News

Nu a ieșit din casă de un an și jumătate, dar a luat coronavirus. Este prima persoană din Șimleul Silvaniei infectată cu COVID-19

05.06.2020 | 18:30
Nu a iesit din casa de un an si jumatate dar a luat coronavirus Este prima persoana din Simleul Silvaniei infectata cu COVID19
ADVERTISEMENT

Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an și jumătate este prima persoană infectată cu noul coronavirus din Șimleul Silvaniei. Însă, în mod ciudat, bărbatul nu a mai ieșit din casă de cel puțin un an și jumătate.

Nu a ieșit din casă de un an și jumătate, dar a luat coronavirus. Este prima persoană din Șimleul Silvaniei infectată cu COVID-19

Primarul Septimiu Țurcaș a spus într-o intervenție pe Facebook că bărbatul a fost internat la spitalul din Șimleul Silvaniei, suport COVID-19, pentru o perioadă de 20 de ore, apoi a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Zalău.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 51 de ani are comorbidități și probleme de sănătate, potrivit celor de la Mediafax:

„Din păcate, primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat în oraşul Şimleu Silvaniei. O persoană din Şimleu Silvaniei, la primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este şi mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu”, a spus Septimiu Ţurcaş, primarul orașului.

„Există posibilitatea ca primul test care a confirmat că persoana respectivă are virusul să nu se confirme la al doilea test”

DSP Sălaj face o anchetă epidemiologică în acest caz pentru identificarea contacților bărbatului, care vor fi izolați acasă:

ADVERTISEMENT

„Există posibilitatea ca primul test care a confirmat că persoana respectivă are virusul să nu se confirme la al doilea test”, a precizat primarul.

Septimiu Țurcaș a declarat că firma care se ocupă de dezinfecție în oraș va interveni și în blocul în care locuiește bărbatul.

ADVERTISEMENT

România a trecut de 20.000 de infecții cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 196 de noi infecții cu COVID-19. Numărul persoanelor care au fost declarat vindecate este de 14.145.

ADVERTISEMENT
Tags: