Sport

Novak Djokovic s-a retras de la Indian Wells. Sârbul nu a primit viză de intrare în SUA deoarece nu este vaccinat împotriva Covid-19

Novak Djokovic are din nou probleme din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19 și a fost nevoit să se retragă de la Indian Wells.
06.03.2023 | 17:20
Novak Djokovic sa retras de la Indian Wells Sarbul nu a primit viza de intrare in SUA deoarece nu este vaccinat impotriva Covid19
Novak Djokovic are din nou probleme din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19 și a fost nevoit să se retragă de la Indian Wells. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când marele campion sârb întâmpină probleme cu intrarea în SUA din cauza faptului că este nevaccinat. Anul trecut el a lipsit de la turneele de la Indian Wells și Miami, dar și de la Grand Slam-ul de la US Open.

Retragere de ultim moment pentru Novak Djokovic la Indian Wells

În ciuda faptului că a sperat până în ultima clipă că va primi o scutire din partea autorităților americane, acestea s-au dovedit neîngăduitoare, iar Novak Djokovic nu a mai avut ce face și s-a retras de la Indian Wells, turneu ce se va desfășura în perioada 8-19 martie.

ADVERTISEMENT

”Numărul 1 mondial Novak Djokovic s-a retras de la BNP Paribas Open din 2023. Odată cu retragerea sa, Nikoloz Basilashvili intră în competiţie”, au anunțat organizatorii, pe contul de Twitter.

În prezent, Statele Unite ale Americii interzic intrarea în ţară a străinilor nevaccinaţi, o regulă care se aşteaptă să fie ridicată la 11 mai. Acest lucru înseamnă că Nole nu va putea participa nici la Mastersul de la Miami, programat în perioada 22 martie – 2 aprilie.

ADVERTISEMENT

Djokovic nu a mai concurat din 2019 la evenimentele ATP Masters consecutive de la Indian Wells şi Miami, două dintre cele mai mari turnee din calendarul ATP şi cunoscute sub numele de ”Sunshine Double”.

Djokovic poate pierde locul 1 ATP

În ultimele zile, cererea lui Novak Djokovic a atras o atenție semnificativă, senatorii Marco Rubio și Rick Scott scriindu-i președintelui american Joe Biden în speranța că sportivul sârb va primi o scutire.

ADVERTISEMENT

Organizatorii US Open și Miami Open au făcut la finalul săptămânii trecute pasul neobișnuit de a posta declarații pe conturile lor de socializare în sprijinul lui Djokovic, exprimându-și speranța că i se va permite să concureze pe teritoriul american.

În ciuda programului său cu turnee puține, sârbul a revenit pe primul loc în clasamentul ATP după ce a câștigat al 22-lea titlu de Grand Slam la Australian Open, devenind jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe locul 1, depășind recordul lui Steffi Graf (377)

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu va pierde puncte în ierarhia mondială, pentru că nu a jucat nici anul trecut la Indian Wells, Novak Djokovic poate fi detronat din fruntea clasamentului ATP în cazul în care spaniolul Carlos Alcaraz va câștiga titlul la Mastersul din California.

ADVERTISEMENT