Sporturi

Novak Djokovic strânge diferenţa faţă de Nadal şi Federer! Ce au declarat Nole şi Medvedev după finală şi cum va arăta clasamentul ATP

21.02.2021 | 13:49
Novak Djokovic strange diferenta fata de Nadal si Federer Ce au declarat Nole si Medvedev dupa finala si cum va arata clasamentul ATP
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic l-a învins pe Daniil Medvedev în finala de Australian Open 2021, scor 7-5, 6-2, 6-2. Este al 18-lea trofeu de Grand Slam pentru sârb, care se apropie de Rafael Nadal şi Roger Federer la acest capitol. Rivalii săi au 20 de titluri majore.

Novak Djokovic este regele de la Melbourne, unde a obţinut jumătate dintre titlurile sale. Mulţi specialişti sunt convinşi că Nole îi va depăşi pe Nadal şi Federer, dacă ţinem cont de modul în care domină circuitul în acest moment. Iată cum şi-au împărţit cei trei mari jucători trofeele în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Roger Federer: Wimbledon – 8 titluri, Australian Open – 6, US Open – 5, Roland Garros – 1. Total: 20

Rafael Nadal: Roland Garros – 13 titluri, US Open – 4, Wimbledon – 2, Australian Open – 1. Total: 20

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic: Australian Open – 9 titluri, Wimbledon – 5, US Open – 3, Roland Garros – 1. Total: 18

Novak Djokovic depăşeşte recordul lui Federer de săptămâni petrecute pe primul loc. Medvedev trece peste Thiem

La Australian Open, Novak Djokovic a devenit al doilea jucător care trece de 300 de victorii la nivel de Grand Slam. Are 303 în acest moment. Roger Federer este lider, cu 365. Rafa Nadal este pe 3, cu 286.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic îşi consolidează poziţia în fruntea clasamentului ATP, iar pe 8 martie va depăşi recordul lui Roger Federer de 310 săptămâni petrecute pe primul loc.

Pentru Daniil Medvedev a fost a doua finală de Grand Slam, după ce o pierduse şi pe prima, la US Open 2019, în faţa lui Rafael Nadal. Rusul va fi pe locul 3 ATP începând de luni. Iată cum va arăta clasamentul de luni.

ADVERTISEMENT
  1. Novak Djokovic 12.030
  2. Rafael Nadal 9.850
  3. Daniil Medvedev 9.735
  4. Dominic Thiem 9.125
  5. Roger Federer 6.630
  6. Stefanos Tsitsipas 6.595
  7. Alexander Zverev 5.615
  8. Andrey Rublev 4.609
  9. Diego Schwartzmann 3.480
  10. Matteo Berrettini 3.480

Mesaj emoţionant al lui Novak Djokovic: “Mulţumesc acestui teren! Rod Laver Arena, te iubesc în fiecare zi mai mult”

“Vreau să îl felicit pe Daniil, este o persoană deosebită. Nu m-ai mai sunat în ultimii doi ani, poate ne antrenam mai mult timp împreună la Monaco. Îl plac în afara terenului, este o persoană deosebită. Iar pe teren este un competitor excelent.

O să vină vremea când va avea un trofeu în mână. 20 de meciuri fără înfrângere, vreau să îl aplaud pentru asta. Mulţumesc echipei mele, familiei, soţiei şi copiilor mei. A fost un roller-coaster, îi mulţumesc kinetoterapeutului care a făcut posibil ca eu să joc. Aş vrea să mulţumesc acestui teren, Rod Laver Arena. Te iubesc în fiecare zi mai mult”, a declarat Novak Djokovic la finalul partidei.

Medvedev şi-a cerut scuze în faţa spectatorilor de la Melbourne: “Mi-ar fi plăcut să vă ofer o finală mai lungă”

“Nu e uşor să vorbeşti când tocmai ai pierdut o finală. Felicitări lui Novak, nouă titluri aici este incredibil. Nu am cuvinte. M-am antrenat cu el când eram locul 500-600 şi mă gândeam că nu va vorbi cu mine.

Dar nu a fost aşa, am discutat, mi-a dat sfaturi. Mulţumesc familiei mele pentru că aţi fost alături de mine în Australia. Mulţumesc şi celor din tribune, mi-ar fi plăcut să vă ofer o finală mai lungă. Dar atât am putut astăzi”, a declarat Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT