Sport

Novak Djokovic și-a oferit ajutorul financiar în războiul din Ucraina. Ce a vorbit cu Sergiy Stakhovsky, aflat pe front la Kiev

Serghei Stakhovsky a postat pe contul său de Instagram schimbul de mesaje avut recent cu Novak Djokovic. Fostul tenisman ucrainean este implicat activ în războiul cu Rusia.
07.03.2022 | 23:50
Novak Djokovic sia oferit ajutorul financiar in razboiul din Ucraina Ce a vorbit cu Sergiy Stakhovsky aflat pe front la Kiev
Novak Djokovic i-a transmis un mesaj de susținere ucraineanului Sergiy Stakhovsky, implicat activ în războiul cu Rusia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fost număr 31 ATP, ucraineanul Sergiy Stakhovsky a lăsat deoparte racheta de tenis și a pus mâna pe pușcă pentru a lupta alături de conaționalii săi în războiul cu Rusia. Aflat pe frontul din Kiev, tenismanul a avut recent un dialog cu Novak Djokovic pe WhatsApp, pe care l-a prezentat pe contul său de Instagram.

Novak Djokovic s-a gândit la fostul său coleg din circuitul ATP, care a cerut sprijinul tuturor

“Stako, ce faci, omule? Ești pe câmpul de luptă? Mă gândesc la tine… sper că lucrurile să se vor liniști în curând. Spune-mi care ar fi cea mai bună adresă unde aș putea oferi ajutor, ajutor financiar, dar și de alt fel, de asemenea”, este ceea ce i-a transmis Djokovic lui Stakhovsky.

ADVERTISEMENT

Sârbul a fost impresionat de o postare făcută de ucraineanul în vârstă de 36 de ani în urmă cu trei zile. Stakhovsky apărea într-o fotografie în care era îmbrăcat în echipament militar, iar mesajul transmis a fost:

“Niciodată în viața mea nu m-aș fi gândit că voi fi nevoit să port o vestă antiglonț în Kiev. Este un dezastru felul în care Rusia a invadat Ucraina… Bombardând orașe…

ADVERTISEMENT

Ucigând oameni nevinovați… Lumea trebuie să se unească pentru a opri asta… să îl pună pe putin unde îi este locul… LA ÎNCHISOARE.

Djokovic vrea să ajute Ucraina contrar sentimentelor multor sârbi

Impresionat de mesajul lui Novak Djokovic, Sergiy Stakhovsky i-a răspuns: “Nole, mulțumesc mult. Sunt pe teren. Kievul este destul de liniștit”.

ADVERTISEMENT

Faptul că Djokovic și-a oferit sprijinul în războiul din Ucraina este cu atât mai impresionant cu cât Serbia și-a arătat susținerea față de Rusia.

La derby-ul Steaua Roșie – Partizan Belgrad de săptămâna trecută, fanii celor două echipe au scandat mesaje pro-Rusia și au prezentat o coregrafie ce ironiza victimele din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Sergiy Stakhovsky a mulțumit românilor pentru sprijinul oferit refugiaților ucraineni

Sergiy Stakhovsky, fostul jucător de tenis înrolat în armata ucraineană, a avut un mesaj emoţionant pentru români. „Salut, aș vrea să mulțumesc românilor pentru ajutorul și sprijinul pe care l-au oferit refugiaților ucraineni.

Noi, cei din Ucraina, vom rămâne pe poziții, nu ne vom da la o parte și vom încerca să învingem Rusia. Dar… avem nevoie de ajutor… de orice fel”, a declarat Sergiy Stakhovsky pentru FANATIK.

Sergiy Stakhovsky, în vârstă de 36 de ani, s-a întors în Ucraina în urmă cu câteva zile, după ce a auzit că Rusia i-a invadat țara. El se afla în vacanță la Dubai, alături de familia lui, după ce în ianuarie 2022, după Australian Open, s-a retras din circuitul ATP, punând capăt unei cariere de 19 ani.

ADVERTISEMENT