Sport

Novak Djokovic, în delir după ce Serbia s-a calificat la Cupa Mondială și l-a trimis pe Cristiano Ronaldo la baraj. Video

Novak Djokovic a trăit la intensitate maximă meciul dintre Portugalia și Serbia din preliminariile World Cup 2022. Liderul ATP s-a bucurat ca un adevărat ultras pentru calificarea naționalei lui Dragan Stojkovic.
15.11.2021 | 11:32
Novak Djokovic in delir dupa ce Serbia sa calificat la Cupa Mondiala si la trimis pe Cristiano Ronaldo la baraj Video
Portughezii, nemiloși cu Cristiano Ronaldo și echipa națională, după ratarea calificării directe la Mondial. Video. FOTO: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a Serbiei s-a calificat dramatic la Campionatul Mondial din Qatar. Vecinii noștri au învins-o cu 2-1 pe Portugalia, după un gol marcat de Aleksandar Mitrovic în minutul 90. În cazul unui rezultat de egalitate, lusitanii ar fi mers direct la turneul final, iar sârbii la baraj.

Novak Djokovic, bucurie nebună după calificarea Serbiei la Campionatul Mondial

Deși participă la Turneul Campionilor, care se desfășoară la Torino, Novak Djokovic nu a putut rata meciul de pe da Luz. Liderul mondial a urmărit din camera de hotel partida și s-a bucurat ca un nebun pentru calificarea conaționalilor săi. „Nole” a urlat de bucurie și chiar a scos capul pe geam pentru a țipa „Idemo (n.r. – Haide)”.

ADVERTISEMENT

În urma rezultatelor înregistrate duminică, 14 noiembrie, în grupa A, sârbii au încheiat preliminariile pe primul loc al clasamentului, cu 20 de puncte, cu trei mai multe decât Portugalia, care va trebui să treacă de baraj pentru a ajunge la Campionatul Mondial de anul viitor.

Pentru vecinii noștri, aceasta este a doua calificare la rând la turneul final. La Mondial din urmă cu trei ani, desfășurat în Rusia, Serbia nu a impresionat deloc, nereușind să iasă din grupe.

ADVERTISEMENT

Pentru Novak Djokovic, victoria fotbaliștilor antrenați de Dragan Stojkovic reprezintă o pastilă de moral, având în vedere că luni, 15 noiembrie, locul 1 ATP debutează la Turneul Campionilor, contra norvegianului Casper Ruud (locul 8 ATP), de la ora 15:00.

Rafael Nadal l-a criticat pe Novak Djokovic pentru că nu se vaccinează anti-COVID-19

Djokovic a primit și vești proaste înainte de Turneul Campionilor. Sârbul a fost criticat indirect de rivalul Rafael Nadal pentru că nu vrea să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Decizia l-ar putea priva pe sârb de participarea la primul Grand Slam al anului, Australian Open.

„În momentul în care lucrurile merg rău, trebuie să cauți o soluție! Cu toții ne-am săturat de această pandemie, au fost doi ani complicați și mulți oameni au pierdut persoane dragi.

Înțeleg că unii oameni nu vor să se vaccineze, dar mi se pare o decizie foarte egoistă. Cu toții am suferit foarte mult de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu știm 100% ce efecte va avea acest vaccin în viitor, trebuie să avem încredere în medici. Ce știm cu siguranță e ceea ce ne poate face virusul dacă nu suntem vaccinați.

Situația din Spania este mult mai bună acum pentru că majoritatea oamenilor s-au vaccinat”, a declarat Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT