Sport

Novak Djokovic primește vești bune de la Roxana Mărăcineanu: „Va putea concura la Roland Garros”

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic încă nu știe dacă va participa la Australian Open, dar Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, îl asigură că situația nu se va repeta la Roland Garros.
07.01.2022 | 19:02
Novak Djokovic primeste vesti bune de la Roxana Maracineanu Va putea concura la Roland Garros
ADVERTISEMENT

Situația în care se găsește jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, continuă să fie confuză. El va afla luni, la ora 10:00 a Australiei (1:00 în România) dacă va putea juca în acest an la Australian Open, turneu programat între 17 și 30 ianuarie.

Novak Djokovic va fi „salvat” la Roland Garros de bula sanitară

Al doilea turneu de Mare Șlem al anului este French Open, care va avea loc între 16 mai și 5 iunie, dar sârbul nu se va mai lovi de aceleași probleme pe care le întâmpină la Melbourne. „La Roland Garros e cu totul altă poveste.

ADVERTISEMENT

Djokovic nu ar beneficia de aceleași aranjamente organizatorice ca jucătorii vaccinați, dar cu toate acestea va putea concura la Roland Garros pentru că protocoalele și bula de izolare, o permit”, a declarat pentru FranceInfo Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat al Sportului din Franța.

Novak Djokovic va intra fără probleme în Franța

Oficialul francez, care s-a născut pe 7 mai 1975 la București, a garantat că sportivii nevaccinați vor putea participa la competiții importante din Franța, în ciuda intrării în vigoare a permisului de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Explicația este simplă. „Bula sănitară a acestor evenimente sportive majore o va permite”, a asigurat, vineri, Roxana Mărăcineanu.

Asta va permite cuiva ca Novak Djokovic să poată intra pe teritoriul Franței”, explică ministrul, făcând trimitere la anularea vizei australiane a jucătorului sârb.

ADVERTISEMENT

Cât despre suporteri, pentru „orice jucător, orice sportiv care se antrenează în Franța, fie el francez sau străin, dacă are domiciliul pe teritoriul nostru, va trebui să aibă tot timpul legitimația de vaccinare pentru a intra în complexul sportiv.

Pe de altă parte, atunci când au loc competiții, există protocoale de sănătate impuse pentru evenimente majore de către federațiile în cauză, care se adaugă protocolului existent la nivel național”, a mai explicat ea.

ADVERTISEMENT

Ministrul a adăugă că luni va participa la o întâlnire cu Comitetul Interministerial de Criză „pentru a redefini concret, precis, competiție cu competiție, ce se poate întâmpla în următoarele săptămâni”.

Va exista o „excepție sportivă” pentru cei nevaccinați care intră în Franța și se află, în prezent, în carantină.

Totodată, Mărăcineanu nu prevede o excepție pentru angajații cluburilor profesioniste. Pentru ei, „prevalează statutul de angajat. Ca toate celelalte, în toate sectoarele societății, contractul de muncă poate și riscă să fie suspendat, inclusiv remunerația, dacă nu respectă reglementările în vigoare”.

Novak Djokovic este izolat la hotel și va afla luni dacă rămâne în Australia

Conform regulilor statului australian Victoria, unde Australian Open începe pe 17 ianuarie, jucătorii trebuie să fie dublu vaccinați împotriva Covid-19 pentru a participa la primul turneu de Mare Șlem al anului.

Novak Djokovic nu este vaccinat, așa că, într-o primă fază, a primit o dispensă pentru a juca la primul turneu de Mare Șlem al anului. Ulterior, premierul Australiei, Scott Morrison, a anunțat că viza sârbului a fost revocată.

Astfel, Nole a fost plasat în izolare într-un hotel din Carlton. Djokovic a făcut o cerere oficială de anulare a deciziei prin care i se refuză intrarea în Australia, iar judecătorii au anunţat că o decizie va fi luată luni, la ora 10:00 (ora Australiei).

ADVERTISEMENT