News

”Nu avem nevoie de România și Bulgaria în UE și Schengen”. Cine este politicianul care ne-a comparat țara cu Vestul Sălbatic

Europarlamentarul Guido Reil a lansat un atac la adresa administrației de la București în ziua în care Parlamentul European a dezbătut aderarea României la Spațiul Schengen.
06.10.2022 | 08:45
Nu avem nevoie de Romania si Bulgaria in UE si Schengen Cine este politicianul care nea comparat tara cu Vestul Salbatic
Guido Reil nu crede că România și Bulgaria merită să fie primite în Spațiul Schengen. Foto: commons.wikimedia.org, canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Guido Reil face parte din Grupul Identitate și Democrație – I (n.r. – eurosceptici) și a declarat că România seamănă cu Vestul Sălbatic. Astfel, el nu înțelege cum a fost posibilă primirea țării noastre în Uniunea Europeană.

România, criticată dur de Guido Reil

Conform corespondentei euractiv.ro la Strasbourg, membrul partidului de extremă dreapta AfD consideră că Ucraina stă mai bine ca România la multe capitole. Reil a subliniat că a ajuns la aceste concluzii în urma unor vizite în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE. Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, criminalitate să fi fost primită în UE?

Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a declarat Guido Reil în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, mesajele politicianului german au fost amendate de mai mulți eurodeputați români, printre care s-a aflat și Rareș Bogdan. Prim-vicepreședintele PNL a cerut ca țara noastră să fie tratată la fel ca toate țările membre ale UE.

Reacția lui Rareș Bogdan

De 11 ani, două țări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări”, a spus Rareș Bogdan la dezbaterile din Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Siegfried Mureșan a declarat că România a dovedit că poate securiza frontiera de est a Uniunii Europene în cele mai dificile condiții, de la începutul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina.

La finalul lunii august, Olaf Scholz declara că vrea România în Spațiul Schengen. Imediat, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, preciza că era prima dată când Germania își anunța susținerea cu privire la acest subiect.

ADVERTISEMENT

La 6 septembrie, România a făcut încă un pas major pentru intrarea în Schengen. În prim-plan apărea Danemarca, țară care se alătura statelor care susțineau aderarea României la Spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT