Sport

Președintele Serbiei intervine în scandalul momentului, în tenisul mondial: ”Serbia va lupta pentru Novak Djokovic”

Autoritățile de la Antipozi i-au refuzat lui Novak Djokovic șansa de a-și apăra titlul la Australian Open declanșând un scandal fără precedent în tenisul mondial. Președintele Serbiei a intervenit.
06.01.2022 | 12:32
Presedintele Serbiei intervine in scandalul momentului in tenisul mondial Serbia va lupta pentru Novak Djokovic
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului mondial în circuitul profesionist de tenis și câștigătorul ultimelor trei ediții a Australian Open, Novak Djokovic, refuză să se vaccineze, iar acest lucru îi pune în pericol participarea la primul Grand Slam al anului.

Jucătorul sârb a ajuns în Australia, dar autoritățile l-au plasat în izolare, alături de refugiați, și refuză să-i acorde viza necesară pentru a putea evolua la AO 2022.

ADVERTISEMENT

Interdicția autorităților australiene a declanșat un conflict diplomatic

Lumea tenisului este împărțită în două, după ce liderul mondial Novak Djokovic a primit interdicție de a participa la Australian Open. Autoritățile de la Antipozi nu vor să cedeze în fața presiunilor fanilor jucătorului sârb.

În scandal a intervenit și președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, care consideră că Djokovic este hărțuit din cauză că s-a declarat împotriva vaccinării în masă a populației, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Primul om al Serbiei s-a declarat revoltat de tratamentul care i se aplică celui mai bun jucător de tenis al momentului.

”Tocmai am încheiat o conversaţie telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus lui Novak că toată Serbia este alături de el şi că autorităţile noastre iau toate măsurile pentru a opri cât mai curând hărţuirea celui mai bun jucător de tenis din lume.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu toate standardele dreptului internaţional public, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate şi adevăr”, a postat Aleksandar Vucic, pe contul personal de Instagram.

Novak Djokovic, de la antivaccinist convins, la ”bolnavul închipuit”?

Novak Djokovic a invocat afecțiuni medicale acute care îl fac incompatibil cu vaccinarea obligatorie anti-COVID impusă de autoritățile australiene tuturor sportivilor care vor să participe la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au analizat explicațiile lui Djokovic și au decis să-i acorde o scutire medicală, dar autoritățile sanitare au respins derogarea și au cerut plasarea sportivului în carantină.

Afecțiunile medicale invocate de jucătorul sârb sunt considerate de mulți dintre adversarii lui doar ”pretexte”, după ce Djokovic s-a declarat antivaccinist convins încă din 2020, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Unul dintre cei mai temuți oponenți ai lui Djokovic este Rafael Nadal. Spaniolul, fost lider mondial, i- a transmis marelui său rival un mesaj fără echivoc: ”Lumea a suferit destul. Vaccinează-te”.

ADVERTISEMENT