Cele mai citite

Djokovic, abia la al doilea titlu din 2017. Şi-a făcut mâna pentru Wimbledon

Fostul lider al clasamentului mondial, Novak Djokovic a ajuns în vârf de formă exact când trebuia, cu câteva zile înaintea debutului celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. De...
01.07.2017 | 18:20
Djokovic, abia la al doilea titlu din 2017. Şi-a făcut mâna pentru Wimbledon

Fostul lider al clasamentului mondial, Novak Djokovic a ajuns în vârf de formă exact când trebuia, cu câteva zile înaintea debutului celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. De altfel, campionul sârb a primit wild-card pentru competiţia de la Eastbourne tocmai pentru a-şi face mâna în vederea turneului de la Wimbledon, acesta fiind singurul turneu pe iarbă la care a participat în 2017.

În finala disputată sâmbătă, 1 iulie, Djokovic (cap de serie nr. 1) a trecut fără probleme de al doilea cap de serie, francezul Gael Monfils, cu scorul de 6-3, 6-4. Este a doua finală, dintre cele 43 disputate până acum la Eastbourne, după cea din 2014, în care s-au întâlnit doi posesori de “wild-card”-uri. Pentru acest titlu, Djokovic, al patrulea jucător al lumii în momentul de faţă, a primit un premiu de 111.330 de dolari.

Djokovic nu a pierdut niciun set la Eastbourne

Pentru tenismanul sârb este abia al doilea trofeu cucerit în acest an, după ce s-a impus în Qatar Open, la Doha, în prima săptămână din 2017, iar victoria îi dă moral după eliminarea din sferturi de la Roland Garros şi după ieşirea prematură, încă din turul 3, de anul trecut de la Wimbledon. A fost chiar o demonstraţie de forţă pentru “Nole” care, în cele patru partide disputate la Eastbourne, nu a pierdut niciun set.

La competiţia londoneză, unde va fi al doilea cap de serie, Djokovic va da piept în primul tur cu slovacul Martin Klizan, în timp ce învinsul său din turneul încheiat sâmbătă, Gael Monfils, îl va avea ca adversar pe germanul Daniel Brands. Francezul a oferit şi declaraţia zilei: “Îl felicit pe Novak, astăzi a fost extraordinar. Acum s-a făcut 14-0 în istoria duelurilor noastre directe”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri