Sporturi

Novak Djokovic, sărbătorit cu fast la Belgrad. Sute de oameni au ieșit pe străzi. Video

09.03.2021 | 10:56
Novak Djokovic sarbatorit cu fast la Belgrad Sute de oameni au iesit pe strazi Video
ADVERTISEMENT

Tenismenul sârb Novak Djokovic a fost sărbătorit cu fast pe străzile din Belgrad, după ce a devenit jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe locul 1 ATP.

Nole a intrat în săptămâna 311 ca lider mondial și l-a depășit pe elvețianul Roger Federer, cel care a condus ierarhia ATP timp de 310 săptămâni.

ADVERTISEMENT

În luna ianuarie, sârbul a reușit să se impună din nou la Australian Open și a câștigat al 18-lea titlu de Grand Slam al carierei. Astfel, el se apropie de Federer și Nadal, ambii cu câte 20 de titluri câștigate.

Sărbătoare pe străzi la Belgrad în onoarea lui Novak Djokovic

Noua performanță istorică realizată de Novak Djokovic a fost sărbătorită cum se cuvine la Belgrad, sute de fani ieșind în stradă pentru a-și celebra idolul, iar pe cer su apărut artificiile.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Serbia au decis să organizeze în fața primăriei Capitalei o festivitate în care tenismenul s-a putut întâlni cu fanii. Djokovic a fost însoțit la această sărbătoare de părinții săi și s-a întreținut minute bune cu oamenii de rând care l-au așteptat cu mult entuziasm și au fluturat steagurile naționale.

Pe fațada primăriei au fost proiectate imagini cu Novak Djokovic din timpul celor mai importante succese din carieră, care au fost primite cu urale de oamenii prezenți pe străzi. Nole a urmărit și el cu zâmbetul pe buze toate acele imagini.

ADVERTISEMENT

Sârbul ar putea să dețină mult timp titlul de cel mai longeviv lider mondial din istoria tenisului. Roger Federer este pe locul 5 și are 39 de ani, față de cei 33 ai sârbului, iar principalul său rival, Rafael Nadal, are “doar” 209 săptămâni petrecute în fruntea clasamentului din tenis.

În ciuda faptului că domină tenisul mondial, Novak Djokovic este și un personaj controversat. Iar imaginea lui a avut mult de suferit după ce a organizat Adria Tour, un turneu invitațional în plină pandemie, care s-a desfășurat cu spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a avut o ascensiune fulminantă în tenisul mondial. A intrat în top 100 pe data de 4 iulie 2005 când avea 18 ani, în top 50 în iunie 2006, iar pe 19 martie a intrat în top 10 ATP. Lider mondial a devenit Novak Djokovic pe data de 4 iulie 2011 când l-a învins pe Rafa Nadal în finala de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT