Sport

Primul turneu la care participă Novak Djokovic după scandalul de la Australian Open. Sârbul a câștigat competiția în 2020

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic și-ar putea face prima apariție la un turneu, după scandalul de la Australian Open, în februarie, pe același teren pe care s-a impus în 2020.
25.01.2022 | 22:51
Primul turneu la care participa Novak Djokovic dupa scandalul de la Australian Open Sarbul a castigat competitia in 2020
Novak Djokovic nu știe, în acest moment, la ce turnee va juca în 2022. Sursa foto: tennisworldusa.org
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului mondial ATP, sârbul Novak Djokovic, apare pe lista de jucători care vor participa la turneul Dubai Duty Free Tennis Championships, competiție de 500 de puncte și premii totale de 2.115.907 de euro.

Novak Djokovic se află pe lista jucătorilor care vor participa la turneul de la Dubai

Ar fi prima apariție a lui Novak Djokovic după scandalul în care a fost implicat la Australian Open. Faptul că sârbul se află pe lista jucătorilor care vor participa la turneul programat între 21 și 26 februarie nu înseamnă și că el va juca.

ADVERTISEMENT

Nole ar putea pierde locul 1 după Australian Open, dacă rusul Daniil Medvedev va câștiga trofeul, și este evident că sârbul va dori să și-l recupereze cât mai repede. La Dubai Duty Free Tennis Championships și-au mai anunțat prezența, printre alții, rusul Andrey Rublev, canadianul Felix Auger-Aliassime și francezul Gael Monfils.

Dacă va dori, totuși, să joace la Dubai, Djokovic nu va întâmpinma nicio problemă să intre în Emiratele Arabe Unite. Conform as.ro, se solicită mai multe teste PCR, dar nu există restricții privind vaccinaţii și nevaccinaţii.

ADVERTISEMENT

Djokovic s-a impus de cinci ori la turneul de la Dubai, între 2009 și 2011, în 2013 și în 2020. Ultima dată a câștigat trofeul după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas (al doilea favorit al competiției) cu 6-3, 6-4.

Novak Djokovic este așteptat să joace și la turneul de la Acapulco

Liderul clasamentului mondial mai are o variantă de a juca, exact în aceeași perioadă. Directorul turneului Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC, care va avea loc la Acapulco, în Mexic, a lansat invitația.

ADVERTISEMENT

Raul Zurutuza a precizat că ar fi o onoare pentru organizatori ca Novak Djokovic să joace în Mexic și a subliniat că sârbul va fi bine primit dacă va dori să repete experiența din 2017.

Novak are agenda lui. Dacă vrea să vină, cu atât mai bine. Avem o relație bună, dar nu l-am sunat. Prefer ca decizia să fie a lui. Ca să fiu sincer, va fi complicat să vină la Acapulco, pentru că după o săptămână va juca în Cupa Davis”, a declarat Raul Zurutuza, conform mundodeportivo.com.

ADVERTISEMENT

Situația lui Novak Djokovic în 2022 este incertă, dacă nu se vaccinează

Novak Djokovic nu știe, în acest moment, la ce turnee va juca în 2022. După ce a fost expulzat din Australia, ATP a transmis un comunicat tuturor jucătorilor, aducându-le la cunoștință că trebuie să fie complet vaccinați pentru a participa la Roland Garros.

Ulterior, jucătorul spaniol Feliciano Lopez, care este și director la Mutua Madrid Open, a lăsat să se înțeleagă că Djokovic nu va putea juca la competiția din capitala Spaniei dacă nu se va vaccina.

Iar Riccardo Piatti, fostul antrenor al lui Djokovic, i-a dat liderului clasamentului ATP o veste dură. „Va trebui să fii vaccinat pentru a juca în Marea Britanie, la Wimbledon. Aceeași situație este și în afara Europei, la Australian Open și US Open”, a spus el.

ADVERTISEMENT