“Şi eu pot să zic că Steaua se antrenează singură!”

FANATIK a discutat şi cu Victor Becali, impresarul lui Vlad Chiricheş, vizavi de declaraţiile pe care Laurenţiu Reghecampf, antrenorul formaţiei Steaua, le-a dat pentru site-ul nostru. ...
26.08.2013 | 15:05
Si eu pot sa zic ca Steaua se antreneaza singura

FANATIK a discutat şi cu Victor Becali, impresarul lui Vlad Chiricheş, vizavi de declaraţiile pe care Laurenţiu Reghecampf, antrenorul formaţiei Steaua, le-a dat pentru site-ul nostru. 

“Pe Chiricheş nu l-a inventat el”

Domnule Becali, Laurenţiu Reghecampf susţine că nu aveţi nici un merit în transferul lui Chiricheş la Tottenham.

– E părerea lui Reghecampf. Eu am alte treburi, nu trebuie să ascult tot ce spune el. Nu am nevoie ca Reghecampf sau tatăl lui Reghecampf sau soţia lui să îmi recunoască vreun merit. Aşa, şi eu pot să cred că Steaua s-a antrenat singură şi că, la ce jucători are, a luat singură campionatul! Poate fi părerea mea. Dar eu nu pot fi ipocrit şi zic că el are merite pentru titlul cîştigat şi pentru performanţele din Europa. El poate să aprecieze pe cine doreşte, e normal să fie subiectiv şi să îşi aprecieze soţia.

Dar Laurenţiu Reghecampf are vreun merit în acest transfer?

– Chiricheş a fost un jucător foarte bun şi înainte să vină Reghecampf la Steaua. A fost mereu talentat şi muncitor, nu l-a inventat Reghecampf. Valoarea lui Chiricheş era foarte mare, că doar nu ajungea la Steaua dacă nu era atît de bun. Că a fost ajutat şi de rezultatele din ultimul an, eu nu neg asta.

 

“Gigi i-a fixat preţul, dar nu cred că Reghecampf are vreo legătură cu părerile lui”

Antrenorul Stelei afirmă că a făcut anunţul transferului la cererea lui Gigi Becali.

– E problema lui ce spune, dar nu îmi schimbă el părerea că a fost o greşeală să facă asta. Fiecare avem opinii şi eu o spun răspicat: nu trebuia făcut public transferul pînă nu era totul semnat. Cred că ştiu mai bine decît mulţi ce înseamnă o situaţie de acest gen.

Suma uriaşă de transfer cine a obţinut-o? Gigi Becali sau fraţii Becali?

– Aici are dreptate Reghecampf: Gigi Becali e cel care fixează preţul unui fotbalist. El negociază pentru Steaua, noi negociem pentru jucător. E normal ca patronul să decidă pe ce sumă e dispus să îl lase să plece, dar nu cred că antrenorul are vreo legătură cu părerile lui Gigi Becali.

 

“Îl anunţ că lui Tănase şi lui Chiricheş nu am uitat să le prelungesc contractele”

“Managerii trebuie să fie angajaţii jucătorilor, nu invers. Unii nici nu ştiu cînd le expiră contractele”. Trimiterea este evidentă la cazul Răduţ.

– Să fie clar, nu stau să ascult eu acum sfaturi de Reghecampf! Cine e Reghecampf să ascult eu sfaturile lui? Ştim să ne facem meseria singuri, o facem de atîta timp şi cred că am avut rezultate în ceea ce am făcut. Ce, eu îi spun lui cum să îi alerge sau cum să îi aşeze în teren?

Cum a fost totuşi cu Răduţ?

– Cu Răduţ, dacă ţineam morţiş, semnam prelungirea. Nu că nu mi-am dorit, doar că nu am făcut un scop primordial din asta şi nu i-am acordat o prea mare atenţie. Îi spun lui Reghecampf că nu am uitat să le prelungesc contractele lui Tănase, lui Chiricheş sau ale altor jucători importanţi. Nu depinde de mine dacă Răduţ va ajunge mare, el poate fi un fotbalist important în timp.

 

“Poate să dea declaraţii şi în pauza meciului cu Legia, e democraţie”

Cum va afecta acest conflict starea de spirit la Steaua înaintea meciului cu Legia?

– Eu nu cred că e normal ce se întîmplă. Reghecampf poate să dea declaraţii şi în pauza meciului de la Varşovia, nu vreau să intru în polemică, nu vreau să mă cert cu el. E democraţie şi fiecare spunem ce vrem. Că eu am minte mai puţină şi fac declaraţii mai deplasată şi alţii au minte mai multă sau invers, asta înseamnă libertatea de expresie.