Sporturi

Novak Djokovic se apropie de Nadal și Federer! Câte titluri de Grand Slam au cei mai mari jucători din istoria tenisului

02.02.2020 | 15:09
Novak Djokovic se apropie de Nadal si Federer Cate titluri de Grand Slam au cei mai mari jucatori din istoria tenisului
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic și-a apărat titlul la Australian Open, după victoria obținută în fața lui Dominic Thiem, scor 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4. Este cel de-al optulea titlu pe care îl obține sârbul la Melbourne, fiind cel mai titrat din istoria competiției. În plus, Nole mai face un pas pentru a-i depăși pe Rafael Nadal și Roger Federer în ierarhia jucătorilor care dețin cele mai multe titluri majore.

Pentru Novak Djokovic este al 17-lea titlu de Grand Slam! Pe lângă aceste opt de la Melbourne, Nole mai are cinci la Wimbledon, trei la US Open și unul la Roland Garros. În plus, sârbul pare cel mai în formă dintre cei trei și dă senzația că va putea să îi depășească până la finalul carierei.

ADVERTISEMENT

Federer are cele mai multe titluri de Grand Slam, dar nu s-a mai impus la un turneu major de doi ani!

Roger Federer deține cele mai multe titluri de Grand Slam în istoria tenisului, nu mai puțin de 20. Elvețianul are și el opt titluri majore obținute la un singur turneu, este vorba de Wimbledon. În plus, Roger mai are șase titluri la Australian Open, cinci la US Open și unul la Roland Garros. Totuși, sunt deja doi ani de când Fedex nu a mai câștigat un turneu de Grand Slam. Ultima dată se întâmpla la Australian Open 2018.

Rafael Nadal este al doilea în clasamentul celor mai multe titluri de Grand Slam, cu 19 titluri. Nu mai puțin de 12 dintre acestea au fost obținute la Roland Garros. Spaniolul s-a impus de patru ori la US Open, de două ori la Wimbledon și o singură dată la Melbourne. Rafa pornește ca mare favorit la Roland Garros 2020, ocazie cu care l-ar putea egala pe Roger Federer la 20.

ADVERTISEMENT

Dominic Thiem continuă să încerce să lupte pentru a întrerupe supremația celor trei granzi, dar pierde a treia finală de Grand Slam. Primele două au fost la Roland Garros, în Australia. Sunt deja 12 turnee majore consecutive câștigate de unul dintre cei trei. Stan Wawrinka, la US Open 2015, a fost ultimul jucător din afara Big 3 care a luat un Grand Slam