Sport

Novak Djokovic va putea participa la Australian Open 2023. Sârbului i-a fost ridicată interdicția și a primit viză de intrare

Novak Djokovic a primit dreptul de a evolua la Australian Open 2023, după ce i-a fost ridicată interdicția de intrare în țară după scandalul de la începutul acestui an.
17.11.2022 | 10:30
Novak Djokovic va putea participa la Australian Open 2023 Sarbului ia fost ridicata interdictia si a primit viza de intrare
Novak Djokovic a primit dreptul de a evolua la Australian Open 2023, după ce i-a fost ridicată interdicția de intrare în țară după scandalul de la începutul acestui an. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tenismenul sârb nu a putut participa la ediția din acest an a Grand Slam-ului de la Melbourne, fiind expulzat de autoritățile australiene pentru că nu era vaccinat împotriva Covid-19.

Novak Djokovic, acceptat la Australian Open 2023

Situația medicală în ceea ce privește coronavirusul s-a liniștit peste tot în lume, astfel că Novak Djokovic va avea drept de joc la Australian Open 2023, în ciuda faptului că în continuare este nevaccinat.

ADVERTISEMENT

Noul Ministru al Imigrației, Andrew Giles, a hotărât să anuleze interdicția de trei ani impusă jucătorului sârb pe teritoriul Australiei de fostul ministru Alex Hawke și i-a acordat viză pentru a putea participa la primul Grand Slam al anului viitor.

”Decizia de a revoca anularea vizei nu înseamnă că hotărârea inițială a fost greșită”, a declarat Andrew Giles, motivând că Novak Djokovic va primi o viză temporară pentru a putea intra în Australia.

ADVERTISEMENT

Sârbul poate câștiga al 10-lea titlu la Melbourne

Fostul lider mondial s-a arătat încântat de vestea că va putea participa la Australian Open 2023. ”A fost o ușurare, știind prin ce am trecut eu și apropiații mei în acest an și luând în considerare ce s-a întâmplat în Australia. Nu puteam să primesc vești mai bune.

Australian Open a fost cel mai bun Grand Slam pentru mine. Cele mai bune amintiri le am de acolo. Cu siguranță că vreau să mă întorc, să joc tenis, să fac ce știu eu cel mai bine și să am parte de o vară australiană grozavă”, a spus Djokovic, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 35 de ani, starul sârb este de nouă ori campion la Australian Open. El va căuta al zecelea succes la Melbourne în cadrul turneului care se va desfășura în perioada 16-29 ianuarie 2023.

Djokovic e în semifinale la Turneul Campionilor

Novak Djokovic nu a putut participa la ediţia trecută a Australian Open pentru că nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. El a fost exclus din competiţie şi expulzat din Australia. Sârbul nu este vaccinat nici acum, însă din luna iulie Australia nu le mai impune vizitatorilor străini să îşi declare statutul de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Tenismenul sârb participă în aceste zile la Turneul Campionilor de la Torino. El a obținut calificarea în semifinale, după victoriile cu Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev, astfel că ultimul meci din grupă cu Daniil Medvedev nu mai contează.

ADVERTISEMENT