Sport

Novak Djokovic se va vaccina! Sârbul, influențat de victoria istorică a lui Rafael Nadal de la Australian Open 2022

Novak Djokovic pare decis să își încalce principiile și să se vaccineze împotriva COVID-19. Scandalul în care a fost implicat în Australia și victoria lui Rafael Nadal de la Melbourne l-au făcut pe sârb să ia decizia.
02.02.2022 | 12:03
Novak Djokovic se va vaccina Sarbul influentat de victoria istorica a lui Rafael Nadal de la Australian Open 2022
ADVERTISEMENT

Lipsa vaccinului anti-COVID-19 l-a privat pe Novak Djokovic (34 de ani) de participarea la Australian Open. De absența liderului mondial a profitat Rafael Nadal (35 de ani). Locul 5 ATP, ibericul a câștigat primul Grand Slam al anului și a ajuns astfel la 21 de trofee, record absolut.

„Nole” n-are de gând să rateze și următorul mare turneu de Mare Șlem, Roland Garros, acolo unde s-a impus de două ori, în 2016 și 2021.

ADVERTISEMENT

Franța a anunțat că nu va primi tenismeni nevaccinați pe zgura de la Paris, ceea ce îl face pe Djokovic să se gândească să ia o decizie care ar contrazice principiile sale.

Novak Djokovic urmează să se vaccineze anti-COVID-19

Daniel Miks, scriitorul care a contribuit la autobiografia lui Novak Djokovic, a dezvăluit în presa din Serbia că are surse care susțin că cel mai bun jucător din lume se va vaccina în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

„Din ce am auzit în rândul apropiaților săi, cred că Djokovic se va vaccina. Cred că finala de la Melbourne și titlul cu numărul 21 câștigat de Nadal au contribuit și ele la această decizie a lui Novak”, a transmis scriitorul, conform sârbilor de la Blic.

Djokovic nu pare deloc împăcat cu ideea că Rafael Nadal a devenit cel mai titrat tenismen din istorie. Sârbul și Roger Federer au rămas amândoi la cota 20.

ADVERTISEMENT

Nadal, felicitat de Djokovic după victoria de la Australian Open

Cu toate acestea, „Nole” a avut puterea să își felicite rivalul după victoria dramatică din finala de la „Antipozi”, când Nadal l-a învins pe Daniil Medvedev, scor 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5.

„Felicitări lui Rafael Nadal pentru cel de-al 21-lea Grand Slam din carieră. Realizare uimitoare. Întotdeauna un spirit de luptă impresionant.

ADVERTISEMENT

Felicitări! Medvedev a dat totul și a jucat cu pasiunea și determinarea pe care deja le așteptăm mereu de la el”, a scris Novak Djokovic, pe Twitter.

Gluma despre „No Vax”, virală pe internet

Tentativa lui Novak Djokovic de la începutul anului de a participa la Australian Open fără vaccin anti-COVID-19 a declanșat un scandal uriaș în întreaga lume. Pe internet, fanii au avut puterea să facă haz de necazul liderului ATP.

Aceștia au încercat să descopere „adevăratul” motiv pentru care „Nole” nu vrea să se injecteze pentru a fi protejat de coronavirus. Una dintre glumele preferate a fost aceea în care sârbul a fost poreclit „No Vax” Djokovic, aluzie la adevăratul prenume al sârbului „Novak” și al faptul că, în engleză, „No Vax” se traduce prin „Fără vaccin”.

ADVERTISEMENT