Sport

Novak Djokovic provoacă un scandal la Jocurile Olimpice! Și-a lovit un adversar în proba de dublu mixt. Video

Novak Djokovic este în cursă pentru câștigarea a două medalii la Jocurile Olimpice, dar un gest făcut de el a stârnit un scandal de proporții.
29.07.2021 | 17:42
Novak Djokovic provoaca un scandal la Jocurile Olimpice Sia lovit un adversar in proba de dublu mixt Video
Novak Djokovic este în cursă pentru câștigarea a două medalii la Jocurile Olimpice, dar un gest făcut de el a stârnit un scandal de proporții. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Tenismenul sârb este într-o formă de zile mari și țintește aurul la Tokyo, după ce a câștigat toate cele trei Grand Slam-uri din acest an: Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

Liderul ATP este recunoscut ca fiind un nonconformist, iar ultima sa țintă s-a numit gimnasta Simon Biles, care s-a retras din concursul de la JO din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Scandal cu Novak Djokovic la Jocurile Olimpice

Dar se pare că scandalurile se țin lanț de Novak Djokovic, care a intrat în gura unui adversar după ce l-a lovit cu mingea în timpul meciului din optimile de finală ale probei de dublu mixt de la Jocurile Olimpice.

Djokovic și partenera sa Nina Stojanovic au trecut de brazilienii Marcelo Melo și Luis Stefani, scor 6-3, 6-4, dar liderul ATP a făcut un gest care l-a nemulțumit total pe adversarul său la mijlocul setului secund.

ADVERTISEMENT

În timpul unui punct, sârbul a avut posibilitatea unui smash, pe care l-a și executat, dar mingea trimisă de el s-a oprit exacxt în corpul lui Marcelo Melo, brazilianul considerând că Djokovic ar fi putut să trimită oriunde în teren și să câștige punctul, dar a ales să-l lovească intenționat.

Melo, acuze dure pentru sârb

”Gesturile lui Novak Djokovic mi-au lăsat o impresie negativă, ca să fiu sincer. Acum două zile a făcut un videoclip vorbind despre Brazilia, despre energia Braziliei și astăzi joacă așa. A fost un smash pe care mi l-a trimis în spate, dar nu era necesar.

ADVERTISEMENT

Oricum, este un meci de tenis, toată lumea joacă așa cum vrea, dar eu nu aș face niciodată asta. Bineînțeles, a intrat în teren și trebuie să facă orice este nevoie pentru a câștiga, dar trebuie să aibă anumite limite.

Nu voi începe să creez controverse, dar cei care au văzut jocul înțeleg foarte bine că a fost o lovitură răutăcioasă. Și au mai fost alte lucruri. Toată lumea înțelege ce s-a întâmplat”, a declarat dezamăgit Marcelo Melo.

ADVERTISEMENT

Djokovic, în luptă pentru 2 titluri olimpice

În plus, tenismenul brazilian în vârstă de 37 de ani a spus că Djokovic a fost foarte aproape să o lovească și pe partenera sa, Luis Stefani. ”Există anumite lucruri pe care nu le pot înțelege pentru ce și de ce. Nu am făcut nimic. Odată, aproape că a lovit-o pe Luisa”, a mai afirmat Melo.

Între timp, Novak Djokovic și Nina Stojanovic au trecut și de perechea germană Laura Siegemund/Kevin Krawietz, urmând să întâlnească în semifinale cuplul rus Elena Vesnina/Aslan Karatsev.

Tenismenul sârb a ajuns în semifinale și în proba de simplu, după ce l-a învins extrem de clar pe japonezul Kei Nishikori, scor 6-2, 6-0. Pentru un loc în marea finală, Djokovic se va lupta cu germanul Alexander Zverev.

ADVERTISEMENT