Sport

„Nu credem că Edi va continua ca selecționer al României”. Anunțul dezarmant venit din Germania legat de Edward Iordănescu: „Rezultatul discuțiilor va fi anunțat de Burleanu”

Sunt șanse minime ca Edi Iordănescu să continue în calitate de selecționer al României. Vestea momentului a venit Germania, în urmă cu doar câteva momente
03.07.2024 | 14:53
Nu credem ca Edi va continua ca selectioner al Romaniei Anuntul dezarmant venit din Germania legat de Edward Iordanescu Rezultatul discutiilor va fi anuntat de Burleanu
„Nu credem că Edi va continua ca selecționer al României”. Anunțul dezarmant venit din Germania legat de Edward Iordănescu: „Rezultatul discuțiilor va fi anunțat de Burleanu” FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Contracul lui Edi Iordănescu cu echipa națională a României a expirat după Campionatul European. La finalul meciului cu Olanda, pierdut de „tricolori”, scor 0-3, antrenorul în vârstă de 46 de ani a lăsat de înțeles că nu va mai continua pe banca primei reprezentative.

Edi Iordănescu, capăt de drum pe banca echipei naționale a României? Anunțul dezarmant venit din Germania

Edi Iordănescu este selecționerul României din ianuarie 2022 și a avut ca obiectiv calificarea echipei naționale la turneul final din Germania. Tehnicianul și-a îndeplinit misiunea, dar nu pare tentat să continue și în preliminariile lui World Cup 2026.

ADVERTISEMENT

„Nu cred, nu credem că Edi va continua. Inclusiv tergiversarea discuțiilor astea cu Burleanu… Fără virgulă, nu credem! (n.r. – Mutu, viitorul selecționer?) Să nu ai un pretendent la postul de selecționer chiar lângă tine în studio”, a transmis jurnalistul Remus Răureanu, în exclusivitate la FANATIK LA EURO.

Antrenorul în cauză era Marius Șumudică, care se afla în studio lângă Horia Ivanovici. „Ai dat numai de Mutu, numai de Mutu. Dar Șumudică nu poate? Ia să mă pui și pe mine pe Skype în direct”, s-a amuzat fostul tehnician de la Gaziantep.

ADVERTISEMENT

(n.r. – Informațiile sunt că Edi nu va continua?) Da, că Edi nu va continua. Chiar dacă a afișat o sensibilitate în fața media, în conferințele de presă la care a apărut. El e un tip lucid și calculat, iar calculul în momentul de față e că dacă ar continua la națională ar risca să piardă creditul, capitalul, pe care și le-a câștigat în perioada asta. Să și le consume în campania de calificare pentru Mondial.

O campanie de calificare care va fi infernală. Șansele ca România să meargă la Mondialul din SUA, Mexic și Canada sunt foarte mici. Pentru că sunt o grămadă de filtre. Trebuie să câștigi grupa preliminară. România va fi în urna a doua, deci o să aibă măcar un monstru în grupă.

ADVERTISEMENT

Dacă ești în grupă cu Franța, din start e clar că nu vei câștiga grupa. Dacă prinzi locul 2 vei participa la un baraj cu 16 echipe dintre care se califică doar patru. E extrem de greu”, a adăugat Răureanu.

În 2024, România s-a calificat după opt ani de pauză la un Campionat European. Următorul obiectiv al selecționerului ar fi să readucă naționala la un turneu final de Campionat Mondial. România nu a mai jucat la World Cup din 1998!

ADVERTISEMENT

„Edi știe asta și ca să te completez, chiar asta a fost discuția inițială între el și Burleanu. Edi vrea un contract pe patru ani, fără să fie condiționat de calificarea la Mondialul din 2026. Răzvan Burleanu vrea un contract cu obiectiv clar calificarea la Mondialul din 2026 și apoi să se renegocieze acest lucru, cu amendamentul că și Răzvan Burleanu mai are mandat la FRF până în 2026”, a continuat jurnalistul Cristi Coste.

„Iar statutul de acum nu i-ar permite să mai aibă un nou mandat. Teoretic, Burleanu ar trebui să elibereze postul peste doi ani”, a completat Răureanu.

„101%, Răzvan Burleanu va fi președinte și în 2026”

Răzvan Burleanu este președintele Federației Române de Fotbal începând cu martie 2014 și, în acest moment, își exercită al treilea mandat. „Dați-mi voie să vă dau și eu o știre în exclusivitate. Răzvan Burleanu va candida în anul 2026 la postul de președinte. E acolo o chichiță în regulament. Nu intru în amănunte. Asta e informație pe care v-o dau 101%. Răzvan Burleanu va candida și va ieși probabil, din nou, președinte în 2026”, a dezvăluit Horia Ivanovici.

„Ne-a spus și nouă în discuțiile pe care le-am avut aici. Lumea mă vrea, lumea vrea să continui eu””, a spus și Răureanu.

„Edi Iordănescu va deveni inabordabil”

„Din informațiile pe care le avem, nu cred că Răzvan Burleanu va pune selecționer în luna iulie. Dacă nu va fi Edi, pentru că sunt șanse foarte mici, nu se va pune selecționer în iulie. Cred că se va pune selecționer la începutul lunii august, iar de luni, Edi Iordănescu va deveni inabordabil. Se va ascunde. Se va duce cu familia, va merge în vacanță.

Ideea e că Edi va avea o discuție cu Răzvan Burleanu și indiferent de ce decid cei doi, să se despartă sau să meargă mai departe, Edi se va închide o lună. Probabil rezultatul discuțiilor va fi comunicat oamenilor de către Răzvan Burleanu”, a conchis Coste.

Anunțul dezarmant venit din Germania legat de Edward Iordănescu

ADVERTISEMENT