Sport

Novak Djokovic riscă să rateze participarea la viitoarea ediție a Australian Open. Decizia autorităților care îi dă frisoane

Ediția 2022 a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, se va derula în condiții deosebite din cauza răspândirii accelerate a virusului SARS-COV-2.
01.10.2021 | 12:50
Novak Djokovic risca sa rateze participarea la viitoarea editie a Australian Open Decizia autoritatilor care ii da frisoane
Novak Djokovic. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Liderul mondial al clasamentului ATP, Novak Djokovic, va trebui să ia o decizie radicală, pe care până acum a combătut-o.

După ce Guvernul statului australian Victoria a anunțat că sportivii care vor participa la Australian Open 2022 trebuie să fie vaccinați, prezența a numeroase staruri din circuitul mondial este pusă sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill a făcut anunțul care îl pune într-o situație ingrată pe Novak Djokovic

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill a anunțat pe contul de Twitter că vaccinarea va fi obligatorie pentru sportivii care i-au în calcul participarea la Australian Open.

”Guvernul statului Victoria obligă pe toți sportivii profesioniști să se vaccineze. Știu că asta se referă în primul rând la sportivii și echipele din statul Victoria, dar e un indicator cu ce îi așteaptă pe participanții de la Australian Open 2022”, a postata Cahill.

ADVERTISEMENT

Veste pică cum nu se poate mai prost pentru Novak Djokovic. Liderul topului mondial al jucătorilor profesioniști de tenis este un luptător înverșunat împotriva vaccinării obligatorii.

Adept al medicinei alternative, jucătorul sârb s-a împotrivit vaccinării în masă a populației încă din 2020, la puțin timp după ce competițiile sportive din întreaga lume au fost anulate pe termen nelimitat.

ADVERTISEMENT

Numărul 1 mondial este în continuare un militant al libertății de alegere și a declarat în repetate rânduri că speră ca vaccinarea să nu devină obligatorie. Însă, acest lucru i-ar putea aduce interdicția de a participa la primul turneu de Grand Slam din 2022.

Novak Djokovic s-a infectat la propriul turneu demonstrativ

Sârbul nu a adus niciodată argumente clare și concise de ce se împotrivește imunizării prin vaccinare anti-coronavirus, deși la rândul lui a fost depistat pozitiv.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în luna iunie a anului 2020, după ce liderul mondial a participat la un turneu demonstrativ organizat chiar de el.

Alături de numărul 1 al tenisului mondial au evoluat la Adria Tour 2020, la Zagreb, Grigor Dimitrov, Borna Coric și Viktor Troicki. Toți participanții au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Interesantă a fost și reacția lui Nole după ce vestea că toți jucătorii participanți la Adria Tour s-au infectat cu COVID-19.

”Nu cred că am făcut ceva rău. Îmi pare rău pentru cei infectaţi. Dacă mă simt vinovat pentru oricine a fost infectat de atunci în Serbia, Croaţia şi în regiune? Evident că nu. Cum poţi să învinovăţeşti o persoană pentru tot? Am încercat să facem ceva cu intenţii bune”, a spus Djokovic citat de The Guradian.

ADVERTISEMENT