Sport

Reacție dură a președintelui Serbiei după deportarea lui Novak Djokovic. ”A fost o vânătoare împotriva unei persoane și a țării noastre”

Decizia autorităților australiene de a-l deporta pe Novak Djokovic a declanșat o nouă reacție a președintelui Serbiei, Aleksandar Vucic. Acesta îi acuză pe australieni că l-au ”maltratat” pe numărul 1 mondial.
16.01.2022 | 12:58
Reactie dura a presedintelui Serbiei dupa deportarea lui Novak Djokovic A fost o vanatoare impotriva unei persoane si a tarii noastre
ADVERTISEMENT

Președintele Serbiei Aleksandar Vucic s-a plasat de la începutul scandalului în tabăra apărătorilor liderul clasamentului mondial de tenis, Novak Djokovic.

Vucic a lansat o nouă serie de acuzații la adresa autorităților din Australia, după ce acestea au decis să-l deporteze pe cel mai bun jucător de tenis al lumii.

ADVERTISEMENT

Aleksandar Vucic: ”Au arătat că nu au principii”

Președintele Serbiei a reacționat imediat după ce australienii au anunțat finalizarea procesului lui Novak Djokovic și decizia de a-i interzice să-și apere titlul cucerit anul trecut la Australian Open.

Aleksandar Vucic i-a transmis un mesaj de susținere lui Nole și a criticat în termeni duri atitudinea autorităților de la Antipozi vis-a-vis de cel mai important sportiv al țării sale.

ADVERTISEMENT

”Cei care cred că au luat această decizie în baza unor principii au arătat că nu au principii. Au maltratat un tenismen timp de zece zile pentru a-l anunţa în ultimul moment despre o decizie care era luată de la început.

Novak a fost hărțuit, a fost o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane și a țării noastre. Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială”, a transmis Aleksandar Vucic, conform blic.rs.

ADVERTISEMENT

Aleksandar Vucic îl acuză pe primul ministru australian de denigrare a Serbiei

Omul numărul unu al Serbiei, președintele Aleksandar Vucic și-a continuat atacurile la adresa autorităților australiene, principalul vizat fiind premierul Scott Morrison.

Acesta din urmă a făcut o referire nefericită la adresa lui Novak Djokovic despre care a spus că este divinizat de sârbi care au o rată de vaccinate împotriva COVID-19 de sub 50%.

ADVERTISEMENT

”El a spus că vaccinarea este sub 50% în Serbia. În primul rând, nu minți, 58% au fost vaccinați oficial. În realitate, e vorba de peste 62%, având în vedere numărul real de oameni care trăiesc în Serbia.

Rata de vaccinare la noi este mai mare decât în ​​multe țări din UE, suntem peste Bulgaria, România, Slovacia și chiar Estonia. A fost un argument fără sens, dar în această ’piesă’ totul este posibil”, a spus Aleksandar Vucic.

În urma deciziei de deportare a jucătorului sârb, autoritățile de la Antipozi au mai stabilit că acesta trebuie să plătească aproximativ 480.000 de euro cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT