conferinţa de presă, însă a oferit o primă reacţie pe Twitter. “Sunt mulţumit şi recunoscător că judecătorul a revocat anularea vizei. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat, vreau să stau şi să concurez aici. Rămân concentrat pe acest lucru. Am venit aici ca să joc la cel mai important eveniment”, a scris Novak Djokovic. Nole s-a antrenat pe arena “Rod Laver”, luni seară, după ce a câştigat procesul.

UPDATE, ora 15:15: “Ultimele zile au fost extrem de dificile pentru oricine din această lume care gândeşte liber. Nole este foarte puternic din punct de vedere mental. I-au luat toate drepturile ca om. Nu i-au oferit timp ca să se apere, timp de mai multe ore, şi i-au luat telefonul. Din fericire, i-au dat telefonul înapoi şi a putut să-şi contacteze avocaţii, iar echipa legală a făcut o muncă fantastică de apărare.

Este o victorie uriaşă pentru Novak, familia lui şi pentru lumea liberă. A respectat tot ceea ce i-au cerut. Îşi dorea doar să joace. N-au crezut că cineva dintr-o ţară mică ar putea fi cel mai bun în acest sport burghez al lor. Novak este tratat de către guvernul Australiei ca un dușman al statului, deși a ajutat mereu Australia prin donațiile sale. Este tratat ca un cetățean de clasă inferioară de către rasiștii etnic. Adevărul a ieșit la iveală, Australia este condusă de către criminali politici care nu respectă drepturile omului și deciziile instanței” – Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole.

UPDATE, ora 15:10: “Suntem aici ca să sărbătorim victoria fiului meu Novak. Mereu a luptat pentru justiţie. Nu a făcut nimic rău. A mers acolo ca să câştige turneul. Situaţia a fost extrem de dificilă. A avut parte de o multitudine de emoţii: supărare, teamă, dezamăgire. Au fost momente când nu avea telefonul la el, nu aveam nicio idee ce se întâmplă cu el. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care l-au susţinut. Este cea mai mare victorie din cariera lui, mai mare decât un succes la un Gran Slam” – Dijana Djokovic, mama lui Nole.

UPDATE, ora 15:05: “Vrem să-i trimitem toată iubirea lui Nole şi să-l ajutăm să treacă peste această situaţie dificilă. Vrem să mulţumim sistemului legal din Australia, în special judecătorului Kelly. A fost atent la toate detaliile. Familia mea este foarte mulţumită că a fost făcută justiţie şi adevărul a ieşit la iveală.

Vă mulţumesc pentru procesul echitabil. Sunt sigur că a fost multă presiune, mai ales că procesul a fost urmărit în întreaga lume. Stream-urile cădeau mereu şi era greu de urmărit. Novak a fost eliberat, în sfârşit este liber. A fost pe terenul de tenis şi s-a antrenat. A plecat cu cele mai bune intenţii”, a spus Djordje Djokovic, fratele lui Nole.

Tatăl şi fratele lui Novak Djokovic au început să vorbească în conferinţa de presă de la Belgrad. În curând va intra în direct şi tenismenul, de la Melbourne.

Novak Djokovic a câştigat procesul cu statul australian, astfel că a primit dreptul de a sta în Australia. Cu toate acestea, decizia dată luni dimineaţă poate fi revocată de ministrul Imigraţiei.

Primele declaraţii ale lui Novak Djokovic, după ce a câştigat procesul

În jurul orei 15:00, familia lui Novak Djokovic va susţine o conferinţă de presă din Belgrad, iar tenismenul va intra în direct, de la Melbourne, pentru a oferi primele declaraţii.

ADVERTISEMENT