Sport

Novak Djokovic, primit de președintele Serbiei: ”Peste câteva zile voi povesti tot ce s-a întâmplat în Australia”. Video

Aflat în prim plan din cauza scandalului în care a fost implicat la Australian Open 2022, Novak Djokovic a anunțat după o întâlnire cu președintele Serbiei că în câteva zile va spune tot ce s-a întâmplat la Melbourne.
03.02.2022 | 12:53
Novak Djokovic primit de presedintele Serbiei Peste cateva zile voi povesti tot ce sa intamplat in Australia Video
ADVERTISEMENT

Sârbul nu a putut să-și apere titlul la primul Grand Slam al anului, după ce autoritățile australiene au decis să-i anuleze viza pe motiv că jucătorul este nevaccinat și ar putea fi un exemplu negativ pentru populație.

Prima competiție la care va participa liderul clasamentului ATP după toată nebunia din Australia este  Dubai Duty Free Tennis Championships, competiție de 500 de puncte și premii totale de 2.115.907 de euro.

ADVERTISEMENT

Președintele Serbiei, întâlnire cu Novak Djokovic

După ce a fost expulzat din Australia, tenismenul s-a întors în țara natală și a preferat să fie destul de discret, participând doar la câteva slujbe religioase și la un eveniment în orașul Budva din Muntenegru, unde a fost numit cetățean de onoare.

Acum, pentru Novak Djokovic a urmat o întâlnire extrem de importantă. El a fost primit, joi, de președintele Serbiei, Aleksandr Vukic. Înaltul oficial i-a mulțumit jucătorului pentru modul în care își reprezintă țara.

ADVERTISEMENT

”Vă mulțumesc că iubiți atât de mult Serbia și că faceți atât de mult pentru țară”, au fost cuvintele cu care Vukic l-a întâmpinat la Palatul Prezidențial din Belgrad pe liderul clasamentului ATP, conform cotidianului Marca.

Djokovic i-a mulțumit înaltului oficial pentru cuvintele frumoase și s-a arătat măgulit de susținerea pe care acesta i-a acordat-o: ”Dumneavoastră, în calitate de președinte al statului, nu aveați nicio obligație să oferiți sprijinul pe care l-ați oferit, dar vreau să știți că personal simt o mare recunoștință pentru că m-ați susținut”.

ADVERTISEMENT

Liderul ATP, promite dezvăluiri despre situația din Australia

Apoi, Novak Djokovic s-a adresat jurnaliștilor prezenți la eveniment și le-a cerut răbdare pentru că în zilele următoare va susține o conferință de presă în care va explica pe larg tot ce s-a întâmplat în Australia.

”Recunoștința mea față de poporul sârb devine din ce în ce mai puternică. După ce s-a întâmplat în Australia, știu că această conexiune va dura pentru totdeauna. Vă rog să aveți răbdare, în 7-10 zile voi intra în mai multe detalii despre tot ce s-a întâmplat acolo”, a declarat tenismenul sârb.

ADVERTISEMENT

Situația lui Novak Djokovic în 2022 este incertă

Novak Djokovic nu știe, în acest moment, la ce turnee va juca în 2022. După ce a fost expulzat din Australia, ATP a transmis un comunicat tuturor jucătorilor, aducându-le la cunoștință că trebuie să fie complet vaccinați pentru a participa la Roland Garros.

Ulterior, jucătorul spaniol Feliciano Lopez, care este și director la Mutua Madrid Open, a lăsat să se înțeleagă că Djokovic nu va putea juca la competiția din capitala Spaniei dacă nu se va vaccina.

Toată această situație, coroborată cu tot ce s-a întâmplat la Australian Open 2022 și faptul că marele său rival Rafael Nadal s-a impus la Melbourne, pare să-l fi convins pe liderul clasamentului ATP să se vaccineze împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT