Sporturi

Novak Djokovic visează la recordul lui Roger Federer! ”Sunt conștient că fac istorie”

27.01.2019 | 16:42
Novak Djokovic viseaza la recordul lui Roger Federer Sunt constient ca fac istorie

Tenismenul sârb Novak Djokovic a declarat, duminică, în conferința de presă după ce a câștigat Australian Open 2019, că visează la recordul deținut de Roger Federer. Liderul clasamentului ATP dorește să-și depășească rivalul la numărul de trofee de Grand Slam, diferența find în acest moment de cinci titluri în favoarea elvețianului.

”Sunt conștient că fac istorie pentru sportul pe care îl iubesc. Să joc în Grand Slam-uri și în cele mai tari turnee ATP e ținta pentru acest sezon, dar și pentru sezoanele următoare. Câte sezoane mai urmează? Sincer, nu știu. Nu mă gândesc prea mult în față”, a spus jucătorul sârb.

Novak Djokovic cu trofeul câștigat la Australian Open 2019
Novak Djokovic cu trofeul câștigat la Australian Open 2019

Novak Djokovic visează la recordul lui Roger Federer: ”Îl vreau, dar e încă prea departe”

”Vreau să mă concentrez în continuare pe creșterea jocului meu și pe menținerea nivelului meu fizic, psihic și emoțional, ca să obțin rezultate. E evident, am o șansă mare să mă apropii de recordul lui Roger Federer. Dar e clar că e încă prea departe”, a mai spus Novak Djokovic după ce s-a impus șa Australian Open 2019.

Novak Djokovic s-a impus extrem de clar în fața lui Rafael Nadal în finala de la Australian Open 2019, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-3. Sârbul a devenit cel mai titrat tenismen din istoria turneului de la Melbourne, pe care l-a câștigat de șapte ori în carieră. El a ajuns la 15 titluri de Grand Slam și se află pe poziția a treia în clasamentul all-time, după elvețianul Roger Federer (20 de titluri) și spaniolul Rafa Nadal (17 titluri).

Imediat după încheierea turneului, la festivitatea de premiere, Novak Djokovic a povestit momentele grele prin care a trecut în ultimul an când a fost nevoit să se opereze imediat după ediția precedentă a Australian Open. Sârbul a precizat că turneul de la Melbourne este unul special pentru el și că se simte foarte bine la Antipozi.