Sport

CTP îl desființează pe Novak Djokovic. ”Nu mi-am imaginat că poate aduna o asemenea colecție de gesturi josnice”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, specialist în tenis, a lansat un atac nemilos la adresa liderului mondial Novak Djokovic. CTP consideră că sârbul a fost laș în relația cu autoritățile australiene.
14.01.2022 | 11:11
CTP il desfiinteaza pe Novak Djokovic Nu miam imaginat ca poate aduna o asemenea colectie de gesturi josnice
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului mondial ATP, Novak Djokovic, a rămas din nou fără viză după ce ministrul imigrării din Australia, Alex Hawke, a anulat-o pentru a doua oară în mai puțin de 10 zile.

Jucătorul de tenis ar putea să fie expulzat, dar există șanse ca acesta să se alinieze la startul ediției 2022 a primului Grand Slam al anului – Australian Open.

ADVERTISEMENT

CTP: ”Este o mare pată pentru sportul mondial”

Recunoscut pentru pasiunea sa pentru tenis, și admirator declarat al liderului mondial Novak Djokovic, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în manieră personală scandalul anului sportul alb.

CTP s-a declarat dezamăgit de atitudinea jucătorului sârb, pe care îl acuză că a fost provocator, că nu a încercat să-i liniștească pe fanii a căror proteste au escaladat în violențe, și că a fost mincinos și laș în relația cu autoritățile din Australia.

ADVERTISEMENT

”În calitate de comentator și iubitor de tenis, de admirator al lui Novak Djokovic, vă spun că acum nu îl mai pot privi jucând pe Novak Djokovic. Este o desfășurare ireală de evenimente. Acum două săptămâni așteptam cu toții să vedem cum încearcă Djokovic să obțină al 21-lea Grand Slam și acum ne regăsim în această situație creată exclusiv de Novak Djokovic. 

Nu mi-am imaginat că poate aduna o asemenea colecție de gesturi josnice. A mințit, a comis – potrivit prim-ministrului sârb, o infracțiune gravă -, prin faptul că a participat la evenimente publice chiar cu copiii după ce fusese depistat pozitiv pentru COVID. Dacă fusese pozitiv, dacă acel test este valabil, altfel ar fi vorba de un fals. 

ADVERTISEMENT

Apoi a mințit în legătură cu deplasările sale din ultima perioadă în declarația din Australia și ulterior a venit gestul care pe mine care m-a șocat cel mai tare: când fanii săi descreierați s-au năpustit asupra acelei mașini la Melbourne, în care au crezut că era sârbul, și s-au încăierat cu polițiștii, Novak nu a ieșit să le spună oamenilor să meargă acasă, să lase justiția să-și facă datoria, că nu cu violență se rezolvă așa ceva. 

Nu, a trimis un comunicat în care le mulțumea acestor huligani. Nu se mai poate comenta nimic după așa ceva. Este o mare pată pentru sportul mondial”, a declarat CTP, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

CTP nu înțelege de ce sportivul nu a explicat public decizia de a nu se vaccina

Cristian Tudor Popescu și-a continuat tirada la adresa numărului 1 în tenisul mondial. Jurnalistul este de părere că atitudinea sârbului trebuia să fie una fermă, în care să explice decizia de a nu se vaccina anti-COVID.

”A existat și o doză de lașitate la Nole, marele luptător. Comportamentul lui din toată această perioadă este de laș. Nu a ieșit public, așa cum o putea face. Era firesc, de bun simț și moral ca el să iasă și să explice niște lucruri. 

Aproape că ar fi fost o atitudine mai cinstită să spună de la bun început: ’dom’ne, nu mă vaccinez, nu vreau să fac asta din considerente personale. Asta este’. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria tenisului, poate în istoria sportului, așa ceva!”, a mai spus jurnalistul.

Familia i-a afectat grav imaginea lui Nole, în opinia lui Cristian Tudor Popescu

Cei mai înverșunați contestatari ai anulării vizei lui Novak Djokovic de către autoritățile australiene au fost chiar membrii familiei liderului mondial.

Tatăl sportivului a organizat un miting în fața Parlamentului din Belgrad și a cerut autorităților din Serbia să se implice în acest scandal. CTP crede, însă, că implicarea familiei lui Nole, și mai ales modul în care aceștia au prezentat situația, i-au adus mai multe deservicii jucătorului numărul 1 în lume.

”Familia lui, în frunte cu taică-su, a făcut și mai mult rău. Nu a ieșit Novak Djokovic să vorbească, dar au făcut-o ei. Au dus lucrurile într-o zonă politică, de naționalism, extremism anti-occidental, anti-vaccinist. Iar Djokovic a primit toate astea în contul lui pentru că nu a spus nimic în legătură cu declarațiile dezgustătoare ale tatălui său.

Am văzut reacții din partea acestor creștini practicanți în care l-au comparat pe jucătorul de tenis cu Iisus Hristos. Dincolo de șovinismul și naționalismul fanatic, tatăl său a comis o altă tâmpenie, jignindu-i pe credincioși. Djokovic a tăcut cu toate aceste ocazii, deci și-a asumat toate acestea”, a mai spus CTP, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT