Life

Nu arunca mâncarea rămasă de la Crăciun. O poți folosi la diverse preparate

Mâncarea rămasă de la Crăciun poate fi o transformată într-o adevărată delicatesă. Iată câteva idei ingenioase și savuroase.
29.12.2024 | 08:55
Nu arunca mancarea ramasa de la Craciun O poti folosi la diverse preparate
Preparate delicioase din mâncarea rămasă de la Crăciun / sursă foto: Facebook

Sărbătoarea Nașterii Domnului a trecut, iar românii au celebrat cum se cuvine marele eveniment. Pe masa de Crăciun a fost un adevărat festin, iar bucatele din belșug.

Ce să faci cu mâncarea rămasă de la Crăciun

Dacă se întâmplă să faci parte din categoria persoanelor care au rămas cu mâncare de la masa de Crăciun, atunci acest articol este pentru tine.

Preparate precum tobă, cârnați, caltaboș sau cozonac pot fi „reciclate”, fiind folosite în alt fel de mâncăruri. Desigur, asta doar dacă au fost păstrate la rece, în condiții optime și sunt încă bune.

Iată câteva idei de preparate rapide și realizate din mâncarea rămasă de la Crăciun. Dacă ai puțină imaginație, totul va ieși delicios, iar membrii familiei vor fi încântați.

Idei de mâncare cu preparatele de la Crăciun

  1. Sendvișuri din carnea rămasă

Cu siguranță românii au preparat friptură în ziua de Crăciun. Fie la grătar, fie la cuptor, carnea rămasă poate fi baza unor sendvișuri de-a dreptul savuroase.

Desigur, se pot folosi și cârnați sau caltaboși în sendvișuri. Acestea pot fi completate cu felii de cașcaval, roșii, castraveți sau chiar diverse sosuri.

2. Ciorbă de tobă sau cârnați

Poate părea un preparat neobișnuit, dar este un fel de mâncare excelent. Pentru o astfel de ciorbă, poți adăuga fâșii de carne din tobă sau cârnați.

De asemenea, poți opta pentru o ciorbă de legume cu aceste cărnuri sau una de varză. Aroma afumată a cărnii va da o savoare aparte ciorbei, făcând deliciul familiei.

3. Omletă cu cârnați sau caltaboși

Acum, omleta poate fi o adevărată delicatesă culinară. Dacă ești sătul de simpla omletă, atunci taie mărunt cârnați și caltaboși, pune-le la călit într-o tigaie, adaugă ouăle bătute, brânză și legume. Lasă să se coacă bine, iar la final vei avea parte de o masă delicioasă.

4. Cozonac prăjit cu cremă de brânză sau ciocolată

Cozonacul rămas nu trebuie aruncat. El poate fi transformat într-un desert rapid ți gustos. Taie felii subțiri din cozonac și pune-le la rumenit în tigaie, cu puțin unt. Lasă la făcut până devine crocant. Poate fi servit cu cremă de brânză pe deasupra sau ciocolată.

5. Chiftele din carnea rămasă

Carnea rămasă din cârnați sau caltaboș poate fi folosită în prepararea chiftelelor. Tot ce trebuie să faci este să mărunțești carnea, adaugi ouă, pesmet, condimente și începi să formezi biluțele de chiftea. Le prăjești sau le bagi la cuptor și masa este gata rapid.