Fotbal intern

GALERIE FOTO / Fai este în CÎRJE, dar încă mai visează la Europa: “Revin în 4 luni”

Collins Fai a venit în această vară la Dinamo şi a devenit în scurt timp unul dintre jucătorii de bază, lucru care l-a determinat chiar pe Constatin Anghelache, preşedintele clubului, să...
10.11.2013 | 18:29
GALERIE FOTO  Fai este in CIRJE dar inca mai viseaza la Europa Revin in 4 luni

Collins Fai a venit în această vară la Dinamo şi a devenit în scurt timp unul dintre jucătorii de bază, lucru care l-a determinat chiar pe Constatin Anghelache, preşedintele clubului, să spună că este viitorul titular al postului de fundaş dreapta. Totuşi, planurile camerunezului au fost date peste cap de accidentarea din meciul cu Astra, cînd a suferit o ruptură de ligamente la genunchi.

Într-un interviu exclusiv acordat pentru FANATIK, Fai vorbeşte despre experienţa sa la Dinamo, despre relaţia sa cu antrenorul Stoican sau despre ceea ce i-au spus doctorii de la clinica Acibadem din Turcia.

Ce ştiai despre campionatul din România înainte să semnezi cu Dinamo?
Nu ştiam foarte multe despre Liga 1. Nu am crezut că este aşa de dificil, mă aşteptam să fie mai uşor, dar cînd am sosit aici am observat contrariul. Este un nivel bun. Ştiam cîteva echipe care au avut o evoluţie bună în cupele europene: Dinamo, CFR, Steaua, Rapid.

Care a fost principalul motiv pentru care ai semnat cu Dinamo? Ce te-a determinat?
Am semnat cu Dinamo datorită obiectivelor acestui club. Dinamo este un club în reconstrucţie, iar acest lucru a fost foarte important pentru un jucător tînăr ca mine.

Cum ţi se pare campionatul românesc?
Este un campionat în creştere ca şi valoare. Nu este atît de uşor să joci în Liga 1 după cum pare din afară. De exemplu, patru echipe au participat în play-off-ul din Liga Europa, ceea ce înseamnă că are valoare.

Dinamo nu pare să fie o echipă prea puternică în acest sezon?
Dinamo nu a jucat chiar aşa de rău. Este o echipă în reconstrucţie şi acest tur de campionat nu a fost chiar aşa de bun, dar să sperăm că în retur vom avea meciuri mai bune care să ne ducă pe un loc bun în campionat.

Crezi că mai puteţi prinde un loc în cupele europene?
Da, cred în continuare că putem prinde un loc în Liga Europa. Mai sînt meciuri în campionat şi mai este şi Cupa României. Deci, nu s-a sfîrşit încă.

Ce crezi despre antrenorul Flavius Stoican, despre metodele sale de pregătire?
Este un antrenor bun, te încurajează foarte mult şi are metode moderne de antrenament.

Cum descrii atmosfera din vestiar şi care este cel mai bun prieten al tău?
Atmosfera de la Dinamo este foarte confortabilă şi încurajatoare pentru fiecare tînăr jucător. Sîntem ca o familie şi sîntem prieteni nu numai pe teren ci şi în afara terenului, ceea ce face ca lucrurile să fie uşoare pentru noi. Nu am un prieten foarte bun, dar mă înţeleg bine cu Durimel.

Cum te simţi după operaţie? Ce ţi-au spus doctorii?
Am fost îngrijorat la început, dar acum mă simt foarte bine după operaţie. Doctorii mi-au spus că o să revin mai repede pe teren, în circa patru luni.

fai accidentatfai la cursuri de engleza

 

Tags: