Sport

Italienii s-au răzgândit în privința participării lui Novak Djokovic la turneul de la Roma: ”Ar fi total greșit să i se permită”

Numărul 1 mondial Novak Djokovic a ratat primul Grand Slam al anului, Australian Open, din cauză că nu e vaccinat. Sârbul nu este ”interzis” de toți organizatorii, dar trebuie să respecte anumite reguli.
22.02.2022 | 13:13
Italienii sau razgandit in privinta participarii lui Novak Djokovic la turneul de la Roma Ar fi total gresit sa i se permita
ADVERTISEMENT
22-02-2022
11:13

Președintele CONI, împotriva acceptării lui Djokovic la Mastersul de la Roma

Președintele Comitetului Olimpic Italian, Giovanni Malago, se opune participării lui Novak Djokovic la Mastersul de la Roma, turneu care se va desfășura în perioada 8-15 mai, pentru că sârbul nu este vaccinat împotriva Covid-19.

”Dacă este corect ca Djokovic să participe la Internaționalele de Tenis de la Roma? Absolut nu. Chiar dacă ar face duș în rulotă, ar mânca și ar dormi singur, este vorba de un mesaj total greșit.

Primesc în fiecare zi e-mailuri de la părinți care sunt supărați de faptul că copiii lor nu pot face sport din cauza regulilor privind permisul verde. Spuneți-mi cum le spunem acestor oameni că există o lege de stat care îi împiedică pe copiii lor să facă sport și în schimb îi autorizează pe cei care vin din străinătate”, a declarat Malago, conform Gazzetta dello Sport.

Reacția președintelui CONI vine la doar câteva zile după ce Valentina Vezzali, ministrul Sportului din Italia, spunea că Novak Djokovic va putea juca la Roma, deoarece turneul este în aer liber și nu este nevoie de certificatul de vaccinare. Singurele restricții pentru sârb ar fi fost să nu meargă la hoteluri și restaurante.

Decizia de a refuza să se imunizeze i-a adus numai necazuri liderului mondial în circuitul profesionist de tenis. Australienii l-au expulzat, iar sportivul riscă o interdicție de trei ani de a mai intra în Australia.

Însă, sunt și vești bune pentru jucătorul sârb. Săptămâna viitoare Nole va juca la Dubai, în cadrul turneului ATP 500 găzduit de Emiratele Arabe Unite. Și alți organizatori îl așteaptă pe numărul 1 mondial, în anumite condiții.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic poate juca nevaccinat la Roma

Racheta numărul unu a lumii Novak Djokovic este la mâna organizatorilor de turnee din circuitul mondial profesionist de tenis.

Pentru că refuză în continuare să se imunizeze, sârbul va participa doar acolo unde legislația țărilor gazdă îi va permite acest lucru.

ADVERTISEMENT

Dacă organizatorii de la Roland Garros au anunțat deja că Nole va fi primit în competiția de la Paris doar vaccinat, ministrul Sportului din Italia a declarat că sportivul este așteptat la Roma.

”Este un sport în aer liber și nu este necesar certificatul de vaccinare. Deci, dacă Djokovic vrea să vină în Italia să joace, îl așteptăm aici! Poate face asta, dar fără a vizita hoteluri și restaurante”, a declarat Valentina Vezzali, ministrul Sportului din Italia.

ADVERTISEMENT

Turneul Masters de la Roma se va desfășura în perioada 2 – 15 mai. La Roma Novak Djokovic a triumfat de cinci ori, în 2008, 2011, 2014, 2015 și 2020.

La Roma, Novak Djokovic și-ar putea înfrunta merele rival, Rafael Nadal

Turneul de la Foro Italico este unul dintre preferatele lui Novak Djokovic. Sârbul a disputat nu mai puțin de 11 finale în Masters-ul de la Roma.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele cinci finale câștigate, Nole a mai disputat alte șase meciuri cu trofeul pe masă, în patru dintre acestea fiind învins de marele său rival Rafael Nadal.

Spaniolul a trecut în fruntea topului jucătorilor cu cele mai multe turnee de Grand Slam câștigate, după triumful din luna ianuarie de la Australian Open, devansându-i pe Djokovic și Roger Federer.

Cei doi mari campioni s-ar putea întâlni din nou într-o fază superioară a evenimentului de la Roma, iar înfruntarea, dacă va avea loc, va fi una dintre cele mai urmărite.

Ibericul nu s-a ferit să-l atace pe Djokovic în scandalul de la Australian Open, cerându-i să se conformeze cerințelor autorităților și să se vaccineze.

ADVERTISEMENT